gnto
Φωτό: ΕΟΤ

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Αυτό είναι το σχέδιο επιβίωσης για τον Τουρισμό της Κρήτης|Μεγάλη σύσκεψη των επαγγελματιών του νησιού

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΦΟΡΕΙΣ

Μεγάλη σύσκεψη των εκπροσώπων των φορέων και επαγγελματιών του Τουρισμού της Κρήτης, ενδεικτικό της σοβαρότητας της κατάστασης και της ανάγκης λήψης μέτρων, πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι, με τηλεδιάσκεψη, με αντικείμενο την εκτίμηση της κατάστασης που έχει δημιουργηεθεί και την εκπόνηση σχεδίου επιβίωσης για τον Τουρισμό του νησιού.

ksd copyright
Μ. Μανούσος και Ν. Χαλκιαδάκης|money tourism copyright photo

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές στην σύσκεψη συμμετείχαν οι 6 πρόεδροι των ξενοδοχειακών ενώσεων του νησιού, ήτοι Νίκος Χαλκιαδάκης, Ηρακλείου, Μανώλης Γιαννούλης, Χανίων, Μανώλης Τσακαλάκης, Ρεθύμνου, Μανώλης Βαρκαράκης, Αγίου Νικολάου, Γιώργος Βαρδάκης, Ιεράπετρας και Γιάννης Κακουράκης, Σητείας, ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ηρακλείου Μανώλης Μανούσος, οι ξενοδόχοι Παντελής Σαπουνάκης, Ανδρέας Μεταξάς, Κώστας Αρχοντάκης (όμιλος Καράτζη), Γιώργος Καλουτσάκης, Βασίλης Μηναδάκης (Grecotel), Δημήτρης Τζιράκης και οι τουριστικοί πράκτορες Μιχάλης Βλατάκης (πρόεδρος πρακτόρων, Kosmos Travel), Γιώργος Δήμας (TUI), Δημήτρης Χαριτίδης (TEZ TOR), Θεόδωρος Μυλωνάκης (MTS), Γιάννης Παπαδάκης (DTS), Δημήτρης Διβόλης (Start Travel), Κάρολος Ατσαλάκης (Rhodos Tours), Κουρκούνης Κώστας (Kourkounis Travel), Μπαντουβάς Κωστής (Cretan Holidays), Παπακαλιάτης Λευτέρης (Hellenic Zeus), Γιάννης Δημητριάδης (AVRA Tours), ο πρόεδρος των διευθυντών ξενοδοχείων Κρήτης Δημήτρης Κουμπαράκης και ο Γιώργος Χριστοδουλάκης, πρόεδρος Καταλυμάτων Ηρακλείου Κρήτης.

money-tourism copyright
Ο κ. Μ. Γιαννούλης | money-tourism copyright photo
ksd copyright
Ο Μανώλης Τσακαλάκης | money tourism copyright photo

Οι συμμετέχοντες ομόφωνα συμφώνησαν σε σειρά μέτρων, τα οποία αποτύπωσαν με στόχο να προωθηθούν στο κυβερνητικό επιτελείο, ενόψη των μέτρων που θα ανακοινώσει η κυβέρνηση για τον Τουρισμό.

dimas
Από αριστερά Δημήτρης Διβόλης, Γιώργος Δήμας, Κωστής Μπαντουβάς και Βασίλης Φραγκουλάκης

Είναι άξιο επισήμανσης ότι τα μέτρα που πρoτείνονται, περιλαμβάνουν όλες τις επιχειρήσεις και τους τομείς δράσεις και η υιοθέτησή τους θα έδινε στον Τουρισμό, την βάση για να επανεκκινήσει σε μια πρωτοφανώς δύσκολη συγκυρία.

Οι προτάσεις

Το συμπέρασμα και οι προτάσεις στις οποίες κατέληξαν οι συμμετέχοντες στην σύσκεψη, είναι οι εξής:

ksd photo
Παντελής Σαπουνάκης, Ανδρέας Μεταξάς| money tourism copyright photo

“Οι καταστάσεις τις οποίες βιώνουμε είναι αχαρτογράφητες και πρωτόγνωρες, η βαριά βιομηχανία της χώρας και ο κύριος οικονομικός πόρος της Κρήτης, ο Τουρισμός,  βρίσκεται σε “ελεύθερη πτώση” και χρειάζεται άμεση στήριξη.

Η Πολιτεία πρέπει να ενεργήσει με ένα σχέδιο ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ το οποίο θα βασίζεται στις ενέργειες που όλα αυτά τα χρόνια ζητάμε να γίνουν και για την στήριξη του Χειμερινού Τουρισμού.

dts
Ο κ. Γιάννης Παπαδάκης του Der Touristik
money tourism photo
Ο κ. Δ. Χαριτίδης|money tourism copyright photo

Πρέπει να δούμε την τρέχουσα σαιζόν και εάν χρειαστεί και την επόμενη, σαν χειμερινό πρόγραμμα, όπου οι επόμενοι μήνες θα θεωρηθούν σαν νεκρή περίοδος, που δεν υπάρχει Τουρισμός και πρέπει να τον προσελκύσουμε, με τις κάτωθι ενέργειες για τις επιχειρήσεις που θα λειτουργήσουν:

vlatakis
Ο κ. Μιχάλης Βλατάκης

• Διασφάλιση υγείας επισκεπτών, εργαζομένων και τοπικού πληθυσμού (έλεγχοι στα αεροδρόμια και στα καταλύματα. Πρωτόκολλο κανόνων υγιεινής που θα πρέπει να τηρηθούν με αυστηρότητα από ΟΛΟΥΣ)
• Επιδότηση Εργασίας για το προσωπικό όλων των Τουριστικών Επιχειρήσεων (Η κάθε επιχείρηση θα πληρώνει το 50% στους εργαζόμενους που θα εργαστούν και το υπόλοιπο από την πολιτεία)
• Επιδότηση 100% των ασφαλιστικών εισφορών
• Μείωση  50% ΦΠΑ   σε όλες τις βαθμίδες του Τουριστικού Πακέτου ( διαμονή ,εστίαση, τουριστικό πακέτο, μεταφορές κλπ)
• Κατάργηση φόρου διαμονής

nana
Ο κ. Κ. Αρχοντάκης του ομίλου Καράτζη
ksd photo
Ο κ. Βασίλης Μηναδάκης της Grecotel |money tourism copyright photo

• Μη προκαταβολή φόρου για το 2020
• Επέκταση του επιδόματος ανεργίας για όλους τους ανέργους του Τουρισμού και για όσο διάστημα θα μείνουν άνεργοι
• Έκπτωση 50% στην ηλεκτρική ενέργεια
• Έκπτωση 50% στα Τέλη αεροδρομίων
• Έκπτωση 50% στα Δημοτικά Τέλη
• Αναστολή πληρωμών δόσεων κεφαλαίου δανείων για 24 μήνες.
• Επιχορήγηση των τόκων των υφιστάμενων δανείων για περίοδο 24 μηνών.
•Χορήγηση άτοκου κεφαλαίου κίνησης πενταετούς διάρκειας μέχρι 40% του κύκλου εργασιών του 2019 για την κάλυψη άμεσων υποχρεώσεων και πάγιων λειτουργικών εξόδων με την εγγύηση κατά 100% του Ελληνικού  Δημοσίου
• Επιχορήγηση αεροπορικών θέσεων στους Τ.Ο.’s.

primagel
adv
Tagged

3 σχόλια στο “ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Αυτό είναι το σχέδιο επιβίωσης για τον Τουρισμό της Κρήτης|Μεγάλη σύσκεψη των επαγγελματιών του νησιού

 1. Αγαπητοί Συνάδελφοι και κορυφαίοι παράγοντες του ελληνικού Τουρισμού αυτά είναι ακριβώς και οι προτάσεις Τασιού της ΠΟΞ και είναι τα απολύτως σωστά και απαραίτητα .Μπραβο !
  Όμως θα πρέπει να λάβουμε υπόψιν το καλό σενάριο να ανοίξει η κίνηση Αύγουστο 2020
  Η το λιγότερο καλό άνοιξη 2021.
  Στο λιγότερο καλό απαιτούνται μεγαλύτερα μέτρα και σύντομα .
  Η ΠΟΥ και ο ΟΗΕ έχουν προβλέψει και σωστά ότι χωρίς πιστοποιητικό εμβολιασμού δεν πετά τουρίστας .Το εμβολίο φέτος λένε οι επιστήμονες δεν είναι εφικτό .
  Το πρόβλημα είναι μεγαλύτερο από ότι φαίνεται

 2. Έχω την αίσθηση οτι αυτά που ζητάνε είναι πολλά. Μη ξεχνάμε πως δεν είμαστε μόνο εμείς στο χάρτη της Ελλάδας. Να ζητάμε καλά είναι. Αλλά αμα ζητήσουν όλα τα νησιά κάτι αντίστοιχο τότε σίγουρα θα μπούμε σε ακόμα 97 μνημόνια για να ξεπληρώσουμε το 2020.

Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *