© ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ – ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ: Θύελλα στον Τουρισμό | Προς αναστολή λειτουργίας ο tour operator FTI

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Σε ένα ιδιότυπο bras de fer οδηγείται ο κορυφαίος ευρωπαϊκός tour operator FTI, με αντιμαχόμενους από την μία πλευρά την ιδιοκτησία και από την άλλη πλευρά τις δημόσιες αρχές και διακύβευμα το hair cut των κρατικών ενισχύσεων που έχει εισπράξει για την περίοδο Covid, προκειμένου να συνεχίσει την λειτουργία του. Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, αν δεν βρεθεί λύση και δεν υπάρξει υποχώρηση από κάποια από τις δύο πλευρές -ή και από τις δύο- εντός του αμέσως προσεχούς διαστήματος -που μπορεί να είναι και ώρες- θα ανακοινωθεί η αναστολή λειτουργίας του tour operator.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές η αναστολή λειτουργίας θα αφορά μόνο τον tour operator και κάποιες από  τις υπόλοιπες εταιρίες του ομίλου, κάτι που βέβαια πρέπει να αποδειχθεί στην πράξη πως θα γίνει.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες ο tour operator έχει εξοφλήσει το σύνολο σχεδόν των οφειλών του στα ελληνικά ξενοδοχεία, που ήταν αρκετές, με μοναδική εξαίρεση κάποια ξενοδοχεία της Κρήτης, που έχουν λαμβάνειν ακόμη…

Πηγές της αγοράς εκτιμούν ότι η κίνηση της διοίκησης του γνωστού tour operator, μπορεί να αποσκοπεί στο να εκκινήσουν διαπραγματεύσεις με τις αρχές, ώστε να επιτευχθεί ένα hair cut της επιδότησης για τον Covid, καθώς ήδη έχουν μπει “φρέσκα χρήματα” στο ταμείο, ύψους εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ, με τα οποία εξοφλήθηκαν σημαντικές υποχρεώσεις.

Σε κάθε περίπτωση, μια τέτοια εξέλιξη, που θα ξυπνήσει μνήμες Thomas Cook -αν και δεν υπάρχουν δεδουλευμένες οφειλές στα ξενοδοχεία αφού είμαστε στην αρχή της σεζόν- μόνο κακό κάνουν στον ευρωπαϊκό Τουρισμό. Και βέβαια θα δημιουργήσει “ανασφάλεια και εκνευρισμό στους πελάτες”, όπως σχολίασε χαρακτηριστικά πηγή κορυφαίου tour operator που ρωτήθηκε από το Χ&Τ.

Το ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ θα παρακολουθεί τις εξελίξεις και θα σας ενημερώνει.

1 σχόλιο στο “ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ – ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ: Θύελλα στον Τουρισμό | Προς αναστολή λειτουργίας ο tour operator FTI

Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *