©ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Η Αθήνα στις κορυφαίες επιλογές διακοπών για συνταξιούχους

ΜΕΛΕΤΕΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Με μεγαλύτερο “ατού” την ηλιοφάνεια, η Αθήνα συγκαταλέγεται στους πρώτους πέντε προορισμούς σε όλο τον κόσμο που επιλέγουν για τις διακοπές τους οι συνταξιούχοι.

Σύμφωνα με έρευνα του Compare My Jet, η ελληνική πρωτεύουσα βρίσκεται στην τέταρτη θέση, συγκεντρώνοντας συνολική βαθμολογία 5,23 στα 10, πίσω από το Τόκιο, τη Λισαβόνα και το Σαντιάγο.

Για την κατάταξη των προορισμών λήφθηκαν υπόψη μια σειρά από παράγοντες, όπως οι ώρες ηλιοφάνειας, οι υπαίθριες δραστηριότητες, τα φυσικά σημεία και πάρκα και το κόστος γεύματος σε εστιατόριο.

Στα πλεονεκτήματα της ελληνικής πρωτεύουσας είναι η ηλιοφάνεια, γεγονός που δεν προκαλεί έκπληξη, αφού η Αθήνα καταγράφει 2.773 ώρες ηλιακού φωτός ετησίως και βρίσκεται στην τρίτη θέση, σε απόσταση αναπνοής από τις πόλεις Σαντιάγο (2.808 ώρες ηλιακού φωτός) και Λισαβόνα (2.806 ώρες ηλιακού φωτός).

Επίσης, η Αθήνα προσφέρει 275 υπαίθριες δραστηριότητες, που σε συνδυασμό με την ηλιοφάνεια, η πλατφόρμα  επισημαίνει πως “οι συνταξιούχοι ταξιδιώτες στην πόλη έχουν πολλά να κάνουν ενώ απολαμβάνουν τον καλό καιρό”. Αντίθετα, διαθέτει τον μικρότερο αριθμό σημείων και πάρκων, σε σχέση με τους υπόλοιπους δέκα προορισμούς, μόλις 21.

Την πρώτη θέση ως καλύτερος προορισμός διακοπών για συνταξιούχους καταλαμβάνει το Τόκιο με βαθμολογία 7,25 στα δέκα, διαθέτοντας τον μεγαλύτερο αριθμό φυσικών σημείων και πάρκων (657).

Η Λισαβόνα ακολουθεί στη δεύτερη θέση, με “δυνατό” της σημείο την ηλιοφάνεια, προσφέροντας τον περισσότερο χρόνο ηλιοφάνειας από όλες τις πόλεις που αναλύθηκαν, με 2.806 ώρες ετησίως. Επίσης, σε χαμηλά επίπεδα διαμορφώνεται και η τιμή ενός φθηνού γεύματος σε εστιατόριο, το οποίο κοστίζει μόλις 7,63 £ κατά μέσο όρο. “Αυτές οι μετρήσεις είναι σίγουρα ιδανικές για συνταξιούχους ταξιδιώτες που θέλουν να αξιοποιήσουν στο έπακρο τις συντάξεις τους απολαμβάνοντας τον ήλιο και τη φύση”, επισημαίνει η πλατφόρμα.

Μετά τη Λισαβόνα, το Σαντιάγο κατατάσσεται ως ο τρίτος καλύτερος προορισμός διακοπών για συνταξιούχους. Ένα φθηνό γεύμα σε εστιατόριο στην πρωτεύουσα και τη μεγαλύτερη πόλη της Χιλής κοστίζει μόλις 6,44 λίρες, κατά μέσο όρο, το οποίο είναι φθηνότερο από ό,τι στο Τόκιο, τη Λισαβόνα και την Αθήνα.

Την πρώτη πεντάδα με τις καλύτερες πόλεις για διακοπές για τους συνταξιούχους συμπληρώνει η Πόλη του Μεξικό, με βαθμολογία 5,17 στα δέκα, με το Λονδίνο να κατατάσσεται στην τελευταία θέση, συγκεντρώνοντας συνολική βαθμολογία 4,75 στα δέκα, με πλεονεκτήματα τις υπαίθριες δραστηριότητας και τα φυσικά σημεία και πάρκα και μειονεκτήματα τις ώρες ηλιοφάνειας και το υψηλό κόστος των γευμάτων σε εστιατόριο.

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *