sander crombach Unsplash
Sander Crombach Unsplash

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Χωρίς καραντίνα ξανά οι Ισραηλινοί στην Ελλάδα | Πότε και σε ποιούς προορισμούς ανοίγουν πτήσεις

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΦΟΡΕΙΣ

Με χθεσινή ανακοίνωσή του το υπουργείο Υγείας του Ισραήλ γνωστοποίησε την ακύρωση της πλήρους υποχρέωσης καραντίνας για τους επιβάτες που φθάνουν από τις “πράσινες” και “πορτοκαλί”  χώρες, μεταξύ των οποίων και την Ελλάδα και οι οποίοι έχουν εμβολιασθεί το τελευταίο 6μηνο (ή 5μηνο) με δεύτερη δόση ή τρίτη αναμνηστική, ή έχουν αναρρώσει από Covid.

Αυτό σημαίνει ότι θα επανακάμψει η τουριστική ροή από το Ισραήλ προς την Ελλάδα, καθώς οι περισσότερες τουριστικές αγορές της Μεσογείου, είναι “κόκκινες” για το Ισραήλ. Είναι δε ενδεικτικό το γεγονός ότι αυτή τη στιγμή, ισραηλίτικοι ταξιδιωτικοί πράκτορες είχαν φτιάξει και πωλούσαν, τουριστικά πακέτα στην Πολωνία…

Η απόφαση θα τεθεί σε ισχύ στις 3 Σεπτεμβρίου και εξαιρούνται οι χώρες της κόκκινης λίστας μεταξύ των οποίων η Βουλγαρία, το Μεξικό, η Τουρκία και η Βραζιλία.

Όσοι αφικνούνται από τις τέσσερις αυτές χώρες θα συνεχίσουν να μπαίνουν σε πλήρη επταήμερη καραντίνα.

Ικανοποιημένος  δηλώνει ο κ. Βασίλης Τάσσης, πρόεδρος της αεροπορικής εταιρείας BlueBird Airways, με την απόφαση του υπουργείου Υγείας του Ισραήλ να άρει τον υποχρεωτικό περιορισμό των ταξιδιωτών που επιστρέφουν από Ελλάδα, από 3/9 για τους εμβολιασμένους με την τρίτη δόση και για όσους έχουν εμβολιαστεί εντός των τελευταίων πέντε μηνών.

ΕλλάδαΥπενθυμίζεται ότι όπως είχε αποκλειστικά δημοσιεύσει το ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ στις 17/8, η BlueBird Airways είχε καταθέσει μηνυτήρια αναφορά κατά της κυβέρνησης του Ισραήλ, μαζί με άλλες τουριστικές επιχειρήσεις,  η οποία θα εκδικαζόταν την Τετάρτη 1/9 κάτι το οποίο έπαιξε καταλυτικό ρόλο στην μεταστροφή της κυβέρνησης να ευθυγραμμιστεί με τις Ευρωπαϊκές χώρες. Το δικαστήριο είχε ζητήσει από το κράτος να απαντήσει εντός 8 ημερών, ενώ οι κρατήσεις των Ισραηλινών για διακοπές στο εξωτερικό έχουν μειωθεί δραματικά. Η BlueBird Airways ισχυρίστηκε ότι η κυβέρνηση έχει υιοθετήσει μια παράλογη και αδικαιολόγητη πολιτική που παραβιάζει το δικαίωμα των Ισραηλινών πολιτών να ταξιδέψουν στο εξωτερικό. Σύμφωνα με την αεροπορική εταιρεία η ισραηλινή κυβέρνηση υιοθέτησε μια πολιτική που δεν κάνει καμία διάκριση μεταξύ των εμβολιασμένων και αυτών που δεν έχουν εμβολιαστεί, και κατά συνέπεια έκλεισε ουσιαστικά το αεροδρόμιο Ben Gurion χωρίς καμία αιτιολόγηση.

Αυξήθηκε η ζήτηση

Όπως γράφει η The Jerusalem Post, η ζήτηση για αεροπορικά εισιτήρια αυξήθηκε κατά 250% μετά την ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας το βράδυ της Κυριακής ότι οι πολίτες που έχουν εμβολιαστεί με δεύτερη ή τρίτη αναμνηστική δόση κατά του COVID, δεν θα χρειαστεί να περάσουν σε πλήρη καραντίνα μετά την επιστροφή τους από χώρες που είναι χαρακτηρισμένες πορτοκαλί. Η ζήτηση αυξήθηκε κατά 50% αμέσως μετά την ανακοίνωση, σε σύγκριση με το περασμένο Σαββατοκύριακο, και η ιστοσελίδα αεροπορικών ταξιδιών Gulliver ανακοίνωσε ότι η επισκεψιμότητα στον ιστότοπό της αυξήθηκε κατά 250%, σύμφωνα με εκπρόσωπο. Οι Ισραηλινοί δεν περιηγήθηκαν απλά στον ιστότοπο, αλλά “άνοιξαν” το πορτοφόλι τους, καθώς ο αριθμός των πραγματικών εισιτηρίων που πωλήθηκαν αυξήθηκε επίσης κατακόρυφα.

Οι ισραηλινές αεροπορικές εταιρείες ετοιμάζονται να ανοίξουν ξανά πολλούς προορισμούς, προκειμένου να καλύψουν την αυξανόμενη ζήτηση. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα θα ανοίξουν εκ νέου πτήσεις προς Αθήνα, Ρόδο, Μπακού, Κύπρο, Μαυροβούνιο, Μαρακές και άλλους προορισμούς.

Από την πλευρά της η BlueBird, σύμφωνα με πληροφορίες, θα επαναφέρει καθημερινές πτήσεις προς την Ελλάδα, για Ρόδο και Κρήτη, καθώς από τη στιγμή που έγινε γνωστή η απόφαση του υπουργείου Υγείας, υπήρξε ένας πολύ μεγάλος αριθμός αναζητήσεων και κρατήσεων για πτήσεις προς την Ελλάδα.

Κρούσματα

Το προηγούμενο Σάββατο, 7.071 άτομα στο Ισραήλ βρέθηκαν θετικά στον COVID-19, σύμφωνα με τις στατιστικές του υπουργείου Υγείας. Την Κυριακή, υπήρχαν 80.579 ενεργά κρούσματα COVID στο Ισραήλ, με 1.175 να νοσηλεύονται, 726 σε σοβαρή κατάσταση και 149 από αυτούς σε αναπνευστήρες. Ο αριθμός των νεκρών από την έναρξη της πανδημίας ανήλθε σε 6.958.

Την περασμένη Τρίτη σημειώθηκε ο υψηλότερος αριθμός ημερών μέχρι στιγμής κατά τη διάρκεια του τέταρτου κύματος, με πάνω από 10.000 λοιμώξεις.

ksd PRIMAGEL
adv
Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *