Ferienmesse

Ασφάλεια και αναψυχή προσελκύουν Αυστριακούς στη Θεσσαλονίκη

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΦΟΡΕΙΣ

Με στόχο να εκμεταλλευτεί τη μεγάλη αποδοχή που γνωρίζει η Ελλάδα από το αυστριακό ταξιδιωτικό κοινό (αναδείχθηκε ως ο πλέον δημοφιλής προορισμός για το 2016 σύμφωνα με τους τρεις μεγαλύτερους tour operators της χώρας), η Ένωση Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης συμμετείχε για άλλη μία φορά στη Διεθνή Τουριστική Έκθεση  της Βιέννης (Ferienmesse Wien, 12 -15 Ιανουαρίου 2017).

Για την πόλη της Θεσσαλονίκης παραμένει το «στοίχημα» της προσέλκυσης περισσότερων τουριστών για διακοπές Σαββατοκύριακου (city break) δώδεκα μήνες το χρόνο, αλλά και του συνδυασμού του προορισμού με τα γαλαζοπράσινα νερά της Χαλκιδικής και τις χρυσές αμμουδιές της Πιερίας κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Η εμπειρία από τη φετινή διοργάνωση καταδεικνύει ότι το ενδιαφέρον των Αυστριακών για να επισκεφθούν την ευρύτερη περιοχή είναι σταθερό και «ανεβαίνει» κατά τους θερινούς μήνες, καθώς τα περισσότερα τουριστικά πακέτα της χώρας αυτής αφορούν σε διακοπές στο διάστημα μεταξύ Απριλίου και Οκτωβρίου.

Η ΕΞΘ συμμετείχε με δικό της σταντ στο περίπτερο του ΕΟΤ. Αν και η διοργάνωση απευθύνεται κυρίως στο ευρύ κοινό, παρ΄ όλα αυτά έγιναν αρκετά ραντεβού με tour operators που έχουν ήδη εντάξει τη Θεσσαλονίκη αλλά και την Ελλάδα γενικότερα στα προγράμματά τους και παράλληλα πραγματοποιήθηκαν σημαντικές επαφές με ταξιδιωτικά γραφεία που επιθυμούν να συμπεριλάβουν τον προορισμό στα υπό διαμόρφωση πακέτα τους. Ταυτόχρονα η ΕΞΘ συνάντησε Αυστριακούς δημοσιογράφους, οι οποίοι έδειξαν ενδιαφέρον για τη Θεσσαλονίκη και επιθυμούν να αρθρογραφήσουν για τον προορισμό.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Αυστρία είναι μία από τις αγορές – στόχους και γι’ αυτό η ΕΞΘ έχει πλέον θεσμοθετήσει την παρουσία της στη μεγαλύτερη τουριστική έκθεση της χώρας, υλοποιώντας παράλληλα προωθητικές ενέργειες μάρκετινγκ σε ετήσια βάση, ώστε να αναδείξει περαιτέρω τα πλεονεκτήματα του προορισμού και να τον καταστήσει περισσότερο ελκυστικό και δημοφιλή για τους ταξιδιώτες. Εξάλλου, σύμφωνα με στοιχεία του ΕΟΤ Αυστρίας και της Ομοσπονδίας Αυστριακών Τουριστικών Γραφείων (ÖRV), η συγκεκριμένη αγορά διαθέτει έναν ικανό αριθμό ταξιδιωτικών γραφείων (2.151) από τις σημαντικότερες αλυσίδες (TUI, Verkehrsbüro-Ruefa, Kuoni-Gruber Reisen-Raiffeisen-ÖAMTC κ.α.), καθώς απευθύνεται σε ταξιδιώτες με οικονομική ευχέρεια.

Η ατζέντα των επαφών της ΕΞΘ περιελάμβανε και φέτος τη συνάντηση με εξειδικευμένα στελέχη της Austrian Airlines και πιο συγκεκριμένα με την Sales Promotion Manager της εταιρείας κα Rita Kulicki, κατά την οποία συζητήθηκε εκτενώς το πτητικό πλάνο της εταιρείας για την επόμενη χρονιά, αλλά και η ανανέωση της συνεργασίας ανάμεσα στα δύο μέρη για τη συνέχιση διαφόρων προωθητικών ενεργειών σχετικά με τον προορισμό. Στο πλαίσιο αυτό μάλιστα προγραμματίζεται σε συνεργασία και με τον ΕΟΤ Αυστρίας η διοργάνωση ταξιδίου εξοικείωσης για τουριστικούς πράκτορες (fam trip), εντός του 2017. Η Austrian Airlines συνδέει τη Θεσσαλονίκη απευθείας με τη Βιέννη με πτήσεις όλο το χρόνο, ενώ θα πρέπει να τονιστεί ότι και η Aegean Airlines συνδέει σε καθημερινή βάση την αυστριακή πρωτεύουσα με τη Θεσσαλονίκη μέσω Αθηνών.

Αναφορικά με τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της χώρας μας έναντι άλλων προορισμών, για τους Αυστριακούς τουρίστες υπερέχει κυρίως το αίσθημα της ασφάλειας που τους παρέχει η Ελλάδα. Το κοινό που επισκέφθηκε το περίπτερο της ΕΞΘ έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον για τις διακοπές αναψυχής (leisure) με έμφαση στο shopping και στις κοντινές ημερήσιες αποδράσεις, αλλά και για την ιστορία και τον πολιτισμό με τους αρχαιολογικούς χώρους και τα μνημεία της Μακεδονίας να αποτελούν για αυτούς έναν επιπλέον λόγο για να έρθουν στη Θεσσαλονίκη.

Το περίπτερο της ΕΞΘ επισκέφθηκαν η Προϊσταμένη του ΕΟΤ Αυστρίας κα Καλλιόπη Κουρούσια και διάφοροι travel agents και tour operators. Την ΕΞΘ εκπροσώπησε η υπεύθυνη Μάρκετινγκ κα Χρύσα Σαραβέλου.

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *