deriziotis ksd

Η ασυδοσία στις εθνικές οδούς και οι αποφάσεις του πρωθυπουργού

ΓΝΩΜΗ

του Κων/νου Στ. Δεριζιώτη

Στα μέσα Νοεμβρίου, επιστρέφοντας οδικώς από την Θεσσαλονίκη, έτριβα τα μάτια μου, με όσα συνάντησα στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης – Αθηνών, δεδομένου ότι είχα και χρόνια να κάνω την διαδρομή αυτή.

money tourism copyright photo
Αυτές είναι οι συνθήκες οδήγησης στο τμήμα Θεσσαλονίκη – Λαμία | money tourism copyright photo

Μόλις επέστρεψα, έγραψα τα ακόλουθα στο προσωπικό μου προφίλ στο facebook:

“Οδήγησα πρόσφατα από την Θεσσαλονίκη στην Αθήνα.
Από την Θεσσαλονίκη μέχρι λίγο πριν από την Λαμία, οδηγούσα σε έναν αυτοκινητόδρομο καλύτερων προδιαγραφών, από τον μέσο όρο της δυτικής Ευρώπης.
Οδόστρωμα άψογο, νέος φωτισμός led που κάνει τη νύχτα μέρα σε όλη σχεδόν τη διαδρομή, ΣΕΑ, τουαλέτες παντού και γενικά ένας δρόμος όπως πρέπει να είναι στην Ευρώπη στον 21ο αιώνα
Μπράβο λοιπόν στην εταιρία Aegean Motorway!!!

Λίγο πριν την Λαμία ξεκινάει η Νέα Οδός ΑΕ.

money tourism copyright
money tourism copyright
money tourism copyright
Αυτές είναι οι συνθήκες οδήγησης στο τμήμα Λαμία – ΑΘήνα | money tourism copyright photo

Συνθήκες υποσαχάριας Αφρικής.
Κατ’ αρχάς τα φωτισμένα κομμάτια είναι ζήτημα αν ξεπερνούν τα 20 χλμ.,  στα 250.
Το οδόστρωμα στα περισσότερα κομμάτια θυμίζει off road.
Από πριν την Λαμία μέχρις τις Λιβανάτες, υπάρχει ΜΙΑ τουαλέτα.
Αν σε πιάσει κόψιμο, έχεις πρόβλημα.
Για 127 χλμ. δεν υπάρχει ΣΕΑ.
Σε κάποια σημεία που κάνουν έργα ο δρόμος είναι επικίνδυνος, ειδικά τη νύχτα, χωρίς φωτισμό και είναι άξιο απορίας η ΤΡΟΧΑΙΑ τι κάνει…

Και οι ελάχιστες τουαλέτες από Λιβανάτες και κάτω έγιναν πρόσφατα.

Άραγε οι συμβάσεις παραχωρήσεις των δυο δρόμων είναι διαφορετικές;
Εγώ θα μιλήσω και με τον αρμόδιο υπουργό να δω τι ισχύει.

Ντροπή στη νέα οδό που δεν έχει ούτε επίσημη σελίδα στο Facebook
Ούσα “κουτοπόνηρη” όμως η εταιρία Νέα Οδός , όταν κάποιος έγραψε αρνητικό σχόλιο για κομμάτι του δρόμου που δεν διαχειρίζεται αυτή, βγήκε ο … ανεπίσημος λογαριασμός και έγραψε ότι εκεί “δεν είμαστε υπεύθυνοι εμείς”.

Ντροπή τους.

Οι εικόνες μιλάνε μόνες τους”.

Τα χθεσινά…

Με αφορμή λοιπόν τα χθεσνά ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΑ γεγονότα, όπου με λίγο χιόνι, ταλαιπωρήθηκαν χιλιάδες οδηγοί, θυμήθηκα τα όσα είχα γράψει και είπα να επανέλθω.

money tourism copyright
money tourism copyright

Και πράγματι ο πρωθυπουργός αξίζει ένα μεγάλο μπράβο για την εντολή που έδωσε να γίνει έλεγχος και να καταλογιστούν ευθύνες, αν και θα έπρεπε να είναι αυτονόητο.
Μπράβο και στον Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, που καρατόμησε τον διοικητή της Τροχαίας που είχε την ευθύνη του συγκεκριμένου κομματιού της εθνικής οδού.

Εδώ όμως υπάρχει και άλλο θέμα.

Δυο φορές την εβδομάδα, σε σημείο που έχω καταντήσει γραφικός, καλώ από την εθνική οδό, καθ’ οδόν για το γραφείο, καθώς στο ύψος της Μεταμόρφωσης, οι γνωστοί Ελληνάρες κατεβαίνουν με 100 και την ΛΕΑ, την Άμεση Δράση και την Τροχαία (το ίδιο αυτό τμήμα), ρωτώντας γιατί δεν βάζουν ένα περιπολικό να αφαιρεί πινακίδες.

Απάντηση δεν έχω πάρει, ούτε βέβαια είδα κάποιο πρωϊνό, να υπάρχει αστυνόμευση.

Ας ελπίσουμε ότι όλοι θα καταλάβουν ότι σε ένα κράτος υπάρχουν κανόνες και όταν δεν τηρούνται υπάρχουν ποινές.

money tourism copyright
Έργα και καθόλου φωτισμός|money tourism copyright

Για την ιστορία, η ανακοίνωση του πρωθυπουργικού γραφείου, για τα συμβάντα, έχει ως εξής:

“Kατόπιν εντολής του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, οι Υπουργοί Υποδομών και Μεταφορών Κ. Καραμανλής και Προστασίας του Πολίτη Μ. Χρυσοχοΐδης, κίνησαν τις διαδικασίες διερεύνησης των αιτιών της ταλαιπωρίας των πολιτών μετά το χθεσινό κλείσιμο της Εθνικής Οδού.

Οι υπεύθυνοι της Νέας Οδού κλήθηκαν στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών με το ερώτημα της παράβασης των συμβατικών τους υποχρεώσεων, στις οποίες προβλέπεται ρητά ότι ανάμεσα στις υποχρεώσεις της εταιρείας είναι να λαμβάνονται όλα τα μέτρα για την «ακώλυτη λειτουργία του έργου». Το Υπουργείο θα κινήσει όλες τις διαδικασίες που προβλέπει ο νόμος. Επίσης με απόφαση της ηγεσίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, αντικαθίσταται ο Διοικητής του Β’ Τμήματος Αυτοκινητοδρόμων Αττικής για λάθη και παραλείψεις της Τροχαίας.

Ο καθένας οφείλει να ανταποκρίνεται στα καθήκοντα που έχει αναλάβει. Η διάχυση ευθυνών, καταλήγει τελικά στο να μην λογοδοτεί κανένας. Κι αυτό η κυβέρνηση δεν θα το ανεχθεί. Όλοι κρινόμαστε. Υποχρέωση του κράτους είναι να διασφαλίζει την ομαλή κυκλοφορία, όρος της οποίας είναι και η υποχρέωση των οδηγών να τηρούν απαρέγκλιτα τις οδηγίες που λαμβάνουν”.

Η ανακοίνωση, που επιχειρεί να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, της Νέας Οδού, ΕΔΩ.

Ας περιμένουμε τώρα τον υπουργό Υποδομών Κώστα Καραμανλή, να κάνει την δουλειά του, γιατί οι χθεσινές του δηλώσεις από τις Αφίδνες, ήταν διφορούμενες…

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *