msc

Αυτά είναι τα νέα πρωτόκολλα ασφαλείας της MSC Cruises |VIDEO

VIDEO ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

H MSC Cruises ανακοίνωσε πρόσφατα τα νέα πρωτόκολλα ασφαλείας, μέσω συνέντευξης Τύπου του CEO της Gianni Onorato, η οποία πραγματοποιήθηκε στην Ιταλία.

Τα πρωτόκολλα αυτά αποσκοπούν στην επανεκκίνηση των κρουαζιέρων στη Μεσόγειο και έχουν σχεδιαστεί με τέτοιο τρόπο, ώστε να προστατεύουν την υγεία και την ασφάλεια των επιβατών, του πληρώματος και των τοπικών κοινοτήτων που θα επισκεφθούν τα κρουαζιερόπλοια της εταιρίας.

Η MSC Cruises συνεργάστηκε στενά με τις αρμόδιες αρχές στα λιμάνια, όπου θα αγκυροβολήσουν τα πλοία της, ενώ μία ειδική ομάδα εργασίας που αποτελείται από ειδικούς ανέπτυξε μία σειρά από πρωτόκολλα, τα οποία θα ξεπεράσουν τις τοπικές και εθνικές οδηγίες, και ενδεχομένως θα θέσουν νέα standards στον κλάδο.

Επιπλέον, η ανεξάρτητη εταιρία ακτοπλοϊκής πιστοποίησης RINA εγγυάται πως τα νέα αυτά πρωτόκολλα ανταποκρίνονται στις οδηγίες της EMSA και ενσωματώνουν επιπλέον υγειονομικά πρωτόκολλα, συμπεριλαμβανομένων και αυτών του EU Healthy Gateways Joint Action.

Πιο συγκεκριμένα, τα νέα πρωτόκολλα διαμορφώνονται ως εξής:

  1. Γενική εξέταση υγείας των επιβατών πριν από την επιβίβαση, η οποία θα αποτελείται από έλεγχο θερμοκρασίας, συμπλήρωση ερωτηματολογίου και τεστ για τον Κορωνοϊό. Βάσει των αποτελεσμάτων της εξέτασης και του ιατρικού και ταξιδιωτικού ιστορικού των επιβατών θα πραγματοποιείται και δεύτερη εξέταση. Επίσης, οι επιβάτες που θα ταξιδεύουν από περιοχές υψηλού κινδύνου θα πρέπει να έχουν κάνει τεστ για τον Κορωνοϊό εντός των τελευταίων 72 ωρών. Όλα τα μέλη του πληρώματος θα εξετάζονται κατά την επιβίβαση και κατά τη διάρκεια της ισχύος του συμβολαίου τους,
  2. Επαυξημένα μέτρα καθαριότητας και απολύμανσης: Εφαρμογή νέων μεθόδων καθαριότητας, χρήση αντισηπτικών ιατρικού επιπέδου και απολύμανση του αέρα στο κατάστρωμα μέσω της τεχνολογίας UV-C που σκοτώνει το 99.97% των μικροβίων,
  3. Κοινωνική Απόσταση: Μείωση της συνολικής πληρότητας του πλοίου στο 70%, όπου θα αναλογούν 10 τετραγωνικά μέτρα ανά άτομο. Οι πληρότητες των εγκαταστάσεων θα μειωθούν, οι δραστηριότητες θα προσαρμοστούν σε νέα δεδομένα με στόχο να επιτρέπεται η κράτησή τους. Όπου δεν μπορεί να τηρηθεί η κοινωνική απόσταση, θα είναι απαραίτητη η χρήση μάσκας, η οποία θα παρέχεται στα δωμάτια των επιβατών, αλλά και σε όλους τους χώρους του καραβιού,
  4. Βελτιωμένες ιατρικές εγκαταστάσεις και υπηρεσίες μέσω εκπαιδευμένου προσωπικού, καθώς και παροχή του απαραίτητου εξοπλισμού για εξέταση, αξιολόγηση και αντιμετώπιση ασθενών του Κορωνοϊού. Επίσης, θα υπάρχει η δυνατότητα δωρεάν αντιμετώπισης στο Ιατρικό Κέντρο που θα υπάρχει στο κατάστρωμα, ενώ θα παρέχονται και ειδικά δωμάτια καραντίνας για την απομόνωση των κρουσμάτων και των στενών επαφών τους.
  5. Συνεχής ιατρικός έλεγχος: Θα πραγματοποιείται καθημερινός έλεγχος της θερμοκρασίας των επιβατών κατά την επιστροφή τους στις ακτές ή σε ειδικούς σταθμούς. Επίσης, θα επιτρέπεται  η έξοδος των επιβατών στις ακτές, μόνο εάν αυτή περιλαμβάνεται στο πρόγραμμα δραστηριοτήτων της κρουαζιέρας, ενώ οι ξεναγοί και οι οδηγοί θα εξετάζονται και θα φορούν τον αντίστοιχο προστατευτικό εξοπλισμό.
  6. Ένα σχέδιο διαχείρισης κρίσεων, το οποίο θα εφαρμόζεται μόλις ταυτοποιηθεί κάποιο κρούσμα και θα υπάρχει στενή επαφή με τις εθνικές υγειονομικές αρχές. Το κρούσμα και οι στενές επαφές του θα απομονώνονται και, εάν χρειαστεί, θα αποβιβάζονται τηρώντας πάντοτε τις οδηγίες των τοπικών και εθνικών αρχών.

Η  MSC Cruises  προετοιμάζεται για την επανεκκίνηση της θερινής περιόδου στη Μεσόγειο, η οποία και αποτελεί τον πιο δημοφιλή προορισμό για τους πελάτες της. Προς τούτου προετοιμάζονται τα κρουαζιερόπλοια MSC Grandiosa και  MSC Magnifica, τα οποία θα πραγματοποιούν δρομολόγια προς τη Δυτική και Ανατολική Μεσόγειο αντίστοιχα. Οι ημερομηνίες εκκίνησης θα ανακοινωθούν σύντομα τηρώντας πάντοτε τις οδηγίες των σχετικών αρχών.

Τα δρομολόγια περιλαμβάνουν την Ελλάδα και τη Μάλτα, όπου όχι μόνο έχουν ανοίξει τα λιμάνια τους για τις κρουαζιέρες, αλλά και έχουν εγκρίνει τα πρωτόκολλα της MSC Cruises.

Στο πρώτο στάδιο της επανεκκίνησης τα 2 κρουαζιερόπλοια θα πραγματοποιούν δρομολόγια στη Μεσόγειο και θα δέχονται στο κατάστρωμα κατοίκους της ζώνης Σένγκεν. Τα δρομολόγια έχουν σχεδιαστεί με τέτοιο τρόπο, ώστε να μειώνεται η χρήση της δημόσιας συγκοινωνίας και των πτήσεων.

Η MSC Cruises θα έρθει σε επαφή με όσους πελάτες διαμένουν σε κράτη, στα οποία δεν επιτρέπεται η πλεύση προς τη Μεσόγειο,  έτσι ώστε να τους παρουσιαστούν νέες επιλογές για τις διακοπές τους.

Όσον αφορά την Αμερική τα κρουαζιερόπλοια της MSC Cruises  θα πραγματοποιούν δρομολόγια μόνο όταν λάβουν την απαραίτητη έγκριση από τις σχετικές τοπικές και εθνικές αρχές, συμπεριλαμβανομένου και του Κέντρου Πρόληψης και Ελέγχου των Ασθενειών.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε ένα Βίντεο με μία σύντομη παρουσίαση των πρωτοκόλλων της MSC Cruises

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *