©ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Πάνω από 2.000 ακυρωμένες πτήσεις στην Ευρώπη στο 1ο 15θήμερο του Ιουλίου | Οι 10 εταιρίες με τις περισσότερες | “Πρωταθλήτρια” η easyJet

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Σε “πανδημία” εξελίσσονται οι ακυρώσεις πτήσεων στα ευρωπαϊκά αεροδρόμια, με περισσότερες από 2.000 πτήσεις να ακυρώνονται σε όλη τη Γηραιά ήπειρο μόνο την περίοδο από 1 έως 15 Ιουλίου. Η easyJet, με 1.394 ακυρώσεις, οδηγεί το “άρμα” των ακυρωμένων πτήσεων, αποτελώντας την πρώτη μεταξύ των δέκα αεροπορικών εταιριών, που “πρωτοστατούν” στις ακυρώσεις προγραμματισμένων, αεροπορικών, πτήσεων το πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιουλίου.

Ειδικότερα, ο χαμηλού κόστους, βρετανικός αερομεταφορέας βρίσκεται στην πρώτη θέση από πλευράς απόλυτων μεγεθών (1.394 ακυρωμένες πτήσεις), αλλά ακολουθεί στη δεύτερη θέση από πλευράς ποσοστού (5,5%), με πρώτη την Turkish Airlines, που έχει το υψηλότερο ποσοστό ακυρωμένων πτήσεων, σχεδόν 7%, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του κορυφαίου παρόχου ταξιδιωτικών πληροφοριών Mabrian.

Ο τουρκικός αερομεταφορές ακολουθεί στη δεύτερη θέση αναφορικά με τον αριθμό των ακυρωμένων πτήσεων, πολύ πίσω από την easyJet, με 399 πτήσεις.

Στην τρίτη θέση ακολουθεί η Scandinavian Airlines με 145 ακυρωμένες πτήσεις (ποσοστό ακυρωμένων πτήσεων 2,5%), στην τέταρτη η ουγγρική Wizz με 86 πτήσεις και ποσοστό κοντά στο 1% (0,76% ) και την πρώτη πεντάδα συμπληρώνει η ισπανική Vueling, με 69 πτήσεις (ποσοστό 0,64%).

Η TUIfly βρίσκεται στην έκτη θέση με 51 πτήσεις, αλλά υψηλό ποσοστό ακυρώσεων, που κυμαίνεται στο 2,7%.

Η Mabrian ανέλυσε δεδομένα σχετικά με τον προγραμματισμό των ευρωπαϊκών αεροπορικών εταιριών κατά τις τελευταίες εβδομάδες ως απάντηση στις επιχειρησιακές προκλήσεις που αντιμετωπίζουν πολλές από αυτές, συγκρίνοντας πόσες πτήσεις ήταν προγραμματισμένες στις 14 Ιουνίου για να πραγματοποιηθούν μεταξύ 1 και 15 Ιουλίου, σε σύγκριση με τις προγραμματισμένες πτήσεις για την ίδια περίοδο από τις 28 Ιουνίου (Αυτά τα δεδομένα δεν περιλαμβάνουν πτήσεις που ακυρώθηκαν την τελευταία στιγμή και αντ’ αυτού βασίζονται στον προγραμματισμό).

Σε δηλώσεις του ο διευθυντής πωλήσεων και μάρκετινγκ της Mabrian, Carlos Cendra, είπε: “Είναι εξαιρετικά ασυνήθιστο να βλέπουμε αεροπορικές εταιρίες να ακυρώνουν προγραμματισμένες πτήσεις σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα, κυριολεκτικά εβδομάδες πριν από την απογείωση, ακριβώς στην κορύφωση της καλοκαιρινής περιόδου. Κοιτάζοντας μόνο την πρώτη δεκάδα με βάση τις ακυρώσεις που προκύπτουν από αυτά τα δεδομένα, βλέπουμε πάνω από 2.000 πτήσεις να ακυρώνονται σε όλη την Ευρώπη μόνο για την περίοδο από 1 έως 15 Ιουλίου. Δεν έχουμε ξαναδεί κάτι τέτοιο και αυτό αντικατοπτρίζει τις εργασιακές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι αεροπορικές εταιρείες και τα αεροδρόμια αυτή τη στιγμή, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να επιστρέψουν στα επίπεδα πληρότητας του 2019”.

Tagged

1 σχόλιο στο “ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Πάνω από 2.000 ακυρωμένες πτήσεις στην Ευρώπη στο 1ο 15θήμερο του Ιουλίου | Οι 10 εταιρίες με τις περισσότερες | “Πρωταθλήτρια” η easyJet

Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *