Photo by pexels

Η Αυστραλία χαλαρώνει περαιτέρω τους περιορισμούς

ΔΙΕΘΝΗ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Στην περαιτέρω χαλάρωση των περιορισμών εισόδου στη χώρα προχωράει η αυστραλιανή κυβέρνηση, σε μια προσπάθεια να προσελκύσει ταξιδιώτες που συνδυάζουν εργασία και διακοπές, την ίδια στιγμή που συνεχίζει να λαμβάνει μέτρα για να ανοίξει ξανά με ασφάλεια στον κόσμο.

Πρόσθετες αλλαγές στα μέτρα που αφορούν στην είσοδο στη χώρα τίθενται σε ισχύ την 1η Δεκεμβρίου, οπότε ειδικευμένοι μετανάστες και ξένοι φοιτητές, καθώς και πολίτες από την Ιαπωνία και τη Νότια Κορέα, θα είναι μεταξύ εκείνων που θα επιτρέπεται να εισέλθουν στη χώρα υπό τον όρο ότι είναι πλήρως εμβολιασμένοι.

Οι επιλέξιμοι κάτοχοι βίζας περιλαμβάνουν επίσης εκπροσώπους ανθρωπιστικών φορέων, ταξιδιωτών που συνδυάζουν εργασία και παραθερισμό και κατόχους οικογενειακής visa.

Περισσότεροι από 40.000 νεαροί Βρετανοί ταξίδεψαν στην Αυστραλία για εργασία πριν από την πανδημία, το 2019. Ορισμένοι φορείς στο Ηνωμένο Βασίλειο προσφέρουν πακέτα viza για διακοπές και εργασία στην Αυστραλία, συμπεριλαμβανομένων των Trailfinders, Student Universe και Gap360.

Η διευθύνουσα σύμβουλος του οργανισμού Tourism Australia, Phillipa Harrison, δήλωσε: “Η επιστροφή των επιλέξιμων εργαζόμενων, που συνδυάζουν διακοπές και εργασία, στην Αυστραλία, από την 1η Δεκεμβρίου, είναι ευπρόσδεκτη είδηση ​​για την τουριστική μας βιομηχανία. Οι εργαζόμενοι αυτής της κατηγορίας είναι ζωτικής σημασίας για τον τουριστικό τομέα, καθώς αυτοί οι νέοι ταξιδιώτες τείνουν να μένουν περισσότερο, να ξοδεύουν περισσότερα και να διασκορπίζονται ευρύτερα καθώς ταξιδεύουν, ενώ παρέχουν επίσης μια ευέλικτη πηγή εργαζομένων, συνδυάζοντας τον χρόνο τους στην Αυστραλία με σχέδια εργασίας και ταξιδιού”.

Η περιφερειακή γενική διευθύντρια του Ηνωμένου Βασιλείου και της Βόρειας Ευρώπης, Sally Cope, πρόσθεσε: “Μεταξύ των διεθνών μας αγορών, το Ηνωμένο Βασίλειο είναι το νούμερο ένα για τον όγκο των αφίξεων ταξιδιωτών αυτής της κατηγορίας και το 2019, χορηγήθηκαν περισσότερες από 44.000 τέτοιες visa σε νέους ταξιδιώτες από όλο το Ηνωμένο Βασίλειο και την Ιρλανδία”.

Για την είσοδό τους στη χώρα, οι ταξιδιώτες πρέπει να υποβληθούν σε τεστ Covid, τρεις ημέρες πριν από την αναχώρησή τους, το αποτέλεσμα του οποίου να είναι αρνητικό.

Η ανακοίνωση αυτή ακολουθεί παλαιότερες αλλαγές που επέτρεψαν την είσοδο σε πλήρως εμβολιασμένους Αυστραλούς, μόνιμους κατοίκους και μέλη της οικογένειάς τους, από την 1η Νοεμβρίου.

“Αυτές οι αλλαγές καταδεικνύουν την επιτυχία του εθνικού μας σχεδίου, καθώς η κυβέρνηση συνεχίζει να επαναφέρει την Αυστραλία στην κανονικότητα” υπογραμμίζει σχετική δήλωση της αυστραλιανής κυβέρνησης, η οποία επισημαίνει: “Σύμφωνα με αυτές τις ρυθμίσεις, οι πολίτες της Ιαπωνίας και της Δημοκρατίας της Κορέας που διαθέτουν έγκυρη αυστραλιανή βίζα θα μπορούν να ταξιδεύουν από τη χώρα καταγωγής τους, χωρίς καραντίνα, σε συμμετέχουσες πολιτείες και περιοχές”.

Η κίνηση αυτή έρχεται καθώς οι διεθνείς πτήσεις της Qantas, από τη Μελβούρνη, ξεκίνησαν ξανά για πρώτη φορά μετά από 20 μήνες, δρομολόγιο προς τη Σιγκαπούρη. Η αεροπορική εταιρία προγραμματίζει, επίσης, ένα νέο δρομολόγιο από τη Μελβούρνη στο Δελχί, τέσσερις φορές την εβδομάδα, από τις 22 Δεκεμβρίου. Το δρομολόγιο θα εκτελείται αρχικά μέσω της Αδελαΐδας, ενώ οι πτήσεις από το Δελχί προς τη Μελβούρνη θα είναι απευθείας. Αυτό ακολουθεί την πρόσφατη ανακοίνωση των πτήσεων από το Σίδνεϊ προς το Δελχί, οι οποίες ξεκινούν τον επόμενο μήνα.dplanet

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *