kabouris

Αρκετά ξενοδοχεία θα λειτουργήσουν ως και το τέλος Νοεμβρίου!

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Αισιοδοξία και προσδοκίες –έστω και περιορισμένης κλίμακας όσον αφορά τα κέρδη- δημιουργούν οι κρατήσεις του τρέχοντος μηνός Σεπτεμβρίου στην τοπική αγορά της Ρόδου.
Με δεδομένο ότι το οκτάμηνο Ιανουαρίου – Αυγούστου 2016, κατέγραψε αύξηση κατά 431.000 περισσότερες διεθνείς αφίξεις σε σχέση με το ίδιο χρονικό διάστημα του 2015, οι εκτιμήσεις για τον Σεπτέμβριο είναι σε θετικό κλίμα, ενώ και ο Οκτώβριος, φαίνεται ότι θα είναι συνέχεια της καλοκαιρινής σεζόν. Να σημειωθεί ότι αρκετά ξενοδοχεία και τουριστικές επιχειρήσεις στην δυτική πλευρά της Ρόδου έχουν δηλώσει ότι θα παραμείνουν ανοιχτά μέχρι και το τέλος Νοεμβρίου (!)
«Πήγαμε καλά και συνεχίζουμε… Σίγουρα τα έσοδα είναι μειωμένα αλλά τα νούμερα στις αφίξεις δείχνουν πολύ καλές τάσεις. Αυτό οφείλεται στους πελάτες οι οποίοι μένουν μέσα στα ξενοδοχεία τους είτε όταν βγαίνουν δεν ξοδεύουν και δεν αγοράζουν με συνέπεια η τοπική αγορά να βιώνει την μείωση στα κέρδη. Οι τουρίστες που ήρθαν φέτος στην Ρόδο, δεν έχουν αγοραστική δύναμη και δεν ξοδεύουν ούτε σε εκδρομές (είτε στο νησί, είτε σε μονοήμερες σε κοντινά νησιά)» όπως δηλώνει στην «δ» ο  τουριστικός πράκτορας κ. Γιάννης Καμπούρης.
Όπως είναι γνωστό, η φετινή τουριστική σεζόν ξεκίνησε με πτώση καθώς ο Μάιος και ο Ιούνιος δεν είχαν καθόλου αξιοσημείωτη κίνηση. Το δίμηνο Ιουλίου – Αυγούστου η κίνηση ‘κορυφώθηκε’  σημειώνοντας μεγάλες πληρότητες στην Ρόδο, στην Κω και στα υπόλοιπα νησιά της Δωδ/νήσου. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, αυτή η ανάκαμψη λειτούργησε εντελώς συγκυριακά, με προσφορές και κρατήσεις της τελευταίας στιγμής «last minute» κυρίως λόγω των γεγονότων στην γείτονα Τουρκία, όπου η κατάσταση ήταν άστατη πολιτικά, ήδη από τις αρχές του έτους (σχέσεις με την Ρωσία, απόπειρα πραξικομήματος κ.λπ.)
«Περιμένουμε κάμψη της κίνησης μετά το τέλος του Σεπτέμβρη, όπου σταματά η μεγάλη κίνηση από τις ανατολικές χώρες. Ωστόσο και ο Οκτώβριος προβλέπεται πολύ ικανοποιητικός και σίγουρα καλύτερος από το 2015. Θα υπάρχουν πτήσεις και μέχρι τα μέσα Νοεμβρίου, οπότε η σεζόν θα επιμηκυνθεί. Σε αυτό βοηθάνε και οι καλές καιρικές συνθήκες», λέει ο κ. Καμπούρης.

ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΣΕΖΟΝ;
Τα βλέμματα όλων στρέφονται τώρα στην επόμενη σεζόν. Οι τουριστικοί παράγοντες της Ρόδου εμφανίζονται συγκρατημένα αισιόδοξοι καθώς –πλην συνταρακτικών και απρόοπτων εξελίξεων- υπάρχουν νέα δεδομένα στην τουριστική σκακιέρα όπως:
– Ο ρόλος της Τουρκίας, η οποία φιλοδοξεί να ξαναμπεί δυναμικά στη ρωσική και γερμανική αγορά
– Οι χώρες της Μεσογείου και κυρίως η Ισπανία που φέτος κατέγραψαν μεγάλες πληρότητες
– Η Τυνησία και η Αίγυπτος ξαναμπαίνουν δυναμικά στο παιχνίδι, κάνοντας καλή προβολή και διαφήμιση στις αγορές
– Το Μαρόκο που έχει ξεκινήσει ένα φιλόδοξο πρόγραμμα τουριστικής ανάπτυξης με τη δημιουργία νέων υποδομών και εγκαταστάσεων
– Η Κροατία που στοχεύει σε μεγαλύτερο κομμάτι από την ευρωπαϊκή τουριστική πίτα, καταγράφοντας φέτος μια πολύ καλή σεζόν
– Μπαίνει και η Κύπρος στο παιχνίδι που πάει καλά σαν τουριστικός προορισμός
«Αν δεν συμβεί κανένα έκτακτο αρνητικό γεγονός, το 2017 θα έχουμε μια εξαιρετική σεζόν. Η εικόνα που έχουμε τώρα και οι εκτιμήσεις που υπάρχουν, αυτό λένε. Αν δεν έχουμε γεγονότα, όπως το προσφυγικό, ή εκλογικές αναμετρήσεις κ.λπ. θα πάμε πολύ καλά. Το ενδιαφέρον είναι έμπρακτο αυτή την περίοδο και πιστεύω ότι θα έχουμε πολύ καλύτερο κόσμο –από άποψη οικονομικής και αγοραστικής δύναμης», δήλωσε ο κ. Γιάννης Καμπούρης.
Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *