©ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Η Αθήνα στις πιο φιλικές LGBTQ+ πόλεις για singles, αν και στο τέλος της κατάταξης

ΜΕΛΕΤΕΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Στις 50 καλύτερες πόλεις σε όλο τον κόσμο για LGBTQ+ γνωριμίες βρίσκεται η Αθήνα, με τη νέα Υόρκη να καταλαμβάνει την πρώτη θέση, σύμφωνα με έρευνα της Compare The Market AU.

Ειδικότερα, η ελληνική πρωτεύουσα συναντάται στην τελευταία θέση της κατάταξης για τη σύνθεση της οποία η εταιρία ανέλυσε έξι παράγοντες, συμπεριλαμβανομένου του ποσοστού του ανύπαντρου πληθυσμού και του αριθμού των LGBTQ+ μπαρ και κλαμπ.

Η Νέα Υόρκη, κατέλαβε την πρώτη θέση με βαθμολογία 3,557, ωστόσο, οι ευρωπαϊκές χώρες κυριαρχούν στην πρώτη δεκάδα με το Βερολίνο, το Άμστερνταμ, το Ελσίνκι και το Λονδίνο να βρίσκονται στην πρώτη πεντάδα.

Η αμερικανική πόλη της Νέας Υόρκης δεν είναι μόνο η κορυφαία πόλη των ΗΠΑ για LGBTG+ γνωριμίες, αλλά παίρνει το “στέμμα” και ως η κορυφαία πόλη παγκοσμίως. Με μια πλούσια ιστορία που χρονολογείται από τις εμβληματικές ταραχές του Stonewall το 1969, δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι αυτή η μητρόπολη των ΗΠΑ εξασφάλισε την πρώτη θέση παγκοσμίως για LGBTG+ γνωριμίες.

Διαθέτοντας έναν εντυπωσιακό αριθμό 27 LGBTQ+ μπαρ και κλαμπ, η Νέα Υόρκη παρέχει άφθονες ευκαιρίες για να συναντήσει κανείς  singles, ανάμεσά τους το Stonewall Inn, το οποίο αποτελεί εμβληματικό σύμβολο της queer ιστορίας.

Η πόλη φιλοξενεί επίσης πολυάριθμα LGBTQ+ φεστιβάλ καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, που απευθύνονται σε ποικίλα ενδιαφέροντα, συμπεριλαμβανομένου του Φεστιβάλ Κινηματογράφου LGBTQ+, που πραγματοποιείται κάθε Οκτώβριο.

Στην κατάταξη έπονται οι ευρωπαϊκές πόλεις του Βερολίνου (3.355) στη δεύτερη θέση και του Άμστερνταμ στην τρίτη (3.242). Και οι δύο αυτές πόλεις παρουσιάζουν φιλόξενες LGBTQ+ κοινότητες. Η queer νυχτερινή ζωή του Βερολίνου είναι η πιο ενδιαφέρουσα στην Ευρώπη,  με 14 κλαμπ και μπαρ που αναφέρονται στο TripAdvisor.

Όταν κανείς βρεθεί στο Βερολίνο, μια επίσκεψη στη συνοικία Schöneberg είναι επιβεβλημένη, καθώς ενσαρκώνει την “καρδιά” της LGBTQ+ κουλτούρας της πόλης.

Εν τω μεταξύ, το Άμστερνταμ, πρωτοπόρος στην ιστορία των LGBTQ+, καθώς νομιμοποίησε τον γάμο μεταξύ ομοφυλοφίλων το 2001, με 16 LGBTQ+ μπαρ, παρέχει μια σειρά από φιλόξενα στέκια για LGBTQ+ singles που αναζητούν γνωριμίες.

Την πρώτη πεντάδα των LGBTQ+ προορισμών για ραντεβού συμπληρώνουν το Ελσίνκι (3.161) και το Λονδίνο (2.784), που φημίζονται για τις κουλτούρες αποδοχής και τις αξιέπαινες βαθμολογίες κατά των διακρίσεων στην κατάταξη.

Εκτός από τη Νέα Υόρκη, το Λονδίνο διαθέτει τον μεγαλύτερο αριθμό LGBTQ+ κλαμπ από τις χώρες που εξετάστηκαν, με 27 γκέι κλαμπ και μπαρ σε όλη την πόλη.

 

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *