Απονομή τιμητικών διακρίσεων σε φίλους της Ρόδου

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΦΟΡΕΙΣ

Αφιερωμένη στους ανθρώπους που αγαπούν και επισκέπτονται τη Ρόδο επί σειρά δεκαετιών, που την επιλέγουν για τις διακοπές τους για όσα καλά (όπως οι ίδιοι λένε) τους προσφέρει, που τη θεωρούν ως δεύτερη πατρίδα τους και που δε χορταίνουν να την εξερευνούν, ήταν οι δύο καθιερωμένες εκδηλώσεις απονομής τιμητικών διακρίσεων που πραγματοποιήθηκαν στο Γραφείο του αντιδημάρχου Τουρισμού, Δημοσίων και Διεθνών Σχέσεων Αθανάσιου Βυρίνη, την Τετάρτη 10 Μαΐου και την Πέμπτη 25 Μαΐου 2023.

Πρόκειται για τις Ursel Fisher και Erika Schultz από τη Γερμανία και για τους Agnes και Noel Costello από την Ιρλανδία οι οποίοι φέτος επισκέφθηκαν τη Ρόδο για εβδομηκοστή έκτη και για πεντηκοστή έκτη φορά αντίστοιχα.

Οι Erika Schultz και Ursel Fisher επισκέπτονται τη Ρόδο τρεις φορές τον χρόνο. Έχουν δημιουργήσει στενές φιλίες με ντόπιους κατοίκους από τα Στεγνά, τη Λίνδο, τους Πεύκους και τη Μεσαιωνική Πόλη. Ο σύζυγος της Erika Schultz που απεβίωσε πριν από κάποιους μήνες στην ηλικία των ενενήντα εννέα ετών, είχε εκφράσει την επιθυμία μετά τον θάνατό του να αποτεφρωθεί και η τέφρα του να διασκορπιστεί στα νερά της Ρόδου, όπως και έγινε. Είναι τόσο μεγάλη η αγάπη τους για το νησί, ώστε αν μπορούσαν, θα είχαν εγκατασταθεί σε αυτό μόνιμα. Αρχικά διέμεναν στο Park Hotel και στη συνέχεια μετακόμισαν στη Μεσαιωνική Πόλη και διαμένουν στο ξενοδοχείο Attiki Hotel. Επιλέγουν σταθερά συγκεκριμένα εστιατόρια και συγκεκριμένα καταστήματα για τις αγορές τους στην Παλιά Πόλη και στην Λίνδο και δεν παραλείπουν να επισκέπτονται την Παναγία Τσαμπίκα την Ψηλή.

Οι Agnes και Noel Costello επισκέπτονται τη Ρόδο τρεις φορές ετησίως μαζί με όλη τους την οικογένεια και διαμένουν σταθερά στο ξενοδοχείο Sunday Hotel στην Ιαλυσό, αρχής γενομένης από το καλοκαίρι του 1994. Κατά τη διάρκεια της παραμονής τους, συνηθίζουν να ενοικιάζουν ένα αυτοκίνητο και να περιηγούνται σε ολόκληρη τη Ρόδο. Αγαπούν το νησί, τους ανθρώπους του και την τοπική κουζίνα ενώ έχουν δημιουργήσει δυνατές φιλίες με πολλούς ντόπιους κατοίκους. Μάλιστα, όπως οι ίδιοι είπαν, η Ρόδος αποτελεί πλέον γι’ αυτούς έναν τόπο επανασύνδεσης ολόκληρης της οικογένειας καθώς και της παρέας που έχουν δημιουργήσει με άλλους επαναλαμβανόμενους επισκέπτες του νησιού από ολόκληρο τον κόσμο. Τόνισαν επίσης, ότι απολαμβάνουν την εξέλιξη και την πρόοδο που παρουσιάζει κάθε χρόνο η Ρόδος.

Ο αντιδήμαρχος Τουρισμού, Δημοσίων και Διεθνών Σχέσεων Αθανάσιος Βυρίνης δήλωσε: «Οι επαναλαμβανόμενοι επισκέπτες του νησιού μας επιλέγουν συνειδητά κάθε χρόνο τη Ρόδο για τις διακοπές τους και έχουν δημιουργήσει δυνατές σχέσεις με την τοπική κοινωνία. Η προβολή της Ρόδου ως τουριστικού προορισμού από τους επαναλαμβανόμενους επισκέπτες της δρα πολλαπλασιαστικά ευεργετικά. Πολλά ξενοδοχεία υποδέχονται κάθε χρόνο επαναλαμβανόμενους επισκέπτες όχι μόνο του νησιού αλλά και δικούς τους. Ο Δήμος Ρόδου, αναγνωρίζοντας τον σπουδαίο ρόλο τους, συνεχίζει να τους τιμά με την απονομή της τιμητικής διάκρισης ως ελάχιστο ευχαριστώ για την πολύτιμη συνεισφορά τους στην ανάπτυξη του τουριστικού προϊόντος τους νησιού».

Τα στελέχη της Διεύθυνσης Τουρισμού μοίρασαν στους επαναλαμβανόμενους επισκέπτες πλούσιο ενημερωτικό υλικό της Διεύθυνσης Τουρισμού, μελεκούνια, καθώς και δώρα προσφορά των εταιρειών Natura Rodos – Σταύρος Γεώργιος Κάλλας Ο.Ε., Ν. Τατάκης – Tatakis Wine – Βαγγέλης Τατάκης και 9D Cinema – History of Rhodes “Throne of Helios”.

Το πρόγραμμα Επιβράβευσης Επαναλαμβανόμενων επισκεπτών της Ρόδου θεσπίστηκε το 2012 από τη Διεύθυνση Τουρισμού του Δήμου Ρόδου ως ελάχιστη αναγνώριση της τιμής που κάνουν στη Ρόδο να την επισκέπτονται συστηματικά, τόσο εκείνοι, όσο και οι οικογένειες τους.

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *