grande bretagne

Αυτά είναι τα 31 εστιατόρια της Αθήνας που περιλαμβάνονται στον οδηγό MICHELIN 2023 | 3 νέα εστιατόρια με ένα Αστέρι στη γαστρονομική σκηνή της πόλης

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Ο Οδηγός MICHELIN ανακοίνωσε τις επιλογές του για το 2023 για την πρωτεύουσα της Ελλάδας, αναδεικνύοντας όσα μπορεί να προσφέρει η υπέροχη Αθήνα στους λάτρεις της γαστρονομίας και στους διεθνείς επισκέπτες. Από νέα εστιατόρια με Αστέρι και Πράσινο Αστέρι, Bib Gourmand και επιλεγμένα εστιατόρια, ο καθένας μπορεί να βρει αυτό που αναζητά.

Οι επιλογές του Οδηγού MICHELIN για την Αθήνα το 2023 περιλαμβάνουν 3 νέα εστιατόρια με ένα Αστέρι MICHELIN:

Hervé
Σε αυτό το εστιατόριο των ιδιοκτητών chefs Hervé Pronzato και Γρηγόρη Κίκη, η κλασσική κουζίνα επηρεάζεται από τη Γαλλία, την Ιταλία και ακόμα και από την Ασία, σε ένα δυναμικό μενού 15 πιάτων. Και μόνο η επίσκεψη σε αυτό το εστιατόριο αποτελεί μια εμπειρία, με το Ιαπωνικού στυλ bar και την ανοιχτή κουζίνα του.

Tudor Hall

Μια επιλογή που μόλις προστέθηκε, αυτό το εστιατόριο εντυπωσίασε τους διάσημους ανώνυμους επιθεωρητές του Οδηγού, κερδίζοντας απευθείας ένα Αστέρι MICHELIN. Αυτό το κομψό εστιατόριο που βρίσκεται στο rooftop του ξενοδοχείου King George και προσφέρει μια υπέροχη θέα, προτείνει την υψηλής ποιότητας σύγχρονη μαγειρική του chef Αστέριου Κοστούδη.

Patio
Ένα ακόμα εστιατόριο, που βρίσκεται στο εντυπωσιακό ξενοδοχείο The Margi, προστίθεται στις επιλογές του Οδηγού. Εδώ, ο chef Παναγιώτης Γιακαλής προτείνει μοντέρνα κουζίνα που αναδεικνύει τα θαύματα των Μεσογειακών γεύσεων σε κάθε πιάτο, με αίγλη και μια φιλοσοφία «από τη φάρμα στο τραπέζι».

Όλα τα εστιατόρια που είχαν βραβευτεί με Αστέρι το 2022 διατηρούν τη γαστρονομική διάκρισή τους.

Ένα εστιατόριο διακρίνεται με το Πράσινο Αστέρι MICHELIN

Το Πράσινο Αστέρι MICHELIN παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στη Γαλλία το 2020 και σκοπό έχει να αναδείξει τα εστιατόρια που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή των βιώσιμων πρακτικών, εμπνέοντας τους πελάτες τους αλλά και τα άλλα εστιατόρια. Αυτή τη χρονιά, το Patio προστίθεται στη λίστα, μαζί με το Delta και το Soil που έλαβαν πέρυσι το Πράσινο Αστέρι από τους επιθεωρητές του Οδηγού MICHELIN. Με την προσέγγισή του «από τη φάρμα στο τραπέζι», διασφαλίζοντας τη χρήση των καλύτερων τοπικών προϊόντων για να μεγιστοποιήσει τη γεύση των τοπικών συνταγών και των αγαπημένων ελληνικών γεύσεων, το Patio ξέρει πώς να κάνει τη διαφορά και να ευαισθητοποιήσει τους πελάτες του στα θέματα βιώσιμης γαστρονομίας.

Δύο νέα Bib Gourmand εντόπισαν οι διάσημοι ανώνυμοι επιθεωρητές του Οδηγού

Τα Bib Gourmand, που είναι τα αγαπημένα των foodies, περιλαμβάνουν γευστικές επιλογές, που προσφέρουν αυθεντικότητα και ποιότητα σε προσιτές τιμές:

Jerár

Έξω από το ζωηρό τουριστικό κέντρο της Αθήνας, αυτό το εστιατόριο προσφέρει μία χαλαρή ατμόσφαιρά με μία ελκυστική ανοιχτή  κουζίνα.  Εδώ, ο chef Χάρης Νικολούζος αναδεικνύει τις ελληνικές ρίζες, με κάποιες διεθνείς νότες από τη Γαλλία ή ακόμα και την Ιταλία. Μπορείτε να απολαύσετε αυτό το casual εστιατόριο και να μοιραστείτε μεταξύ σας τα γενναιόδωρα πιάτα του, για τα οποία χρησιμοποιεί φρέσκες τοπικές πρώτες ύλες.

Fine Mess

Η chef Έλενα Καπέρδα, ήδη γνωστή από το pastry project «Lick the Spoon», προτείνει ένα BBQ μενού, που εστιάζει στις καπνιστές γεύσεις. Ένα αυθεντικό concept, σε ένα cosy περιβάλλον, όπου οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν μία «Low & Slow» προσέγγιση.

Όλα τα εστιατόρια που είχαν βραβευτεί με Bib Gourmand το 2022 διατηρούν τη διάκρισή τους.

Νέα εστιατόρια στις επιλογές του Οδηγού 

Μαζί με τα παραπάνω εστιατόρια, ο Oδηγός MICHELIN Αθήνας 2023 καλωσορίζει το see|ds και το Simul στη διεθνή οικογένεια των εστιατορίων που ξεχωρίζουν. 

Οι επιλογές του Οδηγού MICHELIN Αθήνας για το 2023, με μία ματιά:

31 εστιατόρια επιλέχτηκαν που περιλαμβάνουν:

  • 1 εστιατόριο με Δύο Αστέρια MICHELIN
  • 11 εστιατόρια με Ένα Αστέρι MICHELIN (3 νέα)
  • 5 εστιατόρια Bib Gourmand (2 νέα)
  • 3 εστιατόρια με Πράσινο Αστέρι (1 νέο)
  • 14 επιλεγμένα εστιατόρια (2 νέα)

Κάθε ξενοδοχείο που περιλαμβάνεται έχει επιλεγεί από τους ειδικούς του Οδηγού MICHELIN για το μοναδικό στυλ, τις υπηρεσίες και την προσωπικότητά του – με επιλογές για όλα τα budget. Σε κάθε ένα από αυτά τα ξενοδοχεία, μπορείτε να κάνετε την κράτησή σας απευθείας από την ιστοσελίδα και το app του Οδηγού MICHELIN. Η επιλογή για την Αθήνα περιλαμβάνει τα πιο εντυπωσιακά ξενοδοχεία της πόλης: ξενοδοχεία που ξεχωρίζουν για τις βιώσιμες πρακτικές τους όπως το Shila, ξενοδοχεία που ξεχωρίζουν από τη “Plus” συλλογή μας όπως το  Modernist και το AthensWas, ξενοδοχεία με υψηλό design όπως το Mona, και ξενοδοχεία με πολυτελή tributes στην Εποχή της Jazz όπως το Gatsby.

Ο Οδηγός MICHELIN Αθήνας 2023

Delta
   
Botrini’s
CTC Urban Gastronomy
Hervé (New)
Hytra
Patio (New)
Pelagos
Soil
Spondi
The Zillers
Tudor Hall (New)
Varoulko Seaside
   
Cerdo Negro 1985
Fine Mess (New)
Jerár (New)
Nolan
Oikeîo
   
Aleria Selected
Aneton Selected
Annie Fine Cooking Selected
Cookoovaya Selected
GB Roof Garden Selected
Le Pavillon Selected
Linou Soumpasis k sia Selected
Merceri Selected
Okio Selected
see|ds (New) Selected
SENSE Selected
Simul (New) Selected
VERi TABLE Selected
Vezené Selected

O Όμιλος Michelin

Με ηγετική θέση στον τομέα της κινητικότητας, δέσμευση της Michelin είναι να βελτιώνει διαρκώς τις διαδρομές των πελατών της με βιώσιμο τρόπο καθώς και να σχεδιάζει και να διανέμει τα ιδανικά ελαστικά και τις καταλληλότερες υπηρεσίες και λύσεις για τις ανάγκες τους. Να προσφέρει ψηφιακές υπηρεσίες, χάρτες και Οδηγούς που τους βοηθούν να μετατρέψουν τις διαδρομές και τα ταξίδια τους σε μοναδικές εμπειρίες. Και να αναπτύσσει υλικά με τεχνολογία αιχμής που αξιοποιούνται σε πολλές και διαφορετικές βιομηχανίες. Με έδρα το Clermont-Ferrand της Γαλλίας, ο Όμιλος της Michelin έχει παρουσία σε 175 χώρες και περισσότερους από 132.200 εργαζομένους, ενώ διαθέτει 67 μονάδες παραγωγής που συνολικά κατασκεύασαν σχεδόν 167 εκατομμύρια ελαστικά το 2022.

Η Michelin στην Ελλάδα

Από το 1957, με δυναμική παρουσία στην αγορά, η Michelin απολαμβάνει την εμπιστοσύνη των Ελλήνων καταναλωτών προσφέροντας καινοτόμα προϊόντα, τεχνολογίες και υπηρεσίες κορυφαίας ποιότητας. Υποστηρίζοντας περισσότερους από 300 μεταπωλητές ελαστικών στην Ελλάδα, λειτουργεί με υπευθυνότητα και εστιάζει στη στήριξη του ανθρώπινου κεφαλαίου, της οικονομίας, της κοινωνίας και του περιβάλλοντος. Με καταρτισμένο προσωπικό και σύγχρονες εγκαταστάσεις στην Αθήνα και στον Αυλώνα, η Michelin επενδύει διαρκώς στην Ελλάδα, με όραμα να προωθεί την ασφαλή και βιώσιμη κινητικότητα στη χώρα και να προσφέρει έναν καλύτερο τρόπο να πηγαίνουμε μπροστά.

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *