Αποπλήρωσε το γερμανικό δημόσιο η Lufthansa|Επέστρεψε δάνεια-“ανάσα” ύψους 3,5 δισ. ευρώ

ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Νωρίτερα από το αναμενόμενο, η Lufthansa, αποπλήρωσε το σύνολο των κρατικών κεφαλαίων που της χορηγήθηκαν, προκειμένου ο γερμανικός αερομεταφορέας να επιβιώσει από την πανδημία.

Η αποπληρωμή της κρατικής ενίσχυσης κατέστη δυνατή κυρίως από την αυξανόμενη ζήτηση για αεροπορικά ταξίδια, την ταχεία αναδιάρθρωση και τον μετασχηματισμό του ομίλου Lufthansa και την εμπιστοσύνη των κεφαλαιαγορών στην εταιρία.

Έτσι, ένα ταμείο σταθεροποίησης ύψους 1 δισ. ευρώ επιστράφηκε στη γερμανική κυβέρνηση την Παρασκευή. Ενώ, τον περασμένο μήνα, ο όμιλος αεροπορικών εταιριών αποπλήρωσε επίσης 1,5 δισ. ευρώ και ένα ακόμη δάνειο 1 δισ. ευρώ είχε αποπληρώσει τον Φεβρουάριο.

Οι κινήσεις αυτές σημαίνουν ότι το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ) πρόκειται να πουλήσει το μερίδιο του 14% στη Lufthansa έως τον Οκτώβριο του 2023, το αργότερο.

Το πακέτο της γερμανικής κυβέρνησης αρχικά προέβλεπε μέτρα και δάνεια έως 9 δισεκατομμύρια ευρώ, εκ των οποίων η εταιρία κατέγραψε μείωση 3,8 δισεκατομμυρίων ευρώ. Αυτό περιλάμβανε περίπου 306 εκατ. ευρώ, με τα οποία το ΕΚΤ συγκέντρωσε τη συμμετοχή του στη Lufthansa.

Μιλώντας σχετικά, ο διευθύνων σύμβουλος της Lufthansa, Carsten Spohr, δήλωσε: Εκ μέρους όλων των εργαζομένων της Lufthansa, θα ήθελα να ευχαριστήσω τη γερμανική κυβέρνηση και τους Γερμανούς φορολογούμενους. Στην πιο σοβαρή οικονομική κρίση στην ιστορία της εταιρίας μας, μας έδωσαν μια προοπτική για το μέλλον. Αυτό μας επέτρεψε να σώσουμε περισσότερες από 100.000 θέσεις εργασίας. Είμαστε υπερήφανοι που μπορέσαμε να τηρήσουμε την υπόσχεσή μας νωρίτερα από το αναμενόμενο και να αποπληρώσουμε τη γερμανική οικονομική βοήθεια. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους υπαλλήλους μας για τη μεγάλη τους δέσμευση και ιδιαίτερα τους πελάτες μας που παρέμειναν πιστοί σε εμάς, σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς. Η Lufthansa μπόρεσε να βασιστεί στη Γερμανία και η Γερμανία μπορεί να βασιστεί στη Lufthansa. Πολλές προκλήσεις παραμένουν. Φιλοδοξία μας είναι να ενισχύσουμε τη θέση μας ανάμεσα στους κορυφαίους ομίλους αεροπορικών εταιριών στον κόσμο. Για τον σκοπό αυτό, θα συνεχίσουμε με συνέπεια την αναδιάρθρωση και τον μετασχηματισμό της εταιρίας”.

Με τη σειρά του ο οικονομικός διευθυντής, Remco Steenbergen, πρόσθεσε: “Είμαστε αποφασισμένοι να ενισχύσουμε περαιτέρω τον ισολογισμό μας, να αυξήσουμε την κερδοφορία μας και να δημιουργήσουμε ελκυστικές αποδόσεις κεφαλαίου. Οι οικονομικοί μας στόχοι, που δημοσιεύθηκαν τον Ιούνιο, το δείχνουν πολύ ξεκάθαρα. Είμαστε πεπεισμένοι ότι θα δημιουργήσουμε βιώσιμη αξία για τους μετόχους μας”.

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *