Sandy

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ : Νέα σημαντική εξέλιξη στο Sandy Beach…

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Εν αναμονή των δικαστικών αποφάσεων για το προσωρινό μέλλον της κορυφαίας ξενοδοχειακής μονάδας Sandy Beach Resort, 2400 κλινών, καθώς αναμένεται η απόφαση των ασφαλιστικών μέτρων, μια νέα εξέλιξη περιπλέκει ακόμη περισσότερο την κατάσταση, δημιουργώντας πλέον σοβαρούς κινδύνους δυσφήμισης του ελληνικού Τουρισμού.

Συγκεκριμένα, όπως αποκαλύπτουμε αποκλειστικά, η ιδιοκτήτρια εταιρία της οικογένειας Ρίζου, που με την πρώτη δικαστική απόφαση ανέλαβε τις τύχες της μονάδας, με επιστολή του γενικού διευθυντή του ξενοδοχείου κ. Γιώργου Σπανού, ζητά από τους πράκτορες που έχουν πληρώσει προκαταβολές περίπου 5,5 εκ. € για τα early bookings και τις κρατήσεις δωματίων που έχουν πραγματοποιήσει, να καταβάλλουν εκ νέου τα ποσά αυτά.

Ωστόσο, ο κ. Τάσος Ρίζος, έχει δηλώσει πολλάκις ότι θα τηρήσει τις δεσμεύσεις απέναντι σε προμηθευτές και πελάτες. Πιο συγκεκριμένα στην πρώτη του δήλωση στο Money-tourism.gr ο κ. Ρίζος είχε δηλώσει ερωτηθείς σχετικά: «Υπάρχει μια δικαστική απόφαση υπέρ μας και αναλάβαμε τις τύχες του ξενοδοχείου, προκειμένου να διασφαλιστεί η εργασία των εργαζόμενων και η εύρρυθμη λειτουργία του. Πέραν αυτού δεν έχουμε να δηλώσουμε τίποτε άλλο, πέραν του ότι εγγυώμαστε την λειτουργία του ξενοδοχείου και θα τηρήσουμε τις δεσμεύσεις απέναντι σε προμηθευτές και πελάτες».

Στη συνέχεια με προσωπική του ανάρτηση στο facebook και ανακοίνωση στο corfutv, ο κ. Ρίζος είχε αναφέρει αυτολεξί: “…Όλοι οι πελάτες θα βρουν τα κρεβάτια με τους όρους που έκλεισαν και καμία πτήση δεν θα ακυρωθεί. … Με εμπειρία 45 ετών ,σεβασμό στο εργαζόμενο και στο πελάτη αποτρέψαμε το χάος τηςυποβάθμισης της περιουσίας μας χάριν στη αδέκαστη δικαιοσύνη και προχωράμε μαζί με όλους τους εμπόρους ,προμηθευτές πράκτορες και όσους προσφέρουν στο τουρισμό στο δρόμο της φερεγγυότητας της συνέπειας και της αναβαθμίσης…“.
Μάλιστα ο ίδιος στην επικοινωνία που είχαμε μαζί του είχε τονίσει ότι παρά το γεγονός ότι η Aquis είχε εισπράξει προκαταβολές 5,5 εκ. € από τους πράκτορες, θα τα κάλυπτε λόγω κεφαλαιακής επάρκειας και της επιθυμίας του να είναι το ξενοδοχείο απόλυτα αξιόπιστο απέναντι σε πελάτες, προμηθευτές και εργαζόμενους.

Ωστόσο, με το mail η εταιρία Agios Georgios AXTE, συμφερόντων της οικογενείας Ρίζου, και εν αναμονή της απόφασης ασφαλιστικών μέτρων που θα εκδοθεί στις επόμενες ημέρες ανακοινώνει στους πράκτορες ότι δεν αναγνωρίζει τα συμβόλαια και τις πληρωμές που έχουν γίνει και ζητά την υπογραφή νέων συμβολαίων και την καταβολή των χρημάτων ξανά.
Μάλιστα δίνει προθεσμία να επιβεβαιώσουν οι πράκτορες την αποδοχή της πρότασης αυτής την Τετάρτη 5 Απριλίου, ημερομηνία που είναι άγνωστο αν θα έχει εκδοθεί η απόφαση των ασφαλιστικών μέτρων, η οποία θα αποφασίσει αν θα παραμείνει η λειτουργία του Sandy Beach στην ευθύνη της οικογένειας Ρίζου ή θα “επιστρέψει” στην Aquis, εν αναμονή βέβαια της οριστικής δικασίμου που έχει προσδιοριστεί για τον Μάϊο, με άγνωστη ημερομηνία για την έκδοση της απόφασης.

Το e mail

Στο e mail που απεστάλη από τον κ. Σπανό, αναφέρονται μεταξύ άλλων και τα εξής:

“I am writing this e-mail on behalf of Mr. Rizos, the owner of Sandy Beach Resort, as I received the information that you come in touch in order to discuss the contract that you had with Aquis Hotels and Resorts.

Further to your communication with Mr. Rizos regarding the new contract, kindly note that as per our policy we are not able to recognize any pre-payment made to Aquis Hotels & Resort as this is a totally different company.

Kindly also be informed that all of our partners are already informed that with the new contracts a new pre-payment is required.

Therefore, further to the new circumstances that we need to adjust and proceed quickly, we would like to have a clear picture regarding your plans and your final decision on Wednesday 05/04/17 the latest, as the opening date of the hotel is the 12th of April.

We hope that you can understand the reasons that we would require an immediate action from your side.

We apologize for setting deadlines and pushing but there is no time left and we wouldn’t like to find ourselves exposed in from of our mutual guests.

The new contracts will be signed from myself as I am the authorized person on behalf of Rizos Family.

We would also like to point out the following topics:

  •  The terms and conditions on the contract  will remain the same as long as the equivalent amount of Early Bookings or Prepayments will be settled.
  • As the official opening date of the Hotel is 12/04/17, we would require all the bookings to be resent upon the signature of the contract clearly mentioning date of booking and valid EB % if any, in order to proceed with crosschecks in order to avoid any misunderstandings.
  • In case we come up to an agreement with all the above mentioned, please confirm in written.

The new contract will have to be done with Agios Georgios AXTE, VAT number ΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧ, Address Chlomos Corfu, Hotel Name Sandy Beach Resort

Also the deposit or Early Booking Prepayments have to be settled to the following account:

IBAN: GRΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧ

We are looking forward to hearing from you as there is no much time left for both sides.

Should you require any further information please do not hesitate to contact me.

Best Regards,

George Spanos,
General Manager”.

Οι πράκτορες

Η κατάσταση αυτή έχει προβληματίσει ιδιαίτερα τους πράκτορες, καθώς αφενός έχουν ήδη καταβάλλει σημαντικά ποσά στην Aquis για την σαιζόν του 2017 και τώρα καλούνται εκ νέου να καταβάλλουν τα ίδια ποσά σε άλλη εταιρία, χρήματα τα οποία δεν μπορούν βέβαια να τα ζητήσουν εις “διπλούν” από τους τουρίστες.
Και μάλιστα όταν ακόμη αναμένονται δικαστικές αποφάσεις και δεδομένου ότι υπάρχει σοβαρό θέμα και με τις άδειες λειτουργίας του ξενοδοχείου, οι οποίες ακόμη είναι στο όνομα της Aquis και θα πρέπει να εκδοθούν ξανά στο όνομα της νέας εταιρίας από το υπουργείο Τουρισμού, μέχρι τις 12 Απριλίου που είναι το επίσημο άνοιγμα του ξενοδοχείου.

Πληροφορίες που δεν έχουν επιβεβαιωθεί, αναφέρουν ότι οι πράκτορες της Κέρκυρας, θα πραγματοποιήσουν την Δευτέρα συνάντηση παρουσία νομικών συμβούλων, ώστε να χαράξουν μια γραμμή στην δύσκολη αυτή υπόθεση, η οποία μπορεί να δυσφημίσει σοβαρά την Κέρκυρα ως προορισμό, αλλά και τον ελληνικό Τουρισμό.

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *