©ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Η Αθήνα στις πιο ηλιόλουστες ευρωπαϊκές πόλεις

ΜΕΛΕΤΕΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Ανάμεσα στους πιο ηλιόλουστους προορισμούς στην Ευρώπη “φιγουράρει” η Αθήνα, όπως διαπίστωσε η μηχανή αναζήτησης για ενοικιάσεις διακοπών Holidu, αναλύοντας τον καιρό των 300 πιο πυκνοκατοικημένων πόλεων στην Ευρώπη από το 2009 έως το 2021.

Με βάση τα δεδομένα του World Weather Online, η Holidu αποκάλυψε ότι οι πιο ηλιόλουστες πόλεις της Ευρώπης βρίσκονται στην Ισπανία και την Ιταλία, με τις δύο χώρες να κυριαρχούν στην πρώτη 30άδα, με 12 πόλεις από την Ισπανία και 11 από την Ιταλία να βρίσκονται στη λίστα.

Αυτή η κατάταξη αντικατοπτρίζει τον μέσο αριθμό ηλιόλουστων ωρών ανά μήνα σε κάθε πόλη και όχι τη σύγκριση των θερμοκρασιών.

Ρίχνοντας μια πιο προσεκτική ματιά στις 10 πιο ηλιόλουστες πόλεις, τέσσερις από αυτές βρίσκονται στη νότια και νοτιοανατολική Ισπανία και τρεις στο νησί της Σικελίας στην Ιταλία.

Η Αθήνα τοποθετείται στην 18η θέση της κατάταξης, με μέσο όρο ηλιοφάνειας τον μήνα τις 335 ώρες.

Στην πρώτη θέση της κατάταξης βρίσκεται το Αλικάντε, στη νοτιοανατολική ακτή της Ισπανίας, το οποίο έχει τον μεγαλύτερο αριθμό ηλιόλουστων ωρών στην Ευρώπη, με μέσο όρο 349 ώρες ηλιοφάνειας ανά μήνα (ένας μέσος μήνας έχει συνολικά 730 ώρες, συμπεριλαμβανομένων των νυχτερινών ωρών).

Στη δεύτερη θέση ακολουθεί η Κατάνια, στην ανατολική ακτή της Σικελίας, στην Ιταλία, η οποία απολαμβάνει κατά μέσο όρο 347 ώρες ήλιου τον μήνα.

Στην τρίτη θέση συναντάται η Μούρθια, της Ισπανίας, με 346 ώρες ηλιοφάνειας κατά μέσο όρο τοn μήνα.

Την πρώτη πεντάδα συμπληρώνουν η πόλη-λιμάνι της Μάλαγας, στη νότια ακτή της Ισπανίας, με 345 ώρες ηλιοφάνειας τον μήνα και η ιταλική Μεσίνα, στη βορειοανατολική Σικελία, η οποία προσφέρει κατά μέσο όρο 345 ώρες ηλιοφάνειας τον μήνα, στην τέταρτη και πέμπτη θέση αντίστοιχα.

Την πρώτη δεκάδα συμπληρώνουν η Βαλένθια της Ισπανίας (343 ώρες ηλιοφάνειας τον μήνα), η Νίκαια της Γαλλίας (342 ώρες ηλιοφάνειας τον μήνα), η Λας Πάλμας, στη Μαγιόρκα της Ισπανίας (341 ώρες ηλιοφάνειας τον μήνα), η Γρανάδα της Ισπανίας (341 ώρες ηλιοφάνειας τον μήνα) και το Παλέρμο της Ιταλίας (340 ώρες ηλιοφάνειας τον μήνα).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *