© ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Αυστρία: Στους 9 μήνες η ισχύς των εμβολίων Covid

ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΑ ΦΟΡΕΙΣ

Η Αυστρία ανακοίνωσε ότι η ισχύς των εμβολίων κατά του Covid θα ανέρχεται σε εννέα μήνες.

Έτσι στην τελευταία ταξιδιωτική συμβουλή του Γραφείου Εξωτερικών, Κοινοπολιτείας και Ανάπτυξης της Βρετανίας, αναφέρεται ότι οι ταξιδιώτες που έχουν πραγματοποιήσει πλήρη εμβολιασμό δύο δόσεων, πρέπει να αποδεικνύουν ότι έλαβαν την πρώτη ένεση περισσότερες από 21 ημέρες, αλλά όχι περισσότερο από 90 ημέρες πριν από την άφιξη ή τη δεύτερη ένεση όχι περισσότερο από 270 μέρες πριν την άφιξη.

“Για τα εμβόλια μίας δόσης, πρέπει να δείξετε ότι λάβατε το εμβόλιο περισσότερο από 21 αλλά όχι περισσότερο από 270 ημέρες πριν από την άφιξη. Εναλλακτικά  πρέπει να δείξετε στοιχεία νόσησης και ανάρρωσης τις τελευταίες 180 ημέρες ή στοιχεία  αντισωμάτων έως 90 ημέρες”. Μετά τη λήξη αυτών των ορίων, αναμένεται ότι οι επισκέπτες θα πρέπει να κάνουν μια εξέταση, εκτός εάν έχουν λάβει ενισχυτικό”, καταλήγει η συμβουλή.

Ο περιορισμός αυτός θα προκαλέσει νέους πονοκεφάλους σε ταξιδιώτες που ελπίζουν να κάνουν σκι στην Αυστρία την επόμενη σεζόν – και για εκείνους που κατευθύνονται αλλού, αν το ακολουθήσουν άλλες χώρες. Εμφανίστηκε αφού η χώρα άνοιξε ξανά στους Βρετανούς επισκέπτες.

Μια δήλωση στον ιστότοπό της στην πρεσβεία του Λονδίνου ανέφερε ότι η κυβέρνηση της Βιέννης “αφαίρεσε τη γενική απαγόρευση εισόδου στα ταξίδια από το Ηνωμένο Βασίλειο. Αυτή η χώρα” δεν θεωρείται πλέον περιοχή παραλλαγής ιού “. Οι πλήρως εμβολιασμένοι επισκέπτες από το Ηνωμένο Βασίλειο δεν ήταν πλέον υποχρεωμένοι να τεθούν σε καραντίνα Η Αυστρία είχε ήδη αλλάξει από πορτοκαλί σε πράσινο στους καταλόγους της κυβέρνησης του Ηνωμένου Βασιλείου.

ksd
adv
Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *