Αυτά είναι τα 10 καλύτερα και χειρότερα αεροδρόμια του Ηνωμένου Βασιλείου | Οι ακυρώσεις πτήσεων στο επίκεντρο

ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑ ΜΕΛΕΤΕΣ

Ένα από τα κορυφαία αεροδρόμια του Ηνωμένου Βασιλείου, το Gatwick, συμπεριλαμβάνεται μεταξύ των δέκα βρετανικών αεροδρομίων με το υψηλότερο ποσοστό ακυρώσεων πτήσεων μεταξύ των μηνών Ιουνίου – Αυγούστου 2023, σύμφωνα με την ειδική σε θέματα ταξιδιωτικής ασφάλισης Loveit Coverit. Ενώ, στον αντίποδα, το αεροδρόμιο Stansted, ανήκει στην κατηγορία των αεροδρομίων με το χαμηλότερο ποσοστό ακυρωμένων πτήσεων.

Η εταιρία, αναλύοντας δεδομένα της βρετανικής Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, τα οποία περιλαμβάνουν μεγάλα αεροδρόμια που προγραμμάτισαν περισσότερες από χίλιες πτήσεις κατά τη διάρκεια του καλοκαιρινού τριμήνου, παρουσιάζει τα αεροδρόμια του Ηνωμένου Βασιλείου με το υψηλότερο και το χαμηλότερο ποσοστό ακυρώσεων πτήσεων.

Τη δυσάρεστη διάκριση του αεροδρομίου με το υψηλότερο ποσοστό ακυρώσεων πτήσεων κατέχει το αεροδρόμιο του Alderney, το οποίο αντιμετώπισε σημαντικές προκλήσεις κατά τη συγκεκριμένη περίοδο, σημειώνοντας 107 ακυρώσεις σε σύνολο 1.215 προγραμματισμένων πτήσεων, με αποτέλεσμα ένα σημαντικό ποσοστό ακυρώσεων 8,81%, καθιστώντας το αεροδρόμιο στην κορυφή της λίστας με τα 10 χειρότερα αεροδρόμια αναφορικά με τις ακυρώσεις πτήσεων.

Ακολουθεί στη δεύτερη θέση το αεροδρόμιο Humberside, το οποίο αντιμετώπισε ποσοστό ακύρωσης 6,90%, με 98 ακυρώσεις σε 1.420 προγραμματισμένες πτήσεις, παρουσιάζοντας σημαντικές διαταραχές στο επιχειρησιακό του πρόγραμμα.

Εξασφαλίζοντας την τρίτη θέση, το αεροδρόμιο London City αντιμετώπισε ένα αξιοσημείωτο ποσοστό ακύρωσης 4,67%, παρουσιάζοντας 594 ακυρώσεις σε 12.719 προγραμματισμένες πτήσεις, παρά τη στρατηγική του θέση, “παλεύοντας” με ένα υψηλότερο από το επιθυμητό ποσοστό δυσλειτουργιών.

Το αεροδρόμιο της Νήσου Μαν, που κατέλαβε την τέταρτη χειρότερη θέση σε ακυρώσεις, ανέφερε 128 ακυρώσεις σε σύνολο 2.849 προγραμματισμένων πτήσεων, με αποτέλεσμα ποσοστό ακύρωσης 4,49%, επηρεάζοντας σημαντικό μέρος του επιχειρησιακού του προγράμματος.

Στην πέμπτη θέση “προσγειώθηκε” το αεροδρόμιο του Newquay , αντιμετωπίζοντας ποσοστό ακύρωσης 4,15%, διαχειριζόμενο 87 ακυρώσεις από 2.094 προγραμματισμένες πτήσεις, γεγονός που υποδηλώνει διαταραχές που επηρεάζουν την πτητική του λειτουργία.

Το αεροδρόμιο Kirkwall ακολούθησε ως το έκτο χειρότερο, αντιμετωπίζοντας ποσοστό ακύρωσης 3,97%, με 112 ακυρώσεις σε σύνολο 2.821 προγραμματισμένων πτήσεων, γεγονός που αντανακλά τις προκλήσεις στη διατήρηση ενός ομαλού επιχειρησιακού προγράμματος.

Εξασφαλίζοντας την έβδομη θέση, το αεροδρόμιο Stornoway σημείωσε ποσοστό ακύρωσης 3,76%, αντιμετωπίζοντας 52 ακυρώσεις σε σύνολο 1.383 προγραμματισμένων πτήσεων, επηρεάζοντας σημαντικό ποσοστό του επιχειρησιακού του προγράμματος.

Το αεροδρόμιο Guernsey κατέλαβε την όγδοη θέση με ποσοστό ακύρωσης 3,31%, καθώς αντιμετώπισε 150 ακυρώσεις σε σύνολο 4.538 προγραμματισμένων πτήσεων, ενώ το αεροδρόμιο Belfast City (George Best) ακολούθησε ως το ένατο με τις χειρότερες επιδόσεις, σημειώνοντας ποσοστό ακύρωσης 3,20%, διαχειριζόμενο 246 ακυρώσεις σε σύνολο 7.686 προγραμματισμένων πτήσεων.

Την δεκάδα ολοκληρώνει το αεροδρόμιο Gatwick, παρά το γεγονός ότι αποτελεί σημαντικό διεθνή κόμβο, με ποσοστό ακύρωσης 3,00%, σημειώνοντας 2.342 ακυρώσεις σε σύνολο 78.126 προγραμματισμένων πτήσεων.

Top 10 χειρότερα αεροδρόμια από πλευράς ακυρώσεων στο Ην. Βασίλειο

 

 

 

 

 

Στον αντίποδα, το πρώτο από τα τρία αεροδρόμια με μηδενικές ακυρώσεις πτήσεων είναι το αεροδρόμιο Blackpool, το οποίο σε 1.074 προγραμματισμένες πτήσεις είχε ποσοστό ακυρώσεων 0,00%. Ενώ, και το αεροδρόμιο Isles of Scilly (St. Mary’s) πραγματοποίησε 2.604 προγραμματισμένες πτήσεις χωρίς ούτε μία ακύρωση. Στα αεροδρόμια με μηδενικές ακυρώσεις πτήσεων περιλαμβάνεται και το Lands End (St Just), το οποίο δεν είχε καμία ακύρωση στις 1.668 προγραμματισμένες πτήσεις του.

Το αεροδρόμιο Bournemouth διαχειρίστηκε 2.092 προγραμματισμένες πτήσεις με μόλις 4 ακυρώσεις, με αποτέλεσμα ένα χαμηλό ποσοστό ακύρωσης 0,19%, όπως και το αεροδρόμιο Prestwick, το οποίο διαχειρίστηκε 1.258 προγραμματισμένες πτήσεις με 5 ακυρώσεις, με αποτέλεσμα ποσοστό ακύρωσης 0,40%, διατηρώντας ένα αρκετά αξιόπιστο προφίλ.

Το Διεθνές Αεροδρόμιο East Midlands, εν μέσω των σημαντικών 15.649 προγραμματισμένων πτήσεων, διαχειρίστηκε 72 ακυρώσεις, επιτυγχάνοντας ένα αξιοσημείωτο ποσοστό ακύρωσης 0,46%.

Εν τω μεταξύ, το αεροδρόμιο Stansted, παρά το τεράστιο πτητικό του έργο με 50.345 προγραμματισμένες πτήσεις, παρουσίασε μόλις 395 ακυρώσεις, με αποτέλεσμα ποσοστό ακύρωσης 0,78%.

Το αεροδρόμιο Norwich σημείωσε 36 ακυρώσεις σε 4.106 προγραμματισμένες πτήσεις, επιτυγχάνοντας ποσοστό ακύρωσης 0,88%, αναδεικνύοντας τη δέσμευσή του για ελάχιστες διαταραχές και εξασφάλιση αξιόπιστης ταξιδιωτικής εμπειρίας.

Το αεροδρόμιο του Κάρντιφ της Ουαλίας διαχειρίστηκε 31 ακυρώσεις σε 2.659 προγραμματισμένες πτήσεις, με αποτέλεσμα ποσοστό ακύρωσης 1,17%.

Το αεροδρόμιο του Μπέρμιγχαμ έκλεισε την πρώτη 10άδα με 288 ακυρώσεις σε 24.249 προγραμματισμένες πτήσεις, με αποτέλεσμα ποσοστό ακύρωσης 1,19%.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο της Loveit Coverit, υπήρξαν συνολικά 573.436 προγραμματισμένες πτήσεις από τα μεγάλα αεροδρόμια του Ηνωμένου Βασιλείου κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού του 2023, 12.071 από τις οποίες ακυρώθηκαν, γεγονός που οδηγεί σε ένα συνολικό μέσο ποσοστό ακύρωσης 2,11%.

Top 10 καλύτερα αεροδρόμια από πλευράς ακυρώσεων στο Ην. Βασίλειο

 

 

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *