Μικρή ανάκαμψη εμφάνισαν οι πωλήσεις ταξιδιωτικών πακέτων για Ελλάδα, στο τελευταίο επτάημερο στις γερμανόφωνες αγορές, έναντι μειώσεων στο αμέσως προηγούμενο διάστημα, όπου όλες οι χώρες της Μεσογείου ήταν στο «κόκκινο», ενώ και σε ετήσια βάση, οι κρατήσεις εμφανίζουν μικρή αύξηση 3%.

holidaycheck
HolidayCheck

Σύμφωνα με τα στοιχεία του HolidayCheck, της μεγαλύτερης ταξιδιωτικής ιστοσελίδας για όλες τις γερμανόφωνες χώρες (Γερμανία, Αυστρία, Ελβετία), στην οποία ο καθένας μπορεί να βρει το ιδανικό ξενοδοχείο, να κλείσει τις διακοπές του και να έρθει σε επαφή με άλλους παραθεριστές, η οποία αντλεί από μια βάση δεδομένων με περισσότερες από 8 εκατομμύρια αξιολογήσεις ξενοδοχείων, εικόνες και βίντεο για να σας βρει την καλύτερη προσφορά, που ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ δημοσιεύει το money-tourism.gr, η Ελλάδα σε ετήσια βάση κινείται θετικά στο 3% στις κρατήσεις (έναντι 2% μέχρι τα τέλη Απριλίου και 3% μέχρι τα τέλη Μαρτίου 3%), έναντι:

– 3% της Ισπανίας (3% στα τέλη Απριλίου, 4% στα τέλη του Μαρτίου)
– 6% της Τουρκίας (8% στα τέλη Απριλίου, 11% στα τέλη του Μαρτίου)
– -9% της Αιγύπτου (-10% στα τέλη Απριλίου, -11% στα τέλη του Μαρτίου)
– -2% της Ιταλίας (=2% στα τέλη Απριλίου, -2% στα τέλη του Μαρτίου)
– -19% της Βουλγαρίας (-18% στα τέλη ΑΠριλίου, -15% στα τέλη του Μαρτίου)
– -17% της Κύπρου (-19% στα τέλη Απριλίου, -21% στα τέλη του Μαρτίου)
– 1% της Πορτογαλίας (1% στα τέλη Απριλίου, 2% στα τέλη του Μαρτίου)και
– 9% της Τυνησίας, (10% στα τέλη Απριλίου)

Την τελευταία εβδομάδα, η Ελλάδα ήταν στο 9%, η Τουρκία στο -6%, η Κύπρος στο 9%, η Αίγυπτος στο 8%, η Ισπανία ήταν αμετάβλητη, η Ιταλία στο -3% και η Βουλγαρία στο -40%.

Οι προορισμοί

Μεταξύ των προορισμών που εμφανίζουν αυξήσεις στις κρατήσεις σε ετήσια βάση, περιλαμβάνονται η Κέρκυρα, η Κρήτη και η Ρόδος. Αντιθέτως η Χαλκιδική εμφανίζει μείωση, ενώ η Κως έχει μηδενική μεταβολή. Μείωση εμφανίζουν και όλοι σχεδόν οι προορισμοί στην Αίγυπτο, ενώ και αρκετοί ισπανικοί προορισμοί, είναι στο «κόκκινο».
Τις μεγαλύτερες αυξήσεις σημειώνουν η Ίμπιζα και η Τουρκική Ριβιέρα.

Πίνακες

Δείτε τους πίνακες:

holidaycheck may 2019
money tourism copyright
holidaycheck may 2019
money tourism copyright
holidaycheck may 2019
money tourism copyright
holidaycheck may 2019
money tourism copyright
holidaycheck may 2019
money tourism copyright