tasios
©ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Αυτοί είναι οι υποψήφιοι για τις εκλογές της ΠΟΞ | Μεγάλο ενδιαφέρον συμμετοχής

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΦΟΡΕΙΣ

Μεγάλο είναι το ενδιαφέρον για τις επερχόμενες εκλογές της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων (ΠΟΞ), με τους υποψήφιους, σύμφωνα με πληροφορίες να ξεπερνούν κάθε προηγούμενο, ενώ όλες οι περιοχές που ήδη εκπροσωπούνται στο παρόν διοικητικό, θα έχουν ξανά υποψηφίους, ενώ και νέοι διεκδικητές για είσοδο στο Δ.Σ., έχουν ήδη υποβάλλει υποψηφιότητες.

Πιο αναλυτικά και σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίς του ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ, οι υποψήφιοι αναμένεται να είναι 15, ίσως και 16, αφού η προθεσμία για την κατάθεση υποψηφιοτήτων, εκπνέει αύριο το απόγευμα 2 Οκτωβρίου. Πρόκειται για αριθμό ρεκόρ για τις εκλογές της Ομοσπονδίας, που καταδεικνύει το ενδιαφέρον των ξενοδόχων εν μέσω πανδημίας και πολύ σοβαρών προβλημάτων που ταλανίζουν τον κλάδο, αλλά και αναγνώριση του πρωταγωνιστικού ρόλου της ΠΟΞ, όλο αυτό το διάστημα, που είχε δυναμική στάση στις διεκδικήσεις της ξενοδοχίας.

POXΌπως προαναφέρεται οι 12 περιοχές που εκπροσωπούνται ήδη στο παρόν Δ.Σ., θα έχουν υποψήφιο, ενώ 3 ή 4 ακόμη περιοχές θα επιδιώξουν μέσω των εκπροσώπων τους, την εκλογή στο ανώτατο όργανο της ξενοδοχίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι νέες υποψηφιότητες που έχουν ήδη κατατεθεί είναι αυτές του Νίκου Χαλκιαδάκη, προέδρου της Ένωσης Ξενοδοχείων Ηρακλείου και του Ιωάννη Χατζή, εκτελεστικού αντιπροέδρου της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου. Ακόμη υποψήφιος θα είναι ο Γεράσιμος Τιμοθεάτος, πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδοχείων Κεφαλονιάς και Ιθάκης, ο οποίος ήταν υποψήφιος και στις προηγούμενες εκλογές.

Πληροφορίες που δεν έχουν επιβεβαιωθεί, κάνουν λόγο ενδεχομένως για για 2 ακόμη υποψηφιότητες από την Κεντρική και την Δυτική Ελλάδα, ενώ από το υφιστάμενο συμβούλιο, 3 μέλη δεν θα είναι ξανά υποψήφια.

Οι εκλογές θα πραγματοποιηθούν στις 15 Οκτωβρίου στην Θεσσαλονίκη, η οποία επελέγη λόγων των περιορισμών στα συνέδρια και τις εκδηλώσεις στην Αθήνα, με ομόφωνη απόφαση του διοικητικού συμβουλίου.

Το παρόν Δ.Σ.

Το παρόν διοικητικό συμβούλιο, με τις θέσεις, έχει ως ακολούθως:
Πρόεδρος: Γρηγόρης Τάσιος, ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ
Α’ Αντιπρόεδρος: Μανώλης Γιαννούλης, ΧΑΝΙΑ
B’ Aντιπρόεδρος: Άρης Σουλούνιας, ΡΟΔΟΣ
Γ’ Αντιπρόεδρος: Κωνσταντίνα Σβύνου, ΚΩΣ
Γενικός Γραμματέας: Κώστας Χατζηκωνσταντίνου, ΘΡΑΚΗ
Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας: Ευγένιος Βασιλικός, ΑΤΤΙΚΗ
Ταμίας: Δημήτρης Πολλάλης, ΛΑΚΩΝΙΑ
Έφορος Δημοσίων Σχέσεων: Άγγελος Καλλίας, ΔΡΑΜΑ
Έφορος Διεθνών Σχέσεων: Αριστοτέλης Θωμόπουλος, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Μέλη:
Κώστας Μέριανος, ΚΕΡΚΥΡΑ
Ευαγγελία Ξυπτερά – Λάμπρου, ΠΙΕΡΙΑ
Μανώλης Τσακαλάκης, ΡΕΘΥΜΝΟ

Ο Γ. Τάσιος

Ο νυν πρόεδρος Γρηγόρης Τάσιος, η στάση του οποίου στην διάρκεια της κρίσης έχει εκτιμηθεί ιδιαίτερα όχι μόνο από τους ξενοδόχους, αλλά και από τους ανθρώπους του Τουρισμού ευρύτερα, θεωρείται βέβαιο πως θα επιδιώξει την δεύτερη επανεκλογή του στην θέση του προέδρου της ΠΟΞ.

rodos tasiosΣε δύο περιοδείες που πραγματοποίησε τον Σεπτέμβριο ενόψη εκλογών σε Κρήτη και Ρόδο, δήλωσε εμφατικά: “Χτίζουμε αντοχές. Οι επόμενοι μήνες θα είναι οι πιο καθοριστικοί για την πορεία του κλάδου. Ναι, ο δρόμος δε θα είναι εύκολος… Εάν όμως δε λάβουμε γενναία βιώσιμα μέτρα, μοιραία μπορεί να οδηγηθούμε μέχρι και στην κατάρρευση του «αιμοδότη» της ελληνικής οικονομίας, με συνέπεια να έχουμε σοβαρούς κλυδωνισμούς στην απασχόληση, την ανάπτυξη και την κοινωνική συνοχή. Οι δραματικές επιπτώσεις στην τουριστική οικονομία επιβάλλεται να μας κρατούν σε εγρήγορση, τόσο συλλογικά, όσο και εθνικά και ευρωπαϊκά. Αλλιώς, αρκετές επιχειρήσεις δε θα κατορθώσουν να φτάσουν έως το 2021. Η ΠΟΞ και τα χιλιάδες μέλη της, με αίσθημα ευθύνης απέναντι στην κοινωνία, συνεχίζουν να βρίσκονται στην «πρώτη γραμμή» του πολέμου και να υποστηρίζουν με πάθος – αλλά και με κόστος – την εθνική προσπάθεια του να παραμείνει όρθιος ο ελληνικός τουρισμός”.

ksd
adv

Και κατέληξε: “Συναισθανόμενος τη βαριά ευθύνη από τη θέση του προέδρου, δεσμεύομαι ότι, σε συνεργασία με όλους τους θεσμικούς φορείς και μαζί με όλους τους συναδέλφους, θα εξακολουθήσω να υπογραμμίζω στα κέντρα λήψης αποφάσεων και σε όλους τους τόνους, το εξής: Ότι οι έκτακτες συνθήκες απαιτούν έκτακτα μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων και των εργαζομένων, αλλά και επίλυση όλων των χρόνιων προβλημάτων που δημιουργούν το σύνδρομο της χαμηλής ανταγωνιστικότητας του ελληνικού τουρισμού.
Η ελληνική ξενοδοχία δηλώνει «παρούσα» και σε αυτή την κρίση, βάζοντας «πλάτη» για άλλη μια φορά στα δύσκολα. Παράλληλα δεν παύει να αγωνίζεται για το δίκαιο και το αυτονόητο: την αποφασιστική στήριξή της ως αναγκαία συνθήκη για να αποφευχθούν τα χειρότερα».

Οι νέοι υποψήφιοι

xatzis giannis ΠΟΞcactus ΠΟΞΟ Νίκος Χαλκιαδάκης, πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδοχείων Ηρακλείου, με μακρά οικογενειακή παράδοση στην ξενοδοχία, πιστώθηκε την “επανεκκίνηση” της ΕΞΗ, με μια ομάδα πολύ ικανών ξενοδόχων, άνθρωπος χαμηλών τόνων, συγκεντρώνει την εκτίμηση των ανθρώπων του κλάδου.

Ο Ιωάννης Χατζής, ΜΒΑ, CFA, εκτελεστικός αντιπρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου, που συμμετέχει ενεργά στον ξενοδοχειακό συνδικαλισμό από το 2013, είναι πρόεδρος της Διακομιχάλης Α.Ξ.Τ.Ε., ιδιοκτήτριας εταιρίας των ξενοδοχείων Blue Sea Beach Resort, BlueStar Hotel & Bungalows, Pedi Beach Hotel και πλειοδότριας εταιρείας του ξενοδοχείου Νηρέας στην Σύμη. Έχει σπουδάσει στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (πρώην ΑΣΟΕΕ) και έχει πορεία σπουδών οικονομίας σε ιδρύματα του εξωτερικού (London School of Economics, CFA institute & ESEEC Business School, Paris). Είναι ακόμη μέλος του ΔΣ του ιδρύματος υποτροφιών Δωδεκανήσου και έχει πτυχίο κλασικού πιάνου από το δημοτικό ωδείο Ρόδου.

KSD
adv
Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *