Αύξηση πωλήσεων 20% στον Όμιλο Minoan Group Plc

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Αύξηση πωλήσεων κατά 20% παρουσίασε η Minoan Group στην ετήσια οικονομική χρήση 2014-2015, με τον κύκλο εργασιών να διαμορφώνεται σε 75.810.000 ευρώ  από 63.180.000 που ήταν το προηγούμενο διάστημα.
Η σημαντική αύξηση του ρυθμού ανάπτυξης προήλθε κατά κύριο λόγο από τις δραστηριότητες του ομίλου στον ταξιδιωτικό κλάδο, μέσω της θυγατρικής του εταιρείας Stewart Travel, η οποία διαθέτει 15 υποκαταστήματα και αναπτύσσεται στην ευρύτερη περιοχή της Σκωτίας, απασχολώντας 200 εργαζόμενους.
Untitled-16Το ίδιο διάστημα, αύξηση 14% παρουσίασαν τα μικτά κέρδη της μητρικής εταιρείας (ακαθάριστα έσοδα), τα οποία από 6.320.000 ευρώ ανήλθαν σε 7.580.000 ευρώ, με κεφαλαιακή επένδυση που επιτρέπει περαιτέρω ανάπτυξη την επόμενη χρήση.

Η στρατηγική που ακολούθησε η εταιρεία τα προηγούμενα χρόνια, μέσω της ανάπτυξης ενός ισχυρού δικτύου υποκαταστημάτων που συνεχώς εξελίσσεται φέρνει θετικά αποτελέσματα. Ήδη, η τρέχουσα χρήση ξεκίνησε πολύ ικανοποιητικά με αύξηση των πωλήσεων της Stewart Travel κατά 16%, παρά τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν πολλοί δημοφιλείς τουριστικοί προορισμοί και οδηγούν συχνά σε μείωση κρατήσεων. Η εταιρεία εξετάζει την ενίσχυση του ταξιδιωτικού της κλάδου, με την εξαγορά νέων τουριστικών επιχειρήσεων και την ένταξη νέων εξειδικευμένων τουριστικών προϊόντων.

Σε ότι αφορά το έργο «Ίτανος Γαία» το οποίο σχεδιάζει ο όμιλος Minoan Group στη Σητεία, όπως ανακοινώθηκε πρόσφατα, η σημαντικότερη εξέλιξη είναι η έκδοση του προεδρικού διατάγματος με το οποίο καθορίστηκαν οι χρήσεις γης και οι βασικοί όροι δόμησης. Το Προεδρικό Διάταγμα, το οποίο ελέγχθηκε και εγκρίθηκε ως προς τη νομιμότητά του από το ΣτΕ υπογράφηκε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Η έκδοση του ΠΔ ανοίγει μια νέα σελίδα για τον όμιλο που πλέον βρίσκεται σε διαβουλεύσεις με ξενοδοχειακές αλυσίδες και επενδυτές με τελικό στόχο την ολοκλήρωση της επένδυσης και τη δημιουργία ενός νέου προορισμού στην Κρήτη υψηλής προστιθέμενης αξίας και αμοιβαίου όφελους για την τοπική κοινωνία και για τους μετόχους μας. Άλλωστε, η Κρήτη παραμένει ένας τουριστικός προορισμός παγκοσμίου βεληνεκούς, γεγονός που σε συνδυασμό με τη λειτουργία του νέου αεροσταθμού στο αεροδρόμιο της Σητείας και την υποστήριξη της τοπικής κοινωνίας δημιουργούν καλύτερες προοπτικές σχεδιασμού για το μέλλον.

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *