Αυτή είναι η κατάταξη των tour operators στη Βρετανία βάσει ATOL | Ποιος είναι πρώτος! | ΛΙΣΤΑ

ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Η Jet2holidays συνεχίζει να κατέχει τον τίτλο του μεγαλύτερου τουριστικού πράκτορα στο Ηνωμένο Βασίλειο, που έλαβε αρχικά τον Φεβρουάριο του 2023, ξεπερνώντας για πρώτη φορά την ΤUI UK, στον τελευταίο γύρο των ανανεώσεων των αδειών ATOL του Μαρτίου, σύμφωνα με τα στοιχεία της βρετανικής Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (CAA).

Με βάση τα στοιχεία αυτά, η Jet2holidays έχει άδεια πλέον για 6,7 εκατομμύρια ταξιδιώτες, με επόμενη την TUI με άδεια για 5,8 εκατομμύρια, με την Loveholidays να ακολουθεί στην τρίτη θέση, έχοντας άδεια για 4 εκατομμύρια ταξιδιώτες, ενώ η Booking.com έχει άδεια για 2,3 εκατομμύρια και η easyJet holidays έχει άδεια για να μεταφέρει 2,2 εκατομμύρια ταξιδιώτες.

Ακολουθούν οι On the Beach, British Airways Holidays, BravoNext, Marella Cruises και Travel Republic.

Συνολικά 1.630 επιχειρήσεις διαθέτουν, επί του παρόντος, άδεια στο πλαίσιο του συστήματος ATOL.

Από τις 668 άδειες που έληξαν στα τέλη Μαρτίου, οι 615 ανανεώθηκαν. Ενώ 20 επιχειρήσεις βρίσκονται ακόμη στη διαδικασία υποβολής αιτήσεων ή δεν έχουν εκπληρώσει τους όρους της άδειας και 33 δεν υπέβαλαν αίτηση.

Συγκριτικά, πέρυσι τέτοια εποχή είχαν χορηγηθεί 604 άδειες, 16 είχαν υποβάλει αίτηση, αλλά δεν ανανεώθηκαν και 41 δεν είχαν υποβάλει αίτηση.

 

Η ρυθμιστική αρχή υπενθύμισε στις ταξιδιωτικές επιχειρήσεις ότι θα πρέπει να υποβάλουν αίτηση για την ανανέωση της άδειας ΑΤΟL “αρκετά νωρίτερα” από την καταληκτική ημερομηνία, λόγω του χρόνου που απαιτείται για την ανάλυση και την επεξεργασία των αιτήσεων, καθώς και για να θέσει ο αιτών σε ισχύ τους απαιτούμενους όρους.

Οι επιχειρήσεις που δεν διαθέτουν “εύλογο χρόνο” για να υποβάλουν αίτηση μέχρι την καταληκτική ημερομηνία κινδυνεύουν, όπως προειδοποιεί η CAA, να μην μπορούν να κάνουν κρατήσεις που προστατεύονται από το σύστημα ATOL.

Σε δηλώσεις του ο επικεφαλής για τις άδειες ATOL της CAA, Michael Budge, είπε: “Οι εταιρίες που ανανέωσαν την άδειά τους τον Μάρτιο προβλέπουν ότι η ζήτηση επιβατών θα συνεχίσει να αυξάνεται τους επόμενους 12 μήνες, καθώς ο αντίκτυπος της πανδημίας συνεχίζει να υποχωρεί. Οι διακοπές παραμένουν υψηλή προτεραιότητα για τους καταναλωτές, ωστόσο τα νοικοκυριά αντιμετωπίζουν συνεχείς πιέσεις στους προϋπολογισμούς τους. Θα εξακολουθήσουμε να δίνουμε ιδιαίτερη προσοχή στα προφίλ κρατήσεων των φορέων εκμετάλλευσης και ιδίως στις κρατήσεις για τη δημοφιλή περίοδο των καλοκαιρινών αναχωρήσεων”.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι οργανωμένες διακοπές συνεχίζουν να αυξάνονται σε δημοτικότητα από τους καταναλωτές στο Ηνωμένο Βασίλειο, οπότε είναι σημαντικό οι καταναλωτές να κάνουν την έρευνά τους πριν από την κράτηση, να χρησιμοποιούν την ιστοσελίδα της ATOL για να ελέγξουν ότι η εταιρία διακοπών τους είναι αδειοδοτημένος ταξιδιωτικός πράκτορας ATOL και να κλείσουν ένα πακέτο διακοπών με προστασία ATOL.

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *