Αυτή είναι η νέα τοπική κλαδική ΣΣΕ των Ξενοδοχοϋπαλλήλων στο Ηράκλειο|ΚΕΙΜΕΝΟ|ΠΙΝΑΚΕΣ

Αυτή είναι η νέα τοπική κλαδική ΣΣΕ των Ξενοδοχοϋπαλλήλων στο Ηράκλειο|ΚΕΙΜΕΝΟ|ΠΙΝΑΚΕΣ

xalkiadakis

Υπογράφηκε η Τοπική Κλαδική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας μετά από πέντε χρόνια, στο Ηράκλειο Κρήτης, μεταξύ της Ένωσης Ξενοδοχείων Ν. Ηρακλείου και του ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΞΕΝΟΔΟΧΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν. ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ, μετά από πολλές συναντήσεις και διαπραγματεύσεις και με την παρουσία της Μεσολαβήτριας του ΟΜΕΔ κας. Ντότσικα.

Η νέα τοπική κλαδική συλλογική σύμβαση, που υπέγραψαν οι κ.κ. Ν. Χαλκιαδάκης και Γ. Κοκολάκης, δίνει στους εργαζόμενους, αύξηση κατά 2,3% από την προηγούμενη Διαιτητική Απόφαση του 2018, με τους βασικούς μισθούς να διαμορφώνονται σε:

A’ κατηγορία:    865,00

Β’ κατηγορία :   846,00

Γ’ κατηγορία:     830,00

Δ’ κατηγορία :   793,00

xalkiadakisΕπίσης θα καταβάλλονται επί του βασικού μισθού και προϋπηρεσίας τα ακόλουθα επιδόματα: οικογενειακών βαρών, τουριστικής εκπαίδευσης, εποχιακής απασχόλησης, επίδομα στολής, ανθυγιεινής εργασίας, επίδομα οθόνης, διατροφής, διαμονής και μεταφοράς.

Η συγκεκριμένη σύμβαση διασφαλίζει επίσης περισσότερες ειδικότητες όπως: υπάλληλοι κρατήσεων, υπάλληλοι δημοσίων σχέσεων, γυμναστές, αρτοποιοί στην Ά κατηγορία.

Επίσης κηπουρούς, οδηγούς ηλεκτροτεχνίτες, υδραυλικούς, βρεφονηπιαγωγούς στην ΄Β κατηγορία.

Επανέρχεται στο 40-50% αναλόγως η αποζημίωση λόγο γήρατος από το 20%.

Μετά από απαίτηση των Ξενοδοχοϋποαλλήλων, η ΣΣΕ, ρυθμίζει την αμοιβή και την ασφάλιση της εργασίας κατά την 6η ημέρα με προσαύξηση 20% λόγο της υπερεργασίας, εφόσον ο εργαζόμενος εργαστεί.

Η προϋπηρεσία για τους Α, Β, Γ μάγειρες εάν έχουν πτυχίο σχολής Σ.Τ.Ε. μετράει σε οποιαδήποτε επισιτιστική επιχείρηση και το επίδομα ανθυγιεινής εργασίας για τους λαντζέρηδες διαμορφώνεται στο 7%.

Επίσης, διασφαλίζει τους βασικούς μισθούς σε προϊστάμενους τμημάτων με προσαύξηση από 10% και 20% πλέον των βασικών μισθών της Ά κατηγορίας, ενώ θέτει ως βασικό όρο την αρχή της ίσης μεταχείρισης μεταξύ των εργαζομένων, για τις ημέρες ανάπαυσης.

Η συγκεκριμένη σύμβαση αφορά τα μέλη του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ν. Ηρακλείου. Επίσης από κοινού τα μέρη δεσμεύτηκαν να αιτηθούν προς το Α.Σ.Ε. την γνωμοδότηση το να θεσπιστεί υποχρεωτική η τοπική κλαδική συλλογική σύμβαση εργασίας.

Δείτε αναλυτικά την τοπική Σ.Σ.Ε., ΕΔΩ.

Δείτε τους πίνακες με τις αποδοχές, ΕΔΩ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ