Αθανάσιος Λιάγκος – ΟΛΘ: Μεγάλες επενδύσεις και προοπτικές για την Κρουαζιέρα στην Β. Ελλάδα

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

“Μικρά διαμάντια” προς ανάδειξη αναζητούν οι μεγάλες διεθνείς εταιρίες Κρουαζιέρας, όπως προέκυψε από τις εργασίες του 7ου Posidonia Sea Tourism Forum στην Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο των οποίων ο πρόεδρος του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης και της ΕΛΙΜΕ Θανάσης Λιάγκος, μίλησε στην κάμερα του ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ.

©ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Ο κ. Λιάγκος υπογράμμισε ότι οι σπουδαίες προοπτικές για ανάπτυξη της Κρουαζιέρας, προκειμένου να ευοδωθούν χρειάζονται επενδύσεις και αυτή τη στιγμή ο ΟΛΘ, υλοποιεί ένα επενδυτικό πρόγραμμα πολλών εκατομμυρίων, ώστε να μπορούν να φιλοξενηθούν με ποιοτικά στάνταρντς, δεκάδες πλοία. Νέος επιβατηγός σταθμός, εκβαθύνσεις, τεχνικός εξοπλισμός, κρηπίδωμα 320 μέτρων, και άλλα πολλά, συνθέτουν τον οργασμό δουλειάς που υλοποιείται αυτή τη στιγμή στον ΟΛΘ. Μάλιστα αναφέρθηκε και στην προοπτική να υπάρξει home porting στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης.

Ο επικεφαλής της ΕΛΙΜΕ, αναφερόμενος στις δράσεις για την Κρουαζιέρα σε συλλογικό επίπεδο ανέφερε ότι “υλοποιούμε μια σειρά από πρωτοβουλίες για τη διευκόλυνση της κατανομής θέσεων ελλιμενισμού πλοίων και για την επίλυση προβλημάτων όπως βίζες, τεστ Covid και μετανάστευση στα 13 λιμάνια-μέλη της Ένωσής μας. Στο πλαίσιο αυτού του Μνημονίου, θα συντονίσουμε τις δραστηριότητες των μελών μας για την ανάπτυξη λιμενικής πολιτικής, τη συμμετοχή των λιμένων στην περιφερειακή ανάπτυξη και τη δημιουργία ισχυρών και ανταγωνιστικών εταιρειών παροχής λιμενικών υπηρεσιών». Προαναγγέλει δε την σύσταση ομάδων εργασίας, ώστε να λυθούν τα όποια προβλήματα.

Δεν παραλείπει ακόμη να αναφερθεί στον κορεσμό συγκεκριμένων προορισμών Κρουαζιέρας στην Ελλάδα, υπογραμμίζοντας ότι υπάρχουν άλλοι -πολλοί- προορισμοί, στους οποίους όμως πρέπει να υλοποιηθούν σημαντικές επενδύσεις, ώστε να ανταποκρίνονται στα στάνταρντς που θέτουν οι εταιρίες κρουαζιέρας.

©ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Αναφορικά με το τρίπτυχο της επιτυχίας στα λιμάνια, ο κ. Λιάγκος απαριθμεί τα εξής:
– Τεχνοκρατική διοίκηση
– Κεφάλαια
-Συνεργασία με τους πελάτες

Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά την διάρκεια της διοργάνωσης, η Ένωση Λιμένων Ελλάδος (ΕΛΙΜΕ) υπέγραψε Μνημόνιο Συνεργασίας με την Ένωση Ιδιοκτητών Κρουαζιερόπλοιων & Συνδεδεμένων Μελών με σκοπό τον συντονισμό δράσεων και διμερών σχεδίων δράσης, προκειμένου να διασφαλιστεί ότι η ανάπτυξη του κλάδου της κρουαζιέρας στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου πηγαίνει προς την κατεύθυνση που προδιαγράφουν τα διεθνή πρότυπα εξυπηρέτησης.

Μπορείτε να δείτε την συνέντευξη του κ. Αθανάσιου Λιάγκου και στο κανάλι του ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ  στο youtube.

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *