©ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Η Αθήνα στις 20 πόλεις στην Ευρώπη που εξερευνώνται με τα πόδια

ΜΕΛΕΤΕΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Όσο παράξενο κι αν ακούγεται, η Αθήνα βρίσκεται στη λίστα της Preply με τις πιο “περπατήσιμες” πόλεις της Ευρώπης, καταλαμβάνοντας, μάλιστα, υψηλή θέση.

Ειδικότερα, η ελληνική πρωτεύουσα βρίσκεται στην πέμπτη θέση, με τον ταξιδιώτη να χρειάζεται να κάνει διαδρομή 43 λεπτών με τα πόδια μεταξύ των πέντε κορυφαίων τουριστικών της αξιοθέατων.

Η Σεβίλλη στην Ισπανία καταλαμβάνει την πρώτη θέση με τη συντομότερη διαδρομή με τα πόδια μεταξύ των πέντε κορυφαίων τουριστικών αξιοθέατων.

Μπορεί κανείς σε μόλις 20 λεπτά να περπατήσει μέσα από την εντυπωσιακή πλατεία Plaza de Espana προς το διατηρητέο από την UNESCO παλάτι Real Alcazar και τον καθεδρικό ναό της Σεβίλλης, να εξερευνήσει τον λαβύρινθο των σοκακιών στη γραφική γειτονιά Barrio Santa Cruz και να θαυμάσει το καμπαναριό Torre Giralda που δεσπόζει από πάνω του.

Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι η πεζοδρομημένη πόλη της Βενετίας έρχεται στη δεύτερη θέση για τα πιο περιπατητικά ταξίδια πόλης. Το να περιπλανηθεί κάποιος στα πολλά δελεαστικά σοκάκια της, προτού “σκοντάψει” σε περίτεχνες γέφυρες πάνω από τα πολλά κανάλια που διασταυρώνονται, είναι από μόνο του απόλαυση.

Στη Βενετία, μπορεί κάποιος να θαυμάσει το εντυπωσιακό Μεγάλο Κανάλι, το Παλάτι των Δόγηδων, την πλατεία του Αγίου Μάρκου, τη Βασιλική και το καμπαναριό, όλα σε απόσταση 1,3 μιλίων.

Η πορτογαλική παραθαλάσσια πόλη Πόρτο κατατάσσεται στην τρίτη θέση, με τα πέντε κορυφαία αξιοθέατά της να καλύπτονται όλα από μια διαδρομή μισής ώρας με τα πόδια.

Στην τέταρτη θέση ακολουθεί η Φλωρεντία, με τον ταξιδιώτη να μπορεί να θαυμάσει τα πέντε κορυφαία αξιοθέατά της, τα οποία βρίσκονται όλα σε απόσταση 1,6 μιλίων.

Η Preply εντόπισε ποιες ευρωπαϊκές πόλεις είναι πιο εύκολο να εξερευνηθούν με τα πόδια φέτος το καλοκαίρι, βοηθώντας έτσι τους ταξιδιώτες να επιλέξουν τον ιδανικό προορισμό τους.

Η εταιρία ανέλυσε την απόσταση με τα πόδια και τον αριθμό των βημάτων μεταξύ των πέντε πιο δημοφιλών αξιοθέατων στις πιο δημοφιλείς τουριστικές πόλεις της Ευρώπης για να κατατάξει την ευκολία που προσφέρουν για περπάτημα.

 

Tagged

1 σχόλιο στο “Η Αθήνα στις 20 πόλεις στην Ευρώπη που εξερευνώνται με τα πόδια

Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *