©ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Η Αθήνα στις κορυφαίες επιλογές των Αμερικανών που χρησιμοποιούν American Express

ΜΕΛΕΤΕΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Με το καλοκαίρι να πλησιάζει, οι Αμερικανοί ανυπομονούν να ταξιδέψουν, όπως αποδεικνύουν οι κρατήσεις της American Express Travel, που κερδίζουν… έδαφος εδώ και αρκετούς μήνες, σύμφωνα με τις οποίες η Αθήνα αναδεικνύεται στους δέκα κορυφαίους προορισμούς των Αμερικανών τη φετινή, καλοκαιρινή, ταξιδιωτική περίοδο.

Κατά το πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους, οι παγκόσμιες δαπάνες για ταξίδια και ψυχαγωγία των μελών της κάρτας αυξήθηκαν κατά 121%, σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο το 2021. Τον Μάρτιο, έφτασαν σε προ-πανδημικά επίπεδα για πρώτη φορά από την αρχή της πανδημίας, ωθούμενες από την αύξηση κατά 56% σε ετήσια βάση των συνολικών δαπανών των καταναλωτών που ανήκουν στην κατηγορία των Millennial και στη γενιά Ζ κατά το πρώτο τρίμηνο. Ο Μάρτιος ήταν επίσης ο πιο πολυσύχναστος μήνας που είχαμε ποτέ, με αύξηση 61% στις κρατήσεις, σε σύγκριση με τα προ-πανδημικά επίπεδα. Με άλλα λόγια, τα μέλη της κάρτας καταγράφουν περισσότερα μίλια από ό,τι πριν από την πανδημία.

Με όλη αυτή τη δραστηριότητα, βλέπουμε ότι τα μέλη της Αμερικανικής κάρτας σχεδιάζουν διεθνή ταξίδια. Μετά από μια περίοδο κοινωνικής απομάκρυνσης και εξάρτησης από τα εγχώρια ταξίδια, τα τελευταία δεδομένα κρατήσεων δείχνουν ότι υπάρχει μια λαχτάρα να επισκεφθούν τις μεγάλες πόλεις-προορισμού της Ευρώπης, μαζί με τις πόλεις παγκόσμιας φήμης στις Η.Π.Α..

Στους δέκα κορυφαίους προορισμούς στους οποίους ταξιδεύουν τα μέλη της American Express φέτος το καλοκαίρι, στην έκτη θέση συναντάται η Αθήνα. Η ελληνική πρωτεύουσα μαζί με το Λονδίνο, το οποίο βρίσκεται στην πρώτη θέση, το Παρίσι στη δεύτερη και τη Ρώμη στην τέταρτη, αποτελούν την τετράδα των ευρωπαϊκών προορισμών που βρίσκονται στο Top 10 των προορισμών που επιλέγουν οι Αμερικανοί εφέτος, αφού οι άλλοι έξι προορισμοί αποτελούν αμερικανικύ υπόθεση.

Ακολουθούν οι 10 κορυφαίοι προορισμοί στους οποίους ταξιδεύουν τα μέλη της American Express φέτος το καλοκαίρι:

Λονδίνο
Παρίσι
Νέα Υόρκη
Ρώμη
Ατλάντα
Αθήνα
Ορλάντο
Σιάτλ
Μαϊάμι
Λας Βέγκας

Οι οικογενειακές διακοπές αυξάνονται, καθώς οι γονείς αισθάνονται πιο άνετα να ταξιδεύουν στο εξωτερικό με τα παιδιά τους. Σύμφωνα με την έκθεση American Express Travel: 2022 Global Travel Trends Report, το 70% των γονέων που συμμετείχαν στην έρευνα δήλωσαν ότι το 2022 θα είναι η χρονιά που θα πραγματοποιήσουν το πρώτο τους διεθνές ταξίδι με τα παιδιά τους από τότε που ξεκίνησε η πανδημία.

 

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *