Απορρίφθηκαν από το ΣτΕ οι προσφυγές των συνδικαλιστών για τους πιστοποιημένους λογιστές και δικηγόρους στον ΕΦΚΑ

ΦΟΡΕΙΣ

-Κ. Χατζηδάκης: Δεν θα σταματήσουμε να συγκρουόμαστε με τους εραστές της ακινησίας – Η νομιμότητα νίκησε τις οπισθοδρομικές αντιλήψεις

Απορρίφθηκαν με  τις αποφάσεις της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας 750/2023 και 753/2023 (περίληψη εδώ: https://bit.ly/3NCZSpL ) οι αιτήσεις ακυρώσεως που είχαν καταθέσει η ΑΔΕΔΥ, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εργαζομένων ΙΚΑ (ΠΟΣΕ ΙΚΑ-ΕΤΑΜ) και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Προσωπικού Οργανισμών Κοινωνικής Πολιτικής (ΠΟΠΟΚΠ) κατά της υπουργικής απόφασης για την συμμετοχή πιστοποιημένων δικηγόρων και λογιστών στην διαδικασία απονομής συντάξεων από τον ΕΦΚΑ.

Το ανώτατο ακυρωτικό δικαστήριο της χώρας έκρινε ότι ο θεσμός των πιστοποιημένων επαγγελματιών που νομοθετήθηκε το 2021 είναι σύμφωνος με το Σύνταγμα.  Έκρινε επίσης ότι αποσκοπεί στην επιτάχυνση της απονομής συντάξεων και στην ενίσχυση της απονομής συντάξεων από τον ΕΦΚΑ μέχρι την πλήρη ψηφιοποίηση του Φορέα.

Ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστής Χατζηδάκης δήλωσε: «Οι σημερινές αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας δικαιώνουν την απόφασή μας να συγκρουστούμε από την πρώτη στιγμή με τους οπισθοδρομικούς εραστές της ακινησίας στον ΕΦΚΑ και να κάνουμε whatever it takes. Με «λύσεις έξω από τα κουτί» για να κόψουμε τον γόρδιο δεσμό των εκκρεμών συντάξεων και να δώσουμε τέλος στην ταλαιπωρία χιλιάδων ανυπεράσπιστων πολιτών. Μια από τις πρώτες τέτοιες λύσεις που σκεφτήκαμε ήταν ο θεσμός των πιστοποιημένων δικηγόρων και λογιστών για να συμπράττουν στην έκδοση των συνταξιοδοτικών αποφάσεων. Βρήκαμε απέναντί μας -όπως και σε άλλες μεταρρυθμιστικές πρωτοβουλίες που ακολούθησαν- τον ΣΥΡΙΖΑ και τους συνδικαλιστές. Σε όλες τις καινοτόμες μεταρρυθμίσεις που θεσπίσαμε, όπως την προκαταβολή εθνικής σύνταξης, τις συντάξεις fast track και τις συντάξεις εμπιστοσύνης, το νομοσχέδιο εκσυγχρονισμού του ΕΦΚΑ. Φαίνεται ότι όλοι αυτοί οι δήθεν προοδευτικοί και κοινωνικά ευαίσθητοι προτιμούν τους πολίτες σε απελπισία.

Σήμερα η νομιμότητα νίκησε τις γραφειοκρατικές, οπισθοδρομικές αντιλήψεις που εμφανίστηκαν με ψευτο-νομικό μανδύα. Δικαιώθηκαν οι πολίτες που δεν θέλουν έναν ΕΦΚΑ που θα τους ταλαιπωρεί, αλλά έναν ΕΦΚΑ που θα τους εξυπηρετεί. Και ελπίζουμε ότι μετά την άρση της δικαστικής εκκρεμότητας, ακόμα περισσότεροι πολίτες να εμπιστευθούν τους πιστοποιημένους επαγγελματίες, που μπορούν (χωρίς κόστος) να τους βοηθήσουν στην έκδοση σύνταξης και κάθε βεβαίωσης που χρειάζεται για τη συνταξιοδότησή τους. Στο Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων έχουμε αποδείξει ότι, χωρίς καμία έκπτωση στη νομιμότητα, βάζουμε πρώτα τον πολίτη και την εξυπηρέτησή του».

Tagged

1 σχόλιο στο “Απορρίφθηκαν από το ΣτΕ οι προσφυγές των συνδικαλιστών για τους πιστοποιημένους λογιστές και δικηγόρους στον ΕΦΚΑ

Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *