kicc

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ : Αυτή είναι η δικαστική απόφαση για τον όμιλο Κυπριώτη | Θρίαμβος…

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Το μονομελές πρωτοδικείο της Κω, με μια πολύ σημαντική του απόφαση, με την οποία μπαίνει στην ουσία των θεμάτων, απέρριψε, σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, την αίτηση που είχαν υποβάλλει, δύο συστημικές τράπεζες, η Eurobank και η Πειραιώς, προκειμένου να τεθεί σε καθεστώς ειδικής διαχείρισης, και να εκποιηθεί εν λειτουργία, ο όμιλος Κυπριώτη.

kipriotisΗ απόφαση, την οποία κατ’ αποκλειστικότητα δημοσιοποιεί το money-tourism.gr, αναφέρει ότι ο όμιλος Κυπριώτη, είναι βιώσιμη επιχείρηση, σε λειτουργία, κερδοφόρα και έχει την δυνατότητα αποπληρωμής του δανεισμού της. Μάλιστα, τα συμπεράσματα αυτά του δικαστηρίου, “πιστοποιούνται” από τα business plans που κατέθεσε ο όμιλος και τα οποία έχουν ελεγχθεί από διεθνείς ελεγκτικές εταιρίες, τις οποίες αποδέχονται οι τράπεζες.

H δικηγόρος

Σε δήλωσή της στο money-tourism.gr, η δικηγόρος που χειρίστηκε την υπόθεση κα. Ευαγγελία Κοτσίδου, του Δικηγορικού Γραφείου Ευαγγελία Κοτσίδου και Συνεργάτες, αναφέρει: Η απόφαση είναι ΝΙΚΗ των Ελλήνων Ξενοδόχων. Είναι η ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΔΙΚΑΙΩΣΗ του Ελληνικού Τουρισμού έναντι των Τραπεζών και των ξένων funds. Η ελληνική Δικαιοσύνη στήριξε τις Ελληνικές Επιχειρήσεις, τους εργαζόμενους και την Εθνική Οικονομία.”.

Έγκυροι παρατηρητές, που ανέμεναν με μεγάλο ενδιαφέρον την έκδοση της απόφασης, σημειώνουν: “Μετά την έκδοση της δικαστικής απόφασης που δικαίωσε έναν από τους μεγαλύτερους ελληνικούς ξενοδοχειακούς ομίλους «Γ. ΚΥΠΡΙΩΤΗΣ & ΥΙΟΙ Α.Ε.», κατά των δύο μεγαλύτερων συστημικών τραπεζών, καταδεικνύεται ότι το τοπίο της διαχείρισης των δανείων σε καθυστέρηση, οφείλει να μεταβληθεί άρδην προς όφελος της ελληνικής οικονομίας, της διατήρησης των θέσεων εργασίας, της αναβίωσης του επιχειρείν και της προσέλκυσης ουσιαστικών επενδύσεων στην Ελλάδα, χωρίς τραπεζικούς στραγγαλισμούς, ανεδαφικές προτάσεις (μη) ρύθμισης και καταστροφικές και μειοδοτικές εκποιήσεις επιχειρήσεων”.

Το ιστορικό

Αξίζει να σημειωθεί ότι παρά την σφοδρή αντιδικία των δύο πλευρών, ο όμιλος Κυπριώτη, κατέβαλλε μέχρι το 2016 τα συμφωνηθέντα προς τις τράπεζες, ενώ στην αίτηση των τραπεζών αναφέρονται και γίνεται επίκληση των οικονομικών στοιχείων παρελθουσών χρήσεων και συγκεκριμένα των ετών 2014, 2015 και 2016, όταν το νησί και ο Τουρισμός είχαν πληγεί από το μεταναστευτικό.

kipriotis Επιπροσθέτως, ο όμιλος όχι μόνο εξυπηρετεί κανονικά τις υποχρεώσεις του, αλλά δεν έχει εκπρόθεσμες οφειλές ούτε ενός ευρώ σε Δημόσιο και Ασφαλιστικά Ταμεία, ενώ και σε όλη την περίοδο της κρίσης δεν απέλυσε εργαζόμενους, τουναντίον, προχώρησε σε προσλήψεις, αυξάνοντας τον αριθμό των εργαζόμενων.

Σύμφωνα με πηγές προσκείμενες στον όμιλο, στις άμεσες προτεραιότητες της διοίκησης, είναι, όπως ήταν πάντα, η αποπληρωμή του δανεισμού προς τις τράπεζες και στην κατεύθυνση αυτή θα στραφούν όλες οι προσπάθειες, αφού σε καμία περίπτωση δεν ήταν ούτε είναι στις προθέσεις της εταιρίας, η λειτουργία χωρίς την αποπληρωμή των δανείων.

Η εταιρία

kipriotisΗ εταιρεία «Γ. ΚΥΠΡΙΩΤΗΣ & ΥΙΟΙ Α.Ε.» είναι μία αμιγώς ελληνική οικογενειακή επιχείρηση, η οποία δραστηριοποιείται ανελλιπώς επί 31 έτη, από της συστάσεως της κατά το έτος 1987 στον τομέα του τουρισμού δια της λειτουργίας και εκμετάλλευσης:

  • πέντε (5) υπερσύγχρονων και υψηλών προδιαγραφών Ξενοδοχειακών Μονάδων, τεσσάρων και πέντε (4* & 5*) αστέρων, οι οποίες διαθέτουν εν συνόλω 1.522 δωμάτια και 5.079 κλίνες, με τις ονομασίες: «Kipriotis Village», «Kipriotis Hippocrates», «Kipriotis Maris» «Kipriotis Panorama», «Kipriotis Aqualand», καθώς και
  • δύο (2) υπερσύγχρονων Συνεδριακών Κέντρων με συνολική χωρητικότητα τουλάχιστον 5.500 συνέδρων (και μικρότερων συνεδριακών χώρων), που τυγχάνουν εκ των μεγαλυτέρων στην Ευρώπη,
  • ενώ περιλαμβάνει πλήθος άλλων εγκαταστάσεων (μεταξύ των οποίων 12 εστιατόρια 15 πισίνες, 2 χώρους ιαματικών προγραμμάτων και ευεξίας, 15 καταστήματα, 2 θέατρα, 2 υδατοπάρκα, γήπεδα, αθλητικές εγκαταστάσεις κ.λ.π.).

Όλες οι παραπάνω εγκαταστάσεις ευρίσκονται στην Κω (περιοχή Ψαλίδι), με την συνολική επιφάνεια των  κτιριακών  / ξενοδοχειακών εγκαταστάσεων να ανέρχεται σήμερα σε 133.235 τ.μ., τα οποία εκτείνονται επί οικοπεδικών εκτάσεων επιφανείας 286.586 τ.μ.

Η επένδυση αυτή, έχει χρηματοδοτηθεί κατά το ποσό των 55.000.000 Ευρώ με ίδια κεφάλαια της οικογένειας Κυπριώτη, των οποίων η σημερινή πραγματική αξία (εκτοκιζόμενα με ένα μέσο τραπεζικό επιτόκιο), ανέρχεται σε 175.447.066 Ευρώ, ενώ κατά το ποσό των 30.000.000 Ευρώ από τα λειτουργικά κέρδη της εταιρείας, που επανεπενδύθηκαν από την οικογένεια Κυπριώτη στην επιχείρηση για την ανάπτυξή της, πλέον επιχορηγήσεων δια των Αναπτυξιακών Νόμων και τραπεζικών χρηματοδοτήσεων. 

kipriotisΣτατιστικά η εταιρία, α) έχει πραγματοποιήσει επενδύσεις στο 0,5% επί του συνόλου των επενδύσεων της Ελλάδας στον ξενοδοχειακό κλάδο, β) κατατάσσεται στην εικοστή (20η) θέση πανελλαδικά σε σχέση με όλους τους ομίλους ξενοδοχείων και τις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις που λειτουργούν στην Ελλάδα, γ) έχει το 5% της δυναμικότητας σε κλίνες στο σύνολο των ξενοδοχείων τεσσάρων και πέντε αστέρων του Νοτίου Αιγαίου (Δωδεκάνησα και Κυκλάδες), δ) έχει το 2,8% της δυναμικότητας σε κλίνες στο σύνολο των ξενοδοχείων Luxury, Α’ και Β’ κατηγορίας του Νοτίου Αιγαίου (Δωδεκάνησα και Κυκλάδες), ε) στα ξενοδοχεία της πραγματοποιείται το 3,22% των διανυκτερεύσεων στο σύνολο των ξενοδοχειακών καταλυμάτων του Νοτίου Αιγαίου (Δωδεκάνησα και Κυκλάδες).

Η λειτουργία

Όλες οι ανωτέρω ξενοδοχειακές μονάδες ως και τα Συνεδριακά Κέντρα τελούν, από της ιδρύσεώς τους εν πλήρη λειτουργία και είναι πλήρως εξοπλισμένες, φέρουν δε όλες τις αναγκαίες εγκαταστάσεις και υποδομές, τυγχάνουν δε εφοδιασμένες με όλες τις απαραίτητες άδειες-σήματα Ε.Ο.Τ. κ.λ.π., οι οποίες απαιτούνται για τη λειτουργία του όλου συγκροτήματος, λειτουργούν δε βάσει διεθνών Πιστοποιήσεων Ποιότητας και Ασφάλειας.

Η επιχείρηση απασχολεί περισσότερους από 700 εργαζόμενους ετησίως, σε σταθερή βάση, ενώ συνεργάζεται καθ’ όλα τα έτη της λειτουργίας της με τους μεγαλύτερους διεθνώς Τουριστικούς Οργανισμούς και Πρακτορεία – Tour Operators

Αξίζει ακόμη να σημειωθεί ότι η επιχείρηση αποτελούμενη από τις ανωτέρω ξενοδοχειακές μονάδες, φιλοξενεί στις εγκαταστάσεις της περίπου 4.000-4.500 πελάτες ημερησίως, οι οποίοι αντιστοιχούν στο 22% περίπου του μόνιμου πληθυσμού της πόλης της Κω και στα ξενοδοχεία πραγματοποιούνται σε κάθε τουριστική περίοδο (Απρίλιος έως Οκτώβριος εκάστου έτους) 550.000 διανυκτερεύσεις ατόμων κατά μέσο όρο. Για τη σίτιση των πελατών παράγονται καθημερινά 12.000-13.000 γεύματα. Ενδεικτικά την περίοδο 2012-2016, πραγματοποιήθηκαν 1.043.386 διανυκτερεύσεις δωματίων και 2.747.687 διανυκτερεύσεις ατόμων.

Στα δε συνεδριακά της κέντρα διεξάγονται τα μεγαλύτερα παγκοσμίως επιστημονικά (ιατρικά, φαρμακευτικά κ.λ.π.) και εν γένει ενημερωτικά συνέδρια.

Tagged

1 σχόλιο στο “ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ : Αυτή είναι η δικαστική απόφαση για τον όμιλο Κυπριώτη | Θρίαμβος…

Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *