©ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Η Αθήνα στις 15 καλύτερες πόλεις για επίσκεψη στην Ευρώπη

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Η Αθήνα “φιγουράρει” μεταξύ των 15 καλύτερων ευρωπαϊκών πόλεων για να επισκεφθεί κάποιος, αποτελώντας μία από τις πλέον ηλιόλουστους μεσογειακούς προορισμούς.

Όπως αποκαλύπτει η πλατφόρμα Musement, η ελληνική πρωτεύουσα βρίσκεται στην 10η θέση, με την πλατφόρμα να την χαρακτηρίζει “Μέκκα” της ψυχαγωγίας και του πολιτισμού, λόγω των μουσείων, των εντυπωσιακών αρχαιολογικών χώρων και των πολυάριθμων μπαρ στις ταράτσες. “Προσθέστε σε αυτά το χαλαρό πνεύμα, τις ηλιόλουστες μέρες και τα πολυσύχναστα μπαρ και εστιατόρια, και είναι ο ιδανικός προορισμός διακοπών”, επισημαίνει η Musement στην αναφορά της για την Αθήνα.

Στις αγαπημένες δραστηριότητες, όπως υπογραμμίζει, περιλαμβάνονται η επίσκεψη στο θαύμα της Ακρόπολης της Αθήνας, η βόλτα στα στενά δρομάκια της Πλάκας και η επίσκεψη στο επιβλητικό Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο.

Στις 15 κορυφαίες πόλεις για επίσκεψη στην Ευρώπη, την πρώτη θέση καταλαμβάνει η Ρώμη, στην Ιταλία, στη δεύτερη θέση βρίσκεται η Βαρκελώνη, στην Ισπανία, στην τρίτη θέση το Παρίσι, στη Γαλλία, στην τέταρτη το Λονδίνο, στο Ην. Βασίλειο και η πρώτη πεντάδα ολοκληρώνεται με το Άμστερνταμ, στην Ολλανδία, που συνιστούν τους “κλασσικούς” ευρωπαϊκούς προορισμούς.

Την επόμενη πεντάδα, που περιλαμβάνει τις ηλιόλουστες μεσογειακές πόλεις, συνθέτουν η Λισαβόνα, της Πορτογαλία, στην έκτη θέση, η Γρανάδα, της Ισπανίας, στην έβδομη θέση, η Νίκαια, της Γαλλίας, στην όγδοη θέση, η Φλωρεντίαμ της Ιταλίας, στην ένατη θέση, και το Top 10 ολοκληρώνεται με την Αθήνα.

Την επόμενη πεντάδα, που περιλαμβάνει τους λιγότερο γνωστούς θησαυρούς, με την οποία ολοκληρώνεται το Top 15, συμπληρώνουν το Λίβερπουλ, στη Βρετανία, το Άαρχους, στη Δανία, το Ταλίν, στην Εσθονία, η Λιουμπλιάνα, στη Σλοβενία και το Σαν Σεμπάστιαν, στην Ισπανία, στην 11η, 12η, 13η, 14η και 15η θέση της κατάταξης, αντίστοιχα.

Tagged

1 σχόλιο στο “Η Αθήνα στις 15 καλύτερες πόλεις για επίσκεψη στην Ευρώπη

Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *