Το πρωθυπουργικό μέγαρο στη Μόσχα |money tourism copyright photo

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Αυξάνονται οι πτήσεις από Ρωσία προς Ελλάδα από τις 24 Ιουλίου | Σε ποιούς προορισμούς

ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΦΟΡΕΙΣ

Αυξάνονται οι πτήσεις από Ρωσία προς Ελλάδα από τις 24 Ιουλίου, μετά από απόφαση του επιχειρησιακού κέντρου για τον κορονοϊό κατόπιν σύσκεψης στην οποία προήδρευσε η αναπληρώτρια πρωθυπουργός Tatyana Golikova.

Με βάση τα αποτελέσματα της σύσκεψης και λαμβάνοντας υπόψη την επιδημιολογική κατάσταση σε μεμονωμένες χώρες, αποφασίστηκε να επαναληφθούν, σε αμοιβαία βάση, από τις 24 Ιουλίου 2021, τακτικές πτήσεις με τα ακόλουθα κράτη:

  • Γαλλία στις διαδρομές Μόσχα – Παρίσι και Μόσχα – Νίκαια με συχνότητα 4 πτήσεων την εβδομάδα σε κάθε διαδρομή, στις διαδρομές Αγία Πετρούπολη – Παρίσι και Αγία Πετρούπολη – Νίκαια με συχνότητα 2 πτήσεων την εβδομάδα σε κάθε διαδρομή.
  • Τσεχική Δημοκρατία στο δρομολόγιο Μόσχα – Πράγα με συχνότητα 4 πτήσεων την εβδομάδα.

Αύξηση για Ελλάδα

Επιπλέον, αποφασίστηκε να αυξηθεί, σε αμοιβαία βάση, από τις 24 Ιουλίου ο αριθμός των τακτικών πτήσεων προς Αυστρία (στο δρομολόγιο Αγία Πετρούπολη – Βιέννη 2 πτήσεις την εβδομάδα), Βέλγιο (στη διαδρομή Αγία Πετρούπολη – Βρυξέλλες 2 πτήσεις την εβδομάδα), Βουλγαρία (στη διαδρομή Μόσχα – Σόφια, Μόσχα – Βάρνα, Μόσχα – Μπουργκάς από 4 έως 7 πτήσεις την εβδομάδα σε κάθε διαδρομή, στις διαδρομές Αγία Πετρούπολη – Σόφια, Αγία Πετρούπολη – Βάρνα, Σεντ Πετρούπολη – Μπουργκάς με συχνότητα 4 πτήσεων την εβδομάδα σε κάθε διαδρομή, στη διαδρομή Εκατερίνμπουργκ – Βάρνα με συχνότητα 1 πτήσης την εβδομάδα), Ουγγαρία (στη διαδρομή Μόσχα – Βουδαπέστη από 2 έως 4 πτήσεις την εβδομάδα, στη διαδρομή Αγία Πετρούπολη – Βουδαπέστη με συχνότητα 2 πτήσεων την εβδομάδα), Ελλάδα (στις διαδρομές Μόσχα – Θεσσαλονίκη και Μόσχα – Ηράκλειο από 5 έως 7 πτήσεις την εβδομάδα σε κάθε διαδρομή), Λίβανος (στη διαδρομή Μόσχα – Βηρυτός 3 πτήσεις την εβδομάδα),Κροατία (στη διαδρομή Μόσχα – Ζάγκρεμπ από 2 έως 3 πτήσεις την εβδομάδα, στις διαδρομές Μόσχα – Σπλιτ και Μόσχα – Ντουμπρόβνικ από 2 έως 5 πτήσεις την εβδομάδα σε κάθε διαδρομή) και Αιθιοπία (στη διαδρομή Μόσχα – Αντίς Αμπέμπα από 3 έως 4 πτήσεις την εβδομάδα).

Αποφασίστηκε επίσης να συνεχιστούν οι πτήσεις από τα διεθνή αεροδρόμια του Αρχάγγελσκ, του Νοβοκουντσέτσκ και του Ορσκ προς ξένες χώρες από τις 24 Ιουλίου, λαμβάνοντας υπόψη τη διάταξη της κυβέρνησης της Ρωσικής Ομοσπονδίας με ημερομηνία 16 Μαρτίου 2020 αρ. απαραίτητες υγειονομικές και επιδημιολογικές απαιτήσεις.

Τα μέλη του επιχειρησιακού κέντρου συζήτησαν επίσης τη δυνατότητα επανάληψης πτήσεων από τη Χουργκάντα ​​και τον Σαρμ Ελ Σέιχ σε σχέση με την υπογραφή από τον Ρώσο Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν διατάγματος για την ακύρωση της απαγόρευσης πτήσεων επιβατών από τη Ρωσία προς πόλεις της Αιγύπτου. Η επικεφαλής του Rospotrebnadzor, Anna Popova, πραγματοποίησε συνομιλίες με τηλεδιάσκεψη με την αιγυπτιακή αντιπροσωπεία με επικεφαλής τον Υπουργό Αρχαιοτήτων και Τουρισμού της Αιγύπτου Khaled Al-Anani. Για να διασφαλιστεί η προστασία της υγείας των Ρώσων τουριστών, επιτεύχθηκε συμφωνία για την αποστολή ρωσικής αντιπροσωπείας στην Αίγυπτο για την εκτίμηση της επιδημιολογικής κατάστασης, των προληπτικών μέτρων στα τουριστικά καταλύματα, των δυνατοτήτων των εργαστηρίων και των ιατρικών ιδρυμάτων. Με βάση τα αποτελέσματα της επίσκεψης της ρωσικής αντιπροσωπείας, τα επιχειρησιακά κεντρικά γραφεία θα αποφασίσουν σχετικά με τη δυνατότητα επανάληψης πτήσεων από τη Χουργκάντα ​​και το Σαρμ Ελ Σέιχ.

Το επιχειρησιακό κέντρο για τον κορονοϊό συνιστά στους πολίτες να εμβολιαστούν πριν πετάξουν σε ξένες χώρες για να προστατευθούν από μια νέα λοίμωξη από κορονοϊό.

ksd PRIMAGEL
adv
Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *