Αποπλεύστε για να ανακαλύψετε την «πραγματική Ελλάδα»

ΔΙΕΘΝΗ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Ναυλώστε ένα ταχύπλοο, με ή χωρίς καπετάνιο, εάν διαθέτετε σχετικό δίπλωμα, και ανακαλύψτε τα λιγότερο δημοφιλή, αλλά εξίσου όμορφα νησιά του Σαρωνικού, την άλλη, την «πραγματική Ελλάδα, προτείνει σε άρθρο της η Τhe Telegraph.

Σε απόσταση «αναπνοής» από την ελληνική πρωτεύουσα, ο Πόρος, η Ύδρα, οι Σπέτσες, η Αίγινα, το Αγκίστρι, προορισμοί εξαιρετικά προσιτοί, ενδείκνυνται για μια εβδομαδιαία κρουαζιέρα.

Ο Σαρωνικός κόλπος, σύμφωνα με τους συγγραφείς του άρθρου, αποτελεί καλή πρόταση ακόμη και για αρχάριους ιστιοπλόους, αφού οι αποστάσεις είναι μικρές και οι άνεμοι γενικά ήπιοι. Και μπορεί τα νησιά του Σαρωνικού να μην φημίζονται για τη λευκή τους άμμο και τα γαλαζοπράσινα νερά, όμως ξεχωρίζουν για την αυθεντικότητά τους. «Εδώ, όπως μας λένε, είναι η πραγματική Ελλάδα, με την αφθονία των συναρπαστικών, ιστορικών αξιοθέατων», τονίζεται στο άρθρο. Για του λόγου αληθές, στη διαδρομή από την πρωτεύουσα προς τα νησιά του Σαρωνικού, ξεπροβάλει αγέρωχος ο ναός του Ποσειδώνα, στο Σούνιο, με τη μαγευτική θέα, ένα από τα σημαντικά αξιοθέατα της χώρας, ενώ στο νησί της Αίγινας, ο ναός της Αφαίας, δεσπόζει στο βορειοανατολικό μέρος του νησιού.

Αυθεντικότητα και μια διαφορετική άποψη διακοπών προτείνουν, τόσο ο πολύβουος Πόρος, όσο και η Ύδρα με την εκλεπτυσμένη ατμόσφαιρα, την οποία στο άρθρο της η εφημερίδα αναφέρει ως η “απάντηση στο St Tropez”, αλλά και οι Σπέτσες και η Αίγινα.

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *