ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ : Διεύρυνση της συνεργασίας ΕΟΤ – Alltours, νέοι προορισμοί το 2018

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ : Διεύρυνση της συνεργασίας ΕΟΤ – Alltours, νέοι προορισμοί το 2018

Δύο νέοι προορισμοί και περαιτέρω επέκταση της σαιζόν, το 2018, οι κοινοί στόχοι

0
ksd photo
ksd photo

Διεύρυνση της συνεργασίας του υπουργείου Τουρισμού και του ΕΟΤ με τον γερμανικό tour operator Alltours, προωθείται και από τις δύο πλευρές, αφού η μέχρι σήμερα συνεργασία, κυρίως μέσω συνδιαφήμισης, αποδίδει ιδιαίτερα θετικά αποτελέσματα για τον ελληνικό Τουρισμό.

alltours
Willie Verhuven

logoΣυγκεκριμένα, σε συνάντηση των δύο πλευρών που πραγματοποιήθηκε σήμερα και συμμετείχαν από την ελληνική πλευρά η αντιπρόεδρος του ΕΟΤ κα. Αγγελική Χονδροματίδου και ο κ. Πέτρος Σαγάνας, διευθυντής Διαφήμισης και από την πλευρά του Alltours ο κ. Oliver Grosse Kleimann Director Contracting & Product Greece & Cyprus, Far East & Far West και ο κ. Μιχάλης Βαμιεδάκης, συζητήθηκε η διεύρυνση της συνεργασίας με νέα «οχήματα», πέραν της κλασικής συνδιαφήμισης, με κύριο στόχο, το άνοιγμα νέων προορισμών και την επέκταση της τουριστικής περιόδου.

Αγγελική Χονδροματίδου , Μιχάλης Βαμιεδάκης / ksd photo

Στο πλαίσιο αυτό θεωρείται πολύ πιθανό για την ερχόμενη τουριστική περίοδο του 2018, ο γερμανικός tour operator, να ανοίξει δύο ακόμη σημαντικούς προορισμούς, έναν νέο και έντονα αναπτυσσόμενο και έναν παραδοσιακό, στην Δυτική Ελλάδα, ενώ θα υπάρξει περαιτέρω επέκταση των πτήσεων χρονικά. Σημειώνεται ότι ο Alltours και φέτος έχει πτήσεις για την Κρήτη και το μήνα Νοέμβριο.

Υπογραμμίζεται ότι ο Alltours μετακίνησε στην Ελλάδα 199.500 τουρίστες το 2016 και το 2017, 261.000, σημειώνοντας σημαντική αύξηση, η οποία για το 2018, αναμένεται να γίνει ακόμη μεγαλύτερη.

Παράλληλα, στην επόμενη διετία, ο γερμανικός Tour operator εχει θέσει ως στόχο την απόκτηση και άλλων ιδιόκτητων ξενοδοχείων στην Ελλάδα.

Ο Alltours

Ο πέμπτος μεγαλύτερος ταξιδιωτικός πράκτορας της Γερμανίας Alltours, βελτίωσε τα κέρδη προ φόρων στα 55,9 εκατ. €, το οικονομικό έτος που έληξε στις 31 Οκτωβρίου 2016, έναντι 52 εκατ. € το προηγούμενο έτος. Αυτή ήταν η καλύτερη επιδόσή του και όλες οι επιχειρήσεις του ομίλου ήταν κερδοφόρες, τόνισε ο ιδιοκτήτης Willi Verhuven.

Ωστόσο, ο κύκλος εργασιών του ομίλου μειώθηκε κατά 4,9% σε λίγο κάτω από 1,8 δισ. Ευρώ, ενώ τα χαμηλότερα έσοδα από τον Τουρισμό, αντισταθμίστηκαν εν μέρει από την ανάπτυξη της ξενοδοχειακής επιχείρησης, του πρακτορείου εισερχόμενου τουρισμού Viajes Allsun και της αλυσίδας franchise Alltours Reisecenter.

alltoursΗ βασική επιχειρηματική δραστηριότητα, που διαχειρίζεται τα εμπορικά σήματα Alltours και Byebye, σημείωσε μείωση του αριθμού των πελατών κατά 12,8% σε 1,6 εκατ. Πέρυσι. Οι επιχειρήσεις επηρεάστηκαν από τις χαμηλότερες κρατήσεις για την Τουρκία, την Αίγυπτο και την Τυνησία. Το περιθώριο κέρδους του ομίλου ήταν 3,2% έναντι 3,6% της TUI.

«Σε ένα δύσκολο περιβάλλον αγοράς για τους τουριστικούς πράκτορες, ο όμιλος Alltours λειτούργησε και πάλι πολύ κερδοφόρα παρά τα χαμηλότερα επίπεδα πελατών και εσόδων», σχολίασε ο κ. Verhuven.

Η επιχείρηση ξενοδοχείων Allsun είναι πιθανό να αποτελέσει σημαντική συνεισφορά στα κέρδη του ομίλου, καθώς σύμφωνα με την εταιρεία, τα ξενοδοχεία Allsun είχαν μέσο ποσοστό πληρότητας άνω του 90% πέρυσι.

Όπως και τα προηγούμενα χρόνια, ο όμιλος με έδρα το Ντίσελντορφ χρησιμοποίησε τα κέρδη μόνο για επενδύσεις. Η Alltours δήλωσε πρόσφατα ότι είχε επενδύσει συνολικά 30 εκατομμύρια ευρώ για την ανακαίνιση και τον εκσυγχρονισμό έξι ξενοδοχείων στη Μαγιόρκα μαζί με διάφορες βελτιώσεις σε άλλες ιδιοκτησίες, που λειτουργούν φέτος. Ο Verhuven έχει αποκτήσει πολλά ξενοδοχεία στη Μαγιόρκα τα τελευταία χρόνια. Η αλυσίδα ξενοδοχείων Allsun του ομίλου διαθέτει 26 από τα 32 ακίνητα της στη Μαγιόρκα, η οποία παραμένει ο κορυφαίος προορισμός για τους παραθεριστές παραλίας στη Γερμανία.

Η Alltours στοχεύει να αυξήσει τον κύκλο εργασιών και τον όγκο των πελατών κατά 4,5% στην τρέχουσα οικονομική χρήση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ