european_parliament

Αυτοί είναι οι 26 ολιγάρχες που επέβαλλε κυρώσεις η Ευρωπαϊκή Ένωση | Οι δραστηριότητές τους | ΛΙΣΤΑ

ΦΟΡΕΙΣ

Το Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης προσέθεσε 26 πρόσωπα και μία οντότητα στον κατάλογο προσώπων, οντοτήτων και φορέων από τη Ρωσία, που υπόκεινται σε περιοριστικά μέτρα όσον αφορά ενέργειες που υπονομεύουν ή απειλούν την εδαφική ακεραιότητα, την κυριαρχία και την ανεξαρτησία της Ουκρανίας.

Οι νέες λίστες περιλαμβάνουν ολιγάρχες και στενούς συνεργάτες του Προέδρου Πούτιν, που δραστηριοποιούνται στον πετρελαϊκό, τραπεζικό και χρηματοοικονομικό τομέα, καθώς και κυβερνητικά μέλη, στρατιωτικές προσωπικότητες υψηλού επιπέδου και προπαγανδιστές που συνέβαλαν στη διάδοση της αντιουκρανικής προπαγάνδας και προωθούν μια θετική στάση απέναντι στην εισβολή στην Ουκρανία.

Στα περιοριστικά μέτρα, τα οποία πλέον επιβάλλονται έναντι συνολικά 680 ατόμων και 53 οντοτήτων, περιλαμβάνονται η δέσμευση περιουσιακών στοιχείων και η απαγόρευση διάθεσης κεφαλαίων στα πρόσωπα και τις οντότητες που περιλαμβάνονται στον κατάλογο. Επιπλέον, η ταξιδιωτική απαγόρευση που επιβάλλεται στα πρόσωπα τα οποία έχουν καταχωριστεί στον κατάλογο εμποδίζει την είσοδό τους στο έδαφος της ΕΕ ή τη διέλευσή τους από αυτό.

Η σημερινή απόφαση συμπληρώνει τη δέσμη μέτρων που ανακοίνωσε ο ύπατος εκπρόσωπος μετά τη βιντεοδιάσκεψη των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ στις 27 Φεβρουαρίου. Η δέσμη αυτή περιλαμβάνει επίσης την παροχή εξοπλισμού και προμηθειών στις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις μέσω του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού για την Ειρήνη, την απαγόρευση των υπερπτήσεων του εναέριου χώρου της ΕΕ και της πρόσβασης ρωσικών αερομεταφορέων κάθε είδους στους αερολιμένες της ΕΕ, καθώς και την απαγόρευση των συναλλαγών με την Κεντρική Τράπεζα της Ρωσίας.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση καταδικάζει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο την απρόκλητη και αδικαιολόγητη στρατιωτική επίθεση της Ρωσικής Ομοσπονδίας κατά της Ουκρανίας. Με τις παράνομες στρατιωτικές της ενέργειες, η Ρωσία παραβιάζει κατάφωρα το διεθνές δίκαιο και τις αρχές του Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών και υπονομεύει την ευρωπαϊκή και παγκόσμια ασφάλεια και σταθερότητα.

Η λίστα

Σύμφωνα με τον Εκτελεστικό κανονισμός (ΕΕ) 2022/336 του Συμβουλίου, της 28ης Φεβρουαρίου 2022, για την εφαρμογή του κανονισμού (ΕΕ) αριθ. 269/2014 σχετικά με περιοριστικά μέτρα για ενέργειες που υπονομεύουν ή απειλούν την εδαφική ακεραιότητα, την κυριαρχία και την ανεξαρτησία της Ουκρανίας, τα 26 πρόσωπα που έχουν ενταχθεί στην λίστα των κυρώσεων και η μία νομική οντότητα, με λεπτομέρειες για τις δραστηριότητές τους έχουν ως εξής:

 

1.   Πρόσωπα

Ονοματεπώνυμο

Πληροφορίες ταυτοποίησης

Αιτιολογία

Ημερομηνία καταχώρισης

«671.

Igor Ivanovich SECHIN

(Игорь Иванович СЕЧИН)

Ημερομηνία γέννησης: 7.9.1960

Τόπος γέννησης: Λένινγκραντ, ΕΣΣΔ (νυν Ρωσική Ομοσπονδία)

Ιθαγένεια: Ρώσος

Φύλο: άρρεν

Ο Igor Sechin είναι CEO της κρατικής πετρελαϊκής εταιρίας Rosneft, ενός από τους μεγαλύτερους παραγωγούς αργού πετρελαίου στον κόσμο. Είναι ένας από τους στενότερους και πλέον έμπιστους συμβούλους του Vladimir Putin, καθώς επίσης και προσωπικός του φίλος. Βρίσκεται σε καθημερινή επικοινωνία με τον ρώσο πρόεδρο. Θεωρείται ένας από τους πλέον ισχυρούς άνδρες της ρωσικής πολιτικής ελίτ. Οι διασυνδέσεις του με τον Vladimir Putin είναι μακροχρόνιες και βαθιές. Εργάζονταν μαζί στο γραφείο του δημάρχου της Αγίας Πετρούπολης κατά τη δεκαετία του 1990 και έκτοτε έχει αποδείξει επανειλημμένα την αφοσίωσή του στο πρόσωπο του προέδρου. Το 1999 ο κ. Sechin ανέλαβε καθήκοντα ως αντιπρόεδρος της κυβέρνησης του Vladimir Putin, το 2008 ως αναπληρωτής πρωθυπουργός και το 2012 ως CEO της Rosneft. Είναι ένας από τους ρώσους ολιγάρχες που διαπλέκονται με το ρωσικό κράτος.

28.2.2022

Συγκαταλέγεται στα άτομα εκείνα του κύκλου του κ. Putin που εξασφαλίζουν οικονομικά οφέλη και σημαντικές αναθέσεις με αντάλλαγμα την υποταγή και την αφοσίωση στο πρόσωπό του. Έχει επιφορτιστεί από τον πρόεδρο με σημαντικά και δύσκολα καθήκοντα, και η ανταμοιβή του ήταν η θέση του επικεφαλής της Rosneft και μια μεγάλη προσωπική περιουσία. Υπό τον Igor Sechin, η Rosneft αναμίχθηκε στη χρηματοδότηση του αμπελώνα του πολυτελούς κτιριακού συγκροτήματος κοντά στο Gelendzhik, που πιστεύεται ότι χρησιμοποιείται προσωπικά από τον πρόεδρο Vladimir Putin.

Κατά συνέπεια, παρείχε ενεργά υλική ή οικονομική στήριξη σε ρώσους ιθύνοντες υπεύθυνους για την προσάρτηση της Κριμαίας και την αποσταθεροποίηση της Ουκρανίας και είχε οφέλη από αυτούς.

Επίσης, η Rosneft Aero, θυγατρική της Rosneft στην οποία ο κ. Sechin κατέχει τη θέση του CEO, προμηθεύει με καύσιμο αεριωθούμενων το αεροδρόμιο της Συμφερόπολης, που προσφέρει αεροπορική σύνδεση μεταξύ των παρανόμως προσαρτηθέντων εδαφών της Κριμαίας και της Σεβαστούπολης και της Ρωσίας. Ως εκ τούτου, υποστηρίζει την παγίωση της παράνομης προσάρτησης της χερσονήσου της Κριμαίας στη Ρωσική Ομοσπονδία, με αποτέλεσμα την περαιτέρω υπονόμευση της εδαφικής ακεραιότητας, της κυριαρχίας και της ανεξαρτησίας της Ουκρανίας.

672.

Nikolay Petrovich TOKAREV

(Николай Петрович ТОКАРЕВ)

Ημερομηνία γέννησης: 20.12.1950

Τόπος γέννησης: Karaganda, ΣΣΔ Καζαχστάν (νυν Καζαχστάν)

Ο Nikolay Tokarev είναι CEO της Transneft, σημαντικής ρωσικής εταιρίας πετρελαίου και φυσικού αερίου. Γνωρίζεται από πολύ παλιά με τον Vladimir Putin και είναι στενός συνεργάτης του. Υπηρέτησαν μαζί στην KGB στη δεκαετία του 1980. Ο κ. Tokarev είναι ένας από τους ολιγάρχες του ρωσικού κράτους στους οποίους παραχωρήθηκε ο έλεγχος μεγάλου μέρους της κρατικής περιουσίας στη δεκαετία του 2000, ενώ ο κ. Putin συγκέντρωνε στα χέρια του την εξουσία, και οι οποίοι διαπλέκονται στενά με το ρωσικό κράτος. Ο κ. Tokarev είναι επικεφαλής της Transneft, μίας από τις σημαντικότερες εταιρίες υπό κρατικό έλεγχο στη Ρωσία, η οποία μεταφέρει μεγάλες ποσότητες ρωσικού πετρελαίου μέσω ενός εκτεταμένου δικτύου αγωγών.

Υπό τον Nikolay Tokarev, η Transneft ήταν ένας από τους κύριους χρηματοδότες του πολυτελούς κτιριακού συγκροτήματος κοντά στο Gelendzhik, που πιστεύεται ευρέως ότι χρησιμοποιείται προσωπικά από τον πρόεδρο Vladimir Putin. Επωφελείται από την εγγύτητά του με τις ρωσικές αρχές. Στενοί συγγενείς και γνωστοί του κ. Tokarev έχουν πλουτίσει χάρη σε συμβάσεις που συνήφθησαν με κρατικές εταιρίες.

Κατά συνέπεια, παρείχε ενεργά υλική ή οικονομική στήριξη σε ρώσους ιθύνοντες υπεύθυνους για την προσάρτηση της Κριμαίας και την αποσταθεροποίηση της Ουκρανίας και είχε οφέλη από αυτούς.

28.2.2022

673.

Alisher USMANOV

(στη ρωσική γλώσσα: Алишер Бурханович УСМАНОВ· στην ουζμπεκική γλώσσα: Alisher USMONOV)

Ημερομηνία γέννησης: 9.9.1953

Τόπος γέννησης: Chust, ΣΣΔ Ουζμπεκιστάν, Σοβιετική Ένωση

Ιδιότητα: Ρώσος ολιγάρχης

Ο Alisher Usmanov είναι ολιγάρχης υποστηρικτής του Κρεμλίνου με ιδιαίτερα στενούς δεσμούς με τον ρώσο πρόεδρο Vladimir Putin. Έχει χαρακτηριστεί ένας από τους αγαπημένους ολιγάρχες του Vladimir Putin. Θεωρείται ένας από τους “επιχειρηματίες-αξιωματούχους” της Ρωσίας που είναι επιφορτισμένοι με την εξυπηρέτηση χρηματοοοικονομικών ροών αλλά των οποίων οι θέσεις εξαρτώνται αποκλειστικά από τον πρόεδρο. Ο κ. Usmanov έχει ενεργήσει, σύμφωνα με αναφορές, για λογαριασμό του κ. Putin και έχει επιλύσει προβλήματα επιχειρηματικής φύσης του προέδρου. Σύμφωνα με αρχεία του FinCEN έχει πληρώσει 6 εκατ. δολάρια ΗΠΑ στον Valentin Yumashev, ισχυρό σύμβουλο του Vladimir Putin. O Dmitry Medvedev, αναπληρωτής πρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας και πρώην πρόεδρος και πρωθυπουργός της Ρωσίας, ωφελήθηκε από την προσωπική χρήση πολυτελών κατοικιών οι οποίες τελούσαν υπό τον έλεγχο του κ. Usmanov.

Κατά συνέπεια, παρείχε ενεργά υλική ή οικονομική στήριξη σε ρώσους ιθύνοντες υπεύθυνους για την προσάρτηση της Κριμαίας και την αποσταθεροποίηση της Ουκρανίας.

28.2.2022

Ο κ. Usmanov έχει επιχειρηματικά συμφέροντα στον κλάδο του σιδήρου και χάλυβα και σε εταιρίες των μέσων ενημέρωσης και του διαδικτύου. Το σημαντικότερο περιουσιακό του στοιχείο είναι ο γίγαντας της χαλυβουργίας Metalloinvest. Όταν ο κ. Usmanov ανέλαβε τα ηνία της καθημερινής οικονομικής εφημερίδας Kommersant, η ελευθερία έκφρασης των δημοσιογράφων της περιστάλθηκε και η εφημερίδα υιοθέτησε σαφώς προ-κυβερνητική στάση. Με ιδιοκτήτη τον κ. Usmanov, η Kommersant δημοσίευσε προπαγανδιστικό αντι-ουκρανικό άρθρο του Dmitry Medvedev, στο οποίο ο πρώην πρόεδρος της Ρωσίας υποστήριζε ότι ο διάλογος με τις υπάρχουσες ουκρανικές αρχές είναι άνευ νοήματος, καθώς, όπως ισχυρίζεται, αυτές τελούν υπό τον άμεσο έλεγχο ξένων δυνάμεων.

Κατά συνέπεια, υποστήριξε ενεργά τις πολιτικές της ρωσικής κυβέρνησης για αποσταθεροποίηση της Ουκρανίας.

674.

Petr Olegovich AVEN

(Пëтр Олегович АВЕН)

Ημερομηνία γέννησης: 16.3.1955

Τόπος γέννησης: Μόσχα, Ρωσική Ομοσπονδία

Ιδιότητα: Ολιγάρχης, στο στενό κύκλο του Vladimir Putin. Ένας από τους κύριους μετόχους του ομίλου Alfa Group

Φύλο: άρρεν

Ο Petr Aven είναι μεταξύ των ολιγαρχών του στενού κύκλου του Vladimir Putin. Είναι ένας από τους κύριους μετόχους του Alfa Group, στον οποίο ανήκει μία από τις μεγαλύτερες ρωσικές τράπεζες, η Alfa Bank. Είναι ένας από τους περίπου 50 πλούσιους ρώσους επιχειρηματίες οι οποίοι συναντιούνται συχνά με τον Vladimir Putin στο Κρεμλίνο. Δεν ενεργεί αυτόνομα αλλά μόνο με βάση τις απαιτήσεις του προέδρου. Η φιλία του με τον Vladimir Putin χρονολογείται από τις αρχές της δεκαετίας του 1990. Ως υπουργός αρμόδιος για τις οικονομικές σχέσεις με το εξωτερικό, βοήθησε τον Vladimir Putin, που τότε ήταν αντιδήμαρχος της Αγίας Πετρούπολης, στο πλαίσιο της έρευνας της Επιτροπής Sal’ye. Είναι επίσης γνωστό ότι είναι πολύ στενός φίλος του επικεφαλής της Rosneft Igor Sechin, βασικού συμμάχου του κ. Putin. H μεγάλη κόρη του Vladimir Putin (Maria) ήταν υπεύθυνη για ένα φιλανθρωπικό έργο με την ονομασία Alfa-Endo, το οποίο χρηματοδοτήθηκε από την Alfa Bank.

Ο κ. Aven ωφελήθηκε από τις διασυνδέσεις του με την κυβέρνηση. Απηύθυνε επιστολή στον Vladimir Putin παραπονούμενος για την απόφαση του Διαιτητικού Δικαστηρίου της Μόσχας στην υπόθεση σχετικά με τα συμφέροντα μίας εκ των επιχειρήσεων του κ. Aven. Ο Vladimir Putin έδωσε εντολή στον Γενικό Εισαγγελέα της Ρωσίας να ερευνήσει την υπόθεση. Ο Vladimir Putin επιβράβευσε τον Alfa Group για την αφοσίωση που επέδειξε στις ρωσικές αρχές με την παροχή πολιτικής βοήθειας στα σχέδια του ομίλου για ξένες επενδύσεις.

28.2.2022

Ο κ. Aven και ο επιχειρηματικός του εταίρος Mikhail Fridman εμπλέκονται στις προσπάθειες του Κρεμλίνου για άρση των κυρώσεων που επέβαλε η Δύση ως απάντηση στην επιθετική πολιτική της Ρωσίας έναντι της Ουκρανίας. Το 2016 ο Vladimir Putin προειδοποίησε τον κ. Aven σχετικά με το ενδεχόμενο οι ΗΠΑ να επιβάλουν επιπλέον κυρώσεις κατά του Petr Aven ή/και της Alfa-Bank και του συνέστησε να λάβει μέτρα για να προστατευτεί τόσο ο ίδιος όσο και η Alfa-Bank, σύσταση με την οποία ο κ. Aven συμμορφώθηκε. Το 2018, ο κ. Aven, συνοδευόμενος από τον κ. Fridman, επισκέφθηκε την Ουάσινγκτον σε ανεπίσημη αποστολή να μεταφέρει μήνυμα της ρωσικής κυβέρνησης σχετικά με τις κυρώσεις των ΗΠΑ και τις κυρώσεις που προτίθετο να επιβάλλει η Ρωσική Ομοσπονδία ως αντίποινα.

Κατά συνέπεια, παρείχε ενεργά υλική ή οικονομική στήριξη σε ρώσους ιθύνοντες υπεύθυνους για την προσάρτηση της Κριμαίας και την αποσταθεροποίηση της Ουκρανίας και είχε οφέλη από αυτούς. Επίσης, υποστήριξε ενεργά δράσεις ή πολιτικές που υπονομεύουν ή απειλούν την εδαφική ακεραιότητα, την κυριαρχία και την ανεξαρτησία της Ουκρανίας.

675.

Mikhail Maratovich FRIDMAN

(Михаил Маратович ФРИДМАН)

Ημερομηνία γέννησης: 21.4.1964

Τόπος γέννησης: Lviv, Ρωσική Ομοσπονδία

Φύλο: άρρεν

Ο Mikhail Fridman είναι ο ιδρυτής και ένας εκ των βασικών μετόχων του Alfa Group, ο οποίος περιλαμβάνει τη μεγάλη ρωσική τράπεζα Alfa Bank. Έχει καλλιεργήσει ισχυρούς δεσμούς με την κυβέρνηση του Vladimir Putin, και θεωρείται κορυφαίος ρώσος τραπεζίτης και άνθρωπος που εξυπηρετεί τα συμφέροντα του στενού κύκλου του ρώσου προέδρου. Κατάφερε να πάρει στην κατοχή του κρατικά περιουσιακά στοιχεία μέσω των διασυνδέσεών του με την κυβέρνηση. H μεγάλη κόρη του Vladimir Putin (Maria) ήταν υπεύθυνη για ένα φιλανθρωπικό έργο με την ονομασία Alfa-Endo, το οποίο χρηματοδοτήθηκε από την Alfa Bank. Ο Vladimir Putin επιβράβευσε τον Alfa Group για την αφοσίωση που επέδειξε στις ρωσικές αρχές με την παροχή πολιτικής βοήθειας στα σχέδια του ομίλου για ξένες επενδύσεις.

Ο κ. Fridman και ο επιχειρηματικός του εταίρος Petr Aven εμπλέκονται στις προσπάθειες του Κρεμλίνου για άρση των κυρώσεων που επέβαλε η Δύση ως απάντηση στην επιθετική πολιτική της Ρωσίας έναντι της Ουκρανίας. Το 2018, ο κ. Fridman, συνοδευόμενος από τον κ. Aven, επισκέφθηκε την Ουάσινγκτον σε ανεπίσημη αποστολή να μεταφέρει μήνυμα της ρωσικής κυβέρνησης σχετικά με τις κυρώσεις των ΗΠΑ και τις κυρώσεις που προτίθετο να επιβάλλει η Ρωσική Ομοσπονδία ως αντίποινα.

28.2.2022

Κατά συνέπεια, παρείχε ενεργά υλική ή οικονομική στήριξη σε ρώσους ιθύνοντες υπεύθυνους για την προσάρτηση της Κριμαίας και την αποσταθεροποίηση της Ουκρανίας και είχε οφέλη από αυτούς. Επίσης, υποστήριξε ενεργά δράσεις ή πολιτικές που υπονομεύουν ή απειλούν την εδαφική ακεραιότητα, την κυριαρχία και την ανεξαρτησία της Ουκρανίας.

676.

Sergei Pavlovich ROLDUGIN (Сергей Павлович РОЛДУГИН)

Ημερομηνία γέννησης: 28.9.1951

Τόπος γέννησης: Περιφέρεια Σαχαλίνης

Τσελίστας

Ιδιότητα: επιχειρηματίας, στενός φίλος του Vladimir Putin.

Ο κ. Roldugin είναι επιχειρηματίας που διατηρεί στενούς δεσμούς με τον Vladimir Putin. Ανήκει στο δαιδαλώδες δίκτυο χρηματοπιστωτικών συναλλαγών του Vladimir Putin. Είναι ο ιδιοκτήτης τουλάχιστον 5 υπεράκτιων οντοτήτων και διατηρεί τα περιουσιακά του στοιχεία στην τράπεζα Rossiya (υποκείμενη σε κυρώσεις της Ένωσης), που είναι γνωστή στη Μόσχα ως το “πορτοφόλι του Πούτιν”. Σύμφωνα με την έρευνα των δημοσιογράφων του ICIJ, ο κ. Roldugin ευθύνεται για μεταφορές κεφαλαίων ύψους τουλάχιστον 2 δισ. δολαρίων ΗΠΑ διαμέσου τραπεζών και υπεράκτιων οντοτήτων για τους σκοπούς του κρυφού χρηματοπιστωτικού δικτύου του Putin. Συμμετείχε επίσης στο ξέπλυμα χρήματος μέσω του λεγόμενου “Troika Laundromat” και διοχέτευσε δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ στο σύστημα. Επιπλέον, έλαβε πάνω από 69 εκατ. δολάρια ΗΠΑ μέσω εταιριών που συμμετείχαν στο “Troika Laundromat”.

Κατά συνέπεια, ευθύνεται για την παροχή ενεργού υλικής ή οικονομικής στήριξης σε ρώσους ιθύνοντες υπεύθυνους για την προσάρτηση της Κριμαίας και την αποσταθεροποίηση της Ουκρανίας.

28.2.2022

677.

Dmitry Sergeyevich PESKOV

(Дмитрий Сергеевич ПЕСКОВ)

Ημερομηνία γέννησης: 17.10.1967

Τόπος γέννησης: Μόσχα, Ρωσική Ομοσπονδία

Φύλο: άρρεν

Ο Dmitri Peskov είναι ο εκπρόσωπος Τύπου του προέδρου Vladimir Putin. Έχει υπερασπιστεί δημοσίως την επιθετική πολιτική της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας, συμπεριλαμβανομένης της παράνομης προσάρτησης της Κριμαίας και της Σεβαστούπολης από τη Ρωσική Ομοσπονδία. Σε σειρά δηλώσεών του, έχει τονίσει ότι το έδαφος της Κριμαίας και της Σεβαστούπολης αποτελεί αναπόσπαστο τμήμα της Ρωσίας και ότι η ανάκτησή τους από την Ουκρανία δεν είναι δυνατή. Αποκάλεσε τις ενέργειες της Ουκρανίας για τον τερματισμό της ρωσικής κατοχής στη χερσόνησο της Κριμαίας εδαφική αξίωση κατά της Ρωσίας. Έχει διατυπώσει την άποψη ότι είναι αδύνατη οποιαδήποτε διαπραγμάτευση με τις ουκρανικές αρχές, τονίζοντας ότι η ρωσική πλευρά δεν τις θεωρεί συνομιλητή της. Δήλωσε, σε αντίθεση με τα παραδεδεγμένα γεγονότα, ότι δεν υπήρχαν ρωσικά στρατεύματα στο Ντονμπάς. Διέδωσε επίσης το μήνυμα ότι οι κυρώσεις της Δύσης δεν έχουν καμία ουσιαστική επίδραση στη Ρωσία. Απείλησε ότι η Ρωσία θα επιβάλει με τη σειρά της κυρώσεις ως αντίποινα.

Συνεπώς, υποστήριξε ενεργά δράσεις ή πολιτικές που υπονομεύουν ή απειλούν την εδαφική ακεραιότητα, την κυριαρχία και την ανεξαρτησία της Ουκρανίας καθώς και τη σταθερότητα και την ασφάλεια στην Ουκρανία.

28.2.2022

678.

Dmitry Nikolaevich CHERNYSHENKO

(Дмитрий Николаевич ЧЕРНЫШЕНКО)

Ημερομηνία γέννησης: 20.9.1968

Τόπος γέννησης: Saratov, Ρωσία

Ιδιότητα: Αναπληρωτής πρωθυπουργός της Ρωσίας, αρμόδιος για τον τουρισμό, τον αθλητισμό, τον πολιτισμό και τις επικοινωνίες

Μέλος του διοικητικού συμβουλίου των Ρωσικών Σιδηροδρόμων

Φύλο: άρρεν

Ο Dmitry Chernyshenko είναι αναπληρωτής πρωθυπουργός της Ρωσίας αρμόδιος για θέματα τουρισμού, αθλητισμού, πολιτισμού και επικοινωνιών, και μέλος του διοικητικού συμβουλίου των Ρωσικών Σιδηροδρόμων, διορισμένος στη θέση αυτή από την κυβέρνηση της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

Τον Οκτώβριο του 2021, η Ρωσία ξεκίνησε μια άνευ προηγουμένου συγκέντρωση στρατιωτικών δυνάμεων στα ουκρανικά σύνορα ή κοντά σε αυτά και εντός της κατεχόμενης περιοχής της Κριμαίας της Ουκρανίας. Εκεί, οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις διεξήγαγαν μαζικής κλίμακας στρατιωτικές ασκήσεις. Αυτό οδήγησε στην κλιμάκωση της σύγκρουσης και άσκησε αποσταθεροποιητική πίεση στην Ουκρανία. Η μεταφορά στρατιωτικού προσωπικού και εξοπλισμού των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων στις περιοχές κοντά στα ουκρανικά σύνορα έγινε με τους Ρωσικούς Σιδηροδρόμους, στο διοικητικό συμβούλιο των οποίων ο κ. Chernyshenko είναι μέλος. Στις 24 Φεβρουαρίου 2022, η Ρωσία πραγματοποίησε στρατιωτική επίθεση πλήρους κλίμακας στην Ουκρανία.

Ως εκ τούτου, έχει καταστεί υπεύθυνος για την ενεργό υποστήριξη ή υλοποίηση ενεργειών ή πολιτικών που υπονομεύουν ή απειλούν την εδαφική ακεραιότητα, την κυριαρχία και την ανεξαρτησία της Ουκρανίας καθώς και τη σταθερότητα και την ασφάλεια στην Ουκρανία.

28.2.2022

679.

Irek Envarovich FAIZULLIN

(Ирек Энварович ФАЙЗУЛЛИН)

Ημερομηνία γέννησης: 8.12.1962

Τόπος γέννησης: Καζάν, ΕΣΣΔ (νυν Ρωσική Ομοσπονδία)

Ιδιότητα: Μέλος του διοικητικού συμβουλίου των Ρωσικών Σιδηροδρόμων.

Υπουργός Κατασκευών και Στέγασης της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

Φύλο: άρρεν

Ο κ. Irek Faizullin είναι υπουργός Δημόσιων Έργων και Στέγασης της Ρωσίας και μέλος του διοικητικού συμβουλίου των Ρωσικών Σιδηροδρόμων, διορισμένος στη θέση αυτή από την κυβέρνηση της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

Τον Οκτώβριο του 2021, η Ρωσία ξεκίνησε μια άνευ προηγουμένου συγκέντρωση στρατιωτικών δυνάμεων στα ουκρανικά σύνορα ή κοντά σε αυτά και εντός της κατεχόμενης περιοχής της Κριμαίας της Ουκρανίας. Εκεί, οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις διεξήγαγαν μαζικής κλίμακας στρατιωτικές ασκήσεις. Αυτό οδήγησε στην κλιμάκωση της σύγκρουσης και άσκησε αποσταθεροποιητική πίεση στην Ουκρανία. Η μεταφορά στρατιωτικού προσωπικού και εξοπλισμού των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων στις περιοχές κοντά στα ουκρανικά σύνορα έγινε με τους Ρωσικούς Σιδηροδρόμους, στο διοικητικό συμβούλιο των οποίων ο κ. Faizullin είναι μέλος.

Ως εκ τούτου, έχει καταστεί υπεύθυνος για την ενεργό υποστήριξη ή υλοποίηση ενεργειών ή πολιτικών που υπονομεύουν ή απειλούν την εδαφική ακεραιότητα, την κυριαρχία και την ανεξαρτησία της Ουκρανίας καθώς και τη σταθερότητα και την ασφάλεια στην Ουκρανία.

28.2.2022

680.

Vitaly Gennadyevich SAVELYEV

(Виталий Геннадьевич САВЕЛЬЕВ)

Ημερομηνία γέννησης: 18.1.1954

Τόπος γέννησης: Τασκένδη, Ουζμπεκιστάν

Ιδιότητα: Μέλος του διοικητικού συμβουλίου των Ρωσικών Σιδηροδρόμων. Υπουργός Μεταφορών της Ρωσίας από το 2020, πρώην διευθύνων σύμβουλος της Aeroflot

Ο Vitaly Savelyev είναι υπουργός Μεταφορών της Ρωσικής Ομοσπονδίας και μέλος του διοικητικού συμβουλίου των Ρωσικών Σιδηροδρόμων, διορισμένος στη θέση αυτή από την κυβέρνηση της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Είναι ο πρώην διευθύνων σύμβουλός της Aeroflot.

Τον Οκτώβριο του 2021, η Ρωσία ξεκίνησε μια άνευ προηγουμένου συγκέντρωση στρατιωτικών δυνάμεων στα ουκρανικά σύνορα ή κοντά σε αυτά και εντός της κατεχόμενης περιοχής της Κριμαίας της Ουκρανίας. Εκεί, οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις διεξήγαγαν μαζικής κλίμακας στρατιωτικές ασκήσεις. Αυτό οδήγησε στην κλιμάκωση της σύγκρουσης και άσκησε αποσταθεροποιητική πίεση στην Ουκρανία. Η μεταφορά στρατιωτικού προσωπικού και εξοπλισμού των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων στις περιοχές κοντά στα ουκρανικά σύνορα έγινε με τους Ρωσικούς Σιδηροδρόμους, στο διοικητικό συμβούλιο των οποίων ο κ. Savelyev είναι μέλος.

28.2.2022

Επιπλέον, η Aeroflot υπό τη διοίκηση του κ. Savelyev παρέσχε τακτικές εναέριες μεταφορές επιβατών μεταξύ ρωσικών αεροδρομίων και του διεθνούς αεροδρομίου της Συμφερόπολης, ως εκ τούτου υποστήριξε την παγίωση της παράνομης προσάρτησης της χερσονήσου της Κριμαίας στη Ρωσική Ομοσπονδία, με αποτέλεσμα την περαιτέρω υπονόμευση της εδαφικής ακεραιότητας, της κυριαρχίας και της ανεξαρτησίας της Ουκρανίας.

Ως εκ τούτου, έχει καταστεί υπεύθυνος για την ενεργό υποστήριξη ή υλοποίηση ενεργειών ή πολιτικών που υπονομεύουν ή απειλούν την εδαφική ακεραιότητα, την κυριαρχία και την ανεξαρτησία της Ουκρανίας καθώς και τη σταθερότητα και την ασφάλεια στην Ουκρανία.

681.

Andrey Anatolyevich TURCHAK

(ТУРЧАК, Андрей Анатольевич)

Ημερομηνία γέννησης: 20.12.1975

Τόπος γέννησης: Λένινγκραντ, ΕΣΣΔ (νυν Ρωσική Ομοσπονδία)

Ιδιότητα: Γραμματέας του Γενικού Συμβουλίου του κόμματος της Ενωμένης Ρωσίας

Πρώτος αντιπρόεδρος του Ομοσπονδιακού Συμβουλίου.

Ο Andrey Turchak είναι γραμματέας του Γενικού Συμβουλίου του κόμματος της Ενωμένης Ρωσίας και πρώτος αντιπρόεδρος του Ομοσπονδιακού Συμβουλίου. Η πολιτική του επιτυχία συνδέεται με τον πατέρα του, Anatoly Turchak, ο οποίος ασκούταν στο τζούντο μαζί με τον Vladimir Putin και τους αδερφούς Rotenberg. Προώθησε μια θετική στάση ως προς την αναγνώριση των αποσχισθεισών αποκαλούμενων “λαϊκών δημοκρατιών” του Ντονέτσκ και του Λουχάνσκ.

Κάλεσε τις ρωσικές αρχές να παράσχουν προηγμένα όπλα στις φιλορωσικές δυνάμεις των αυτονομιστών στην περιοχή Ντονμπάς. Δήλωσε δημόσια ότι είναι αδύνατο να επιλυθεί ειρηνικά η σύγκρουση του Ντονμπάς με τις ουκρανικές αρχές. Προέβη σε αβάσιμους ισχυρισμούς περί προγραμματισμένης ουκρανικής στρατιωτικής επίθεσης στο Ντονμπάς. Ηγήθηκε διαπραγματεύσεων με τον Denis Pushilin, επικεφαλής της αποσχισθείσας αποκαλούμενης “Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ”. Επισκέφθηκε σημείο κινητοποίησης των ενόπλων δυνάμεων των αυτονομιστών στη ζώνη της πρώτης γραμμής του Ντονμπάς, προκειμένου να συγχαρεί προσωπικά τους στρατιώτες της αποσχισθείσας αποκαλούμενης “Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ” την Ημέρα του Υπερασπιστή της Μητέρας Πατρίδας. Υπερασπίστηκε δημόσια την απόφαση της Ρωσίας να αναγνωρίσει τις αποσχισθείσες “δημοκρατίες” του Ντονμπάς. Δήλωσε ότι η Ρωσία αδιαφορεί για τις κυρώσεις της Δύσης.

28.2.2022

Ως εκ τούτου, έχει καταστεί υπεύθυνος για την ενεργό υποστήριξη ή υλοποίηση ενεργειών ή πολιτικών που υπονομεύουν ή απειλούν την εδαφική ακεραιότητα, την κυριαρχία και την ανεξαρτησία της Ουκρανίας καθώς και τη σταθερότητα και την ασφάλεια στην Ουκρανία.

682.

Tigran Edmondovich KEOSAYAN

(Тигран Эдмондович КЕОСАЯН)

Ημερομηνία γέννησης: 4.1.1966

Τόπος γέννησης: Μόσχα, Ρωσία

Ιδιότητα: Ηθοποιός και σκηνοθέτης, παρουσιαστής της προπαγανδιστικής τηλεοπτικής εκπομπής για πολιτικά θέματα στο κανάλι NTV, με τίτλο “International Sawmill with Tigran Keosayan”.

Ο κ. Tigran Keosayan είναι σκηνοθέτης και δημοσιογράφος, ο οποίος έχει διαδώσει αντιουκρανική προπαγάνδα στα ρωσικά μέσα επικοινωνίας. Στην τηλεοπτική εκπομπή του “Διεθνές Πριστήριο με τον Tigran Keosayan”, η οποία έχει λάβει κρατική χρηματοδότηση, παρουσίαζε σταθερά την Ουκρανία ως αδύναμη και διεφθαρμένη χώρα, η οποία εξακολουθεί να υφίσταται αποκλειστικά και μόνο χάρη στη βοήθεια της Δύσης. Υπονόησε ότι οι ουκρανικές αρχές δεν είναι νόμιμες. Δήλωσε κατ’ επανάληψη ότι η Κριμαία ανήκει στη Ρωσία, και ότι το Ντονμπάς δεν είναι μέρος της Ουκρανίας. Ο κ. Keosayan συμμετείχε στο φόρουμ “Ρωσικό Ντονμπάς”, το οποίο οργανώθηκε από τις αρχές της αποκαλούμενης “Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ” στο Ντονέτσκ, με σκοπό να διαδώσει το δόγμα του “Ρωσικού Ντονμπάς”. Κατηγόρησε δημόσια την Ουκρανία για κλιμάκωση της σύγκρουσης.

Ως εκ τούτου, έχει καταστεί υπεύθυνος για την ενεργό υποστήριξη ή υλοποίηση ενεργειών ή πολιτικών που υπονομεύουν ή απειλούν την εδαφική ακεραιότητα, την κυριαρχία και την ανεξαρτησία της Ουκρανίας καθώς και τη σταθερότητα και την ασφάλεια στην Ουκρανία.

28.2.2022

Η τηλεοπτική εκπομπή “Διεθνές Πριστήριο με τον Tigran Keosayan” έλαβε χρηματοδότηση από τις ρωσικές κρατικές επιχειρήσεις, η οποία δεν δικαιολογείται εμπορικά, ωστόσο χορηγήθηκε στον κ. Keosayan για τις προπαγανδιστικές του προσπάθειες και για την αφοσίωσή του στον Vladimir Putin. Ο κ. Keosayan σκηνοθέτησε ταινία προπαγάνδας με τίτλο “Η γέφυρα της Κριμαίας. Φτιαγμένη με αγάπη! (The Crimean Bridge. Made with Love!)”, που εξυμνούσε τη γέφυρα της Κριμαίας, η οποία συνδέει το έδαφος της παράνομα προσαρτηθείσας χερσονήσου της Κριμαίας στη Ρωσία. Σύμφωνα με αναφορές, η σύλληψη της ταινίας ήταν δώρο στον πρόεδρο Putin. Ο Alexei Gromov, πρώτος αναπληρωτής διευθυντής του προεδρικού γραφείου, βοήθησε να εξασφαλιστεί κρατική χρηματοδότηση για την ταινία, χάρη στην οποία ο κ. Keosayan είχε οικονομικό όφελος.

Ως εκ τούτου, επωφελήθηκε από ρώσους ιθύνοντες υπεύθυνους για την προσάρτηση της Κριμαίας και την αποσταθεροποίηση της Ουκρανίας.

683.

Olga Vladimirovna SKABEYEVA

(Ольга Владимировна СКАБЕЕВА)

Ημερομηνία γέννησης: 11.12.1984

Ιδιότητα: Συνιδρύτρια και αρχισυντάκτρια της δικτυακής πύλης REGNUM·

Τόπος γέννησης: Volzhsky, Ρωσία

Ιδιότητα: Δημοσιογράφος του κρατικού τηλεοπτικού καναλιού Rossiya-1, υπεύθυνη της πολιτικής εκπομπής λόγου “60 minutes” (μαζί με τον σύζυγό της Yevgeniy Popov) — της πιο δημοφιλούς εκπομπής λόγου στη Ρωσία)

Φύλο: θήλυ

Η κ. Olga Skabeyeva είναι δημοσιογράφος του κρατικού τηλεοπτικού σταθμού Rossiya-1. Μαζί με τον σύζυγό της Yevgeniy Popov, παρουσιάζει την πιο δημοφιλή πολιτική εκπομπή λόγου στη Ρωσία, με τίτλο “60 λεπτά”, μέσω της οποίας έχει διαδώσει αντιουκρανική προπαγάνδα και έχει προωθήσει μια θετική στάση ως προς την προσάρτηση της Κριμαίας και των ενεργειών των αυτονομιστών στο Ντονμπάς.

Στην τηλεοπτική εκπομπή της παρουσιάζει σταθερά την κατάσταση στην Ουκρανία με μεροληπτικό τρόπο, απεικονίζοντας τη χώρα ως τεχνητό κράτος, το οποίο συντηρείται στρατιωτικά και οικονομικά από τη Δύση και, ως εκ τούτου, αποτελεί δορυφόρο της Δύσης και εργαλείο στα χέρια του ΝΑΤΟ. Επίσης, διατείνεται ότι η Ουκρανία δεν είναι παρά μια “σύγχρονη αντι-Ρωσία”. Επιπλέον, φιλοξενεί συχνά προσκεκλημένους όπως ο κ. Eduard Basurin, Γραμματέας Τύπου της Στρατιωτικής Διοίκησης της αποκαλούμενης “Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ” και ο κ. Denis Pushilin, επικεφαλής της αποκαλούμενης “Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ”. Έδιωξε προσκεκλημένο που δεν συμμορφωνόταν με τα αφηγήματα της ρωσικής προπαγάνδας, όπως η ιδεολογία του “ρωσικού κόσμου”. Η κ. Skabeyeva φαίνεται πως έχει επίγνωση του κυνικού ρόλου της στη ρωσική μηχανή προπαγάνδας, μαζί με τον σύζυγό της.

Ως εκ τούτου, έχει καταστεί υπεύθυνη για την ενεργό υποστήριξη ή υλοποίηση ενεργειών ή πολιτικών που υπονομεύουν ή απειλούν την εδαφική ακεραιότητα, την κυριαρχία και την ανεξαρτησία της Ουκρανίας καθώς και τη σταθερότητα και την ασφάλεια στην Ουκρανία.

28.2.2022

684.

Alexander PONOMARENKO

(Алексaндр Анатольевич ПОНОМАРEНКО)

Ημερομηνία γέννησης: 27.10.1964

Τόπος γέννησης: Bilohirsk, ΣΣΔ Ουκρανίας

Ιδιότητα: Ρώσος ολιγάρχης, πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του Διεθνούς Αερολιμένα Sheremetyevo

Ο Alexander Ponomarenko είναι ρώσος ολιγάρχης και πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του Διεθνούς Αερολιμένα Sheremetyevo. Ο κ. Ponomarenko έχει στενούς δεσμούς με άλλους ολιγάρχες που συνδέονται με τον Vladimir Putin, καθώς και με τον Sergey Aksyonov, ηγέτη της αποκαλούμενης “Δημοκρατίας της Κριμαίας” στο έδαφος της παρανόμως προσαρτηθείσας χερσονήσου της Κριμαίας. Αναμίχθηκε στη χρηματοδότηση του πολυτελούς κτιριακού συγκροτήματος κοντά στο Gelendzhik, που πιστεύεται ότι χρησιμοποιείται προσωπικά από τον πρόεδρο Vladimir Putin.

Κατά συνέπεια, παρείχε ενεργά υλική ή οικονομική στήριξη σε ρώσους ιθύνοντες υπεύθυνους για την προσάρτηση της Κριμαίας και την αποσταθεροποίηση της Ουκρανίας.

28.2.2022

685.

Modest Alexeyevich KOLEROV

(Модест Алексеевич КОЛЕРОВ)

Ημερομηνία γέννησης: 12.4.1963

Τόπος γέννησης: Kimovsk, Ρωσία

Ιδιότητα: Συνιδρυτής και αρχισυντάκτης της δικτυακής πύλης REGNUM, η οποία ειδικεύεται στη μετασοβιετική περιοχή. Από το 2005 έως το 2007 εργάστηκε στο προεδρικό γραφείο.

Φύλο: άρρεν

Ο Modest Kolerov είναι συνιδρυτής και αρχισυντάκτης της δικτυακής πύλης REGNUM, την οποία έχει χρησιμοποιήσει για να διαδώσει επιθετική και μεροληπτική προπαγάνδα κατά της Ουκρανίας και για να καλλιεργήσει θετικό κλίμα υπέρ της προσάρτησης της Κριμαίας και των ενεργειών των αυτονομιστών στο Ντονμπάς. Έχει συχνά παρουσιάσει την Ουκρανία ως φασιστική ή νεοναζιστική χώρα και ως φιλοδυτική “μαριονέτα”. Δήλωσε ότι η Ουκρανία ήταν ένα τεχνητό δημιούργημα του Λένιν και του Στάλιν. Στις δημοσιεύσεις του υποστηρίζει ότι η Ουκρανία χρωστάει την ανεξαρτησία της στη Ρωσία και, συνεπώς, δεν δικαιούται να είναι κυρίαρχο κράτος. Ανέφερε επίσης ότι η Ρωσία πρέπει να θέσει τέλος στην ύπαρξη της Ουκρανίας.

Επιπλέον, πρότεινε να μοιραστούν την Ουκρανία τα γειτονικά της κράτη και προειδοποίησε ότι μια ανεξάρτητη Ουκρανία συνιστά απειλή για τη Ρωσία. Τάχθηκε ενεργά υπέρ της αναγνώρισης των αποκαλούμενων “λαϊκών δημοκρατιών του Ντονέτσκ και του Λουχάνσκ” και υπέρ περισσότερων ενεργειών της Ρωσίας για τη στήριξη των αυτονομιστών στην ανατολική Ουκρανία. Αρνήθηκε ότι υπάρχουν αποδείξεις για ρωσική στρατιωτική στήριξη των αυτονομιστών και παρουσίασε την αποστολή του ΟΑΣΕ στην ανατολική Ουκρανία ως προκατειλημμένη και υποτελή στο Κίεβο.

28.2.2022

Συνεπώς, είναι υπεύθυνος για την ενεργό υποστήριξη ή υλοποίηση δράσεων ή πολιτικών που υπονομεύουν ή απειλούν την εδαφική ακεραιότητα, την κυριαρχία και την ανεξαρτησία της Ουκρανίας καθώς και τη σταθερότητα και την ασφάλεια στην Ουκρανία, και για την παρεμπόδιση του έργου διεθνών οργανισμών στην Ουκρανία.

686.

Roman Georgievich BABAYAN

(Роман Георгиевич БАБАЯН)

Ημερομηνία γέννησης: 7.12.1967

Τόπος γέννησης: Μπακού, Αζερμπαϊτζάν

Ιδιότητα: Δημοσιογράφος, παρουσιαστής της τηλεοπτικής εκπομπής “Own Truth” στο κανάλι NTV και της εκπομπής “Right of Voice” στο κανάλι TV Cent. Επίσης είναι αρχισυντάκτης του ραδιοφωνικού σταθμού “Moscow Speaks”. Είναι επίσης μέλος της δημοτικής Δούμας της Μόσχας.

Φύλο: άρρεν

Ο κ. Roman Babayan είναι δημοσιογράφος και μέλος της δημοτικής Δούμας της Μόσχας. Παρουσιάζει την τηλεοπτική εκπομπή “Own Truth” στο κανάλι NTV και την εκπομπή “Right of Voice” στο κανάλι TV Cent. Επίσης είναι αρχισυντάκτης του ραδιοφωνικού σταθμού “Moscow Speaks”. Έχει διαδώσει προπαγάνδα κατά της Ουκρανίας και έχει καλλιεργήσει κλίμα υπέρ των δράσεων των αυτονομιστών στο Ντονμπάς.

Σε συνέντευξή του στο Ukraina.ru δήλωσε ξεκάθαρα ότι όλοι οι κάτοικοι του Ντονμπάς θα προτιμούσαν η περιοχή να ενωθεί με τη Ρωσία και αμφισβήτησε το δικαίωμα της Ουκρανίας στα εδάφη της. Εξάλλου, κατηγόρησε τις ουκρανικές αρχές για διώξεις λόγω ιθαγένειας στο Ντονμπάς και για de facto γενοκτονία και ανέφερε ότι οι Ουκρανοί σκότωσαν παιδιά και ηλικιωμένους στο Ντονμπάς. Υποστήριξε επίσης τη ρωσική προπαγάνδα για “φασιστικό καθεστώς” στην Ουκρανία. Παρουσίασε για τον σκοπό αυτό μια δυσδιάκριτη βιντεοσκόπηση με στρατιώτες με το ναυτικό θυρεό της ναζιστικής Γερμανίας, τους οποίους χαρακτήρισε Ουκρανούς.

Ως εκ τούτου, έχει καταστεί υπεύθυνος για την ενεργό υποστήριξη ή υλοποίηση ενεργειών ή πολιτικών που υπονομεύουν ή απειλούν την εδαφική ακεραιότητα, την κυριαρχία και την ανεξαρτησία της Ουκρανίας καθώς και τη σταθερότητα και την ασφάλεια στην Ουκρανία.

28.2.2022

687.

Yevgeniy Nikolaevich PRILEPIN

(Евгений Николаевич ПРИЛЕПИН),

άλλως Zakhar PRILEPIN (ρωσικά: Захар ПРИЛЕПИН),

άλλως Yevgeniy LAVLINSKIY (ρωσικά: Евгений ЛАВЛИНСКИЙ)

Ημερομηνία γέννησης: 7.7.1975

Τόπος γέννησης: Il’inka, Ρωσία

Ιδιότητα: Δημοσιογράφος, συγγραφέας, συμπρόεδρος του κόμματος A Just Russia — Patriots — For Truth, ακτιβιστής.

Ο κ. Prilepin είναι ρώσος ακτιβιστής, δημοσιογράφος, συγγραφέας και συμπρόεδρος του κόμματος A Just Russia – Patriots – For Truth. Έχει εκφράσει δημόσια τη στήριξή του για τους ρώσους αυτονομιστές στην Κριμαία και το Ντονμπάς. Έστειλε βοήθεια στο Ντονέτσκ και έδωσε συμβουλές στους αυτονομιστές ηγέτες. Συμμετείχε στη σύγκρουση στο Ντονμπάς από την πλευρά των αυτονομιστών, ως υποδιοικητής τάγματος αυτονομιστών, και περιέγραψε λεπτομερώς τη συμμετοχή του.

Εξάλλου, χρησιμοποίησε τη φήμη που είχε ως διάσημος συγγραφέας για να διαδώσει προπαγάνδα κατά της Ουκρανίας και για να καλλιεργήσει θετικό κλίμα υπέρ της προσάρτησης της Κριμαίας και των ενεργειών των αυτονομιστών στο Ντονμπάς. Ο κ. Prilepin παρουσίασε τις ουκρανικές αρχές ως διεφθαρμένες, τις κατηγόρησε για την κλιμάκωση της σύγκρουσης, αποκάλεσε το Κίεβο ρωσική πόλη και δήλωσε ότι ο απώτατος στόχος της Ρωσίας πρέπει να είναι η κατάληψη του Κιέβου. Πρωταγωνίστηκε στο ρωσικό ντοκιμαντέρ προπαγάνδας “Crimea: The Way Home”, το οποίο εξυμνούσε την παράνομη προσάρτηση της χερσονήσου της Κριμαίας από τη Ρωσία.

Ως εκ τούτου, έχει καταστεί υπεύθυνος για την ενεργό υποστήριξη ή υλοποίηση ενεργειών ή πολιτικών που υπονομεύουν ή απειλούν την εδαφική ακεραιότητα, την κυριαρχία και την ανεξαρτησία της Ουκρανίας καθώς και τη σταθερότητα και την ασφάλεια στην Ουκρανία.

28.2.2022

688.

Anton Vyacheslavovich KRASOVSKY

(Антон Вячеславович КРАСОВСКИЙ),

άλλως Anton Vyacheslavovich KUZNETSOV-KRASOVSKY (Антон Вячеславович КУЗНЕЦОВ-КРАСОВСКИЙ)

Ημερομηνία γέννησης: 18.7.1975

Τόπος γέννησης: Podolsk, Ρωσία

Ιδιότητα: Ακτιβιστής, δημοσιογράφος, προπαγανδιστής, παρουσιαστής της τηλεοπτικής εκπομπής με τίτλο “The Antonyms” στο ρωσικό κρατικά χρηματοδοτούμενο κανάλι RT

Ο κ. Anton Krasovsky είναι δημοσιογράφος που παρουσιάζει την τηλεοπτική εκπομπή “The Antonyms” στο ρωσικό κρατικά χρηματοδοτούμενο κανάλι RT. Έχει διαδώσει προπαγάνδα κατά της Ουκρανίας. Έχει αποκαλέσει την Ουκρανία ρωσική γη και έχει υποτιμήσει το ουκρανικό έθνος. Απείλησε επίσης ότι η Ρωσία θα εισβάλει στην Ουκρανία, εάν η Ουκρανία είναι έτοιμη να προσχωρήσει στο ΝΑΤΟ. Ανέφερε ότι μια τέτοια ενέργεια θα κατέληγε στην “απόσυρση” του ουκρανικού συντάγματος και στο “κάψιμό του στη Χρεστσάτικ” (κεντρική οδό του Κιέβου). Επίσης, εισηγήθηκε να ενωθεί η Ουκρανία με τη Ρωσία.

Ως εκ τούτου, έχει καταστεί υπεύθυνος για την ενεργό υποστήριξη ή υλοποίηση ενεργειών ή πολιτικών που υπονομεύουν ή απειλούν την εδαφική ακεραιότητα, την κυριαρχία και την ανεξαρτησία της Ουκρανίας καθώς και τη σταθερότητα και την ασφάλεια στην Ουκρανία.

28.2.2022

689.

Arkady Viktorovich MAMONTOV

(Аркадий Викторович МАМОНТОВ)

Ημερομηνία γέννησης: 26.5.1962

Τόπος γέννησης: Novosibirsk, Ρωσία

Ιδιότητα: Τηλεοπτικός δημοσιογράφος και παρουσιαστής, παρουσιαστής της τηλεοπτικής εκπομπής “Author’s Program of Arkady Mamontov” στο τηλεοπτικό κανάλι Rossiya-1, δημιουργός ντοκιμαντέρ.

Ο κ. Arkady Mamontov παρουσιάζει την τηλεοπτική εκπτομπή “Author’s Program of Arkady Mamontov” και είναι δημιουργός ντοκιμαντέρ για τη ρωσική τηλεόραση. Έχει διαδώσει προπαγάνδα κατά της Ουκρανίας.

Σκηνοθέτησε ταινία προπαγάνδας υπέρ της παράνομης προσάρτησης της Κριμαίας και της Σεβαστούπολης, στην οποία παρουσίασε την ουκρανική διοίκηση πριν από την παράνομη προσάρτηση ως χαοτική και σε πλήρη αναρχία. Στις ταινίες του παρουσίασε την Ουκρανία ως κέντρο νεοναζιστών, φασισμού, εθνικισμού και αντιρωσικών αισθημάτων. Τόνισε υπερβολικά τον ρόλο ακροδεξιών οργανώσεων στην Ουκρανία. Κατηγόρησε την Ουκρανία ότι εφαρμόζει πολιτικές διακρίσεων κατά της ρωσικής κουλτούρας και γλώσσας στην Ουκρανία. Υπονόμευσε την αξιοπιστία και τη νομιμότητα των ουκρανικών αρχών, υποστηρίζοντας ότι το κίνημα Euromaidan ήταν πραξικόπημα υποκινούμενο από το εξωτερικό και ότι η ουκρανική κυβέρνηση είναι εξαρτημένη από τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής.

Ως εκ τούτου, έχει καταστεί υπεύθυνος για την ενεργό υποστήριξη ή υλοποίηση ενεργειών ή πολιτικών που υπονομεύουν ή απειλούν την εδαφική ακεραιότητα, την κυριαρχία και την ανεξαρτησία της Ουκρανίας καθώς και τη σταθερότητα και την ασφάλεια στην Ουκρανία.

28.2.2022

690.

Sergei Mikhailovich PINCHUK

(Сергей Михайлович ПИНЧУК)

Ημερομηνία γέννησης: 26.07.1971

Τόπος γέννησης: Σεβαστούπολη, ΣΣΔ Ουκρανίας, (νυν Ουκρανία)

Ιδιότητα: Αντιναύαρχος και υπαρχηγός γενικού επιτελείου του στόλου της Μαύρης Θάλασσας

Ο Sergey Pinchuk είναι αντιναύαρχος και υπαρχηγός γενικού επιτελείου του στόλου της Μαύρης Θάλασσας, που ανήκει στη Νότια Στρατιωτική περιοχή των ενόπλων δυνάμεων της Ρωσίας και έχει εμπλακεί σε στρατιωτικές ενέργειες κατά της Ουκρανίας.

Από τα μέσα Οκτωβρίου του 2021, ξεκίνησε μια άνευ προηγουμένου στρατιωτική συγκέντρωση ρωσικών στρατιωτικών δυνάμεων στα ουκρανικά σύνορα ή κοντά σε αυτά, καθώς και εντός της ουκρανικής περιοχή της Κριμαίας που τελεί υπό κατοχή. Στο πλαίσιο αυτό, πολλοί παρατηρητές και υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής εξέφρασαν ανησυχίες για πιθανή νέα εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία ή για άλλες επιθετικές ενέργειες. Δυνάμεις του στόλου της Μαύρης Θάλασσας συμμετείχαν σε μαζικής κλίμακας στρατιωτικές ασκήσεις κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία αλλά και εντός αυτών.

Μετά από την απόφαση του Vladimir Putin να αναγνωρίσει τις αποκαλούμενες “Λαϊκή Δημοκρατία του Ντονέτσκ” και “Λαϊκή Δημοκρατία του Λουχάνσκ”, στρατιώτες της Νότιας Στρατιωτικής Περιοχής εισήλθαν στο έδαφος των δύο αυτοανακηρυχθεισών δημοκρατιών. Στις 24 Φεβρουαρίου 2022, όταν η Ρωσία εξαπέλυσε στρατιωτική εισβολή πλήρους κλίμακας στην Ουκρανία, ρωσικά στρατεύματα του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας πραγματοποίησαν επιχείρηση απόβασης στη Μαριούπολη και την Οδησσό.

Ως εκ τούτου, ο Sergei Pinchuk έχει καταστεί υπεύθυνος για την ενεργό υποστήριξη ή υλοποίηση ενεργειών ή πολιτικών που υπονομεύουν ή απειλούν την εδαφική ακεραιότητα, την κυριαρχία και την ανεξαρτησία της Ουκρανίας καθώς και τη σταθερότητα και την ασφάλεια στην Ουκρανία.

28.2.2022

691.

Alexey Yurevich AVDEEV

(Алексей Юрьевич АВДЕЕВ)

Ημερομηνία γέννησης: 17.5.1967

Τόπος γέννησης: Τασκένδη, ΕΣΣΔ (νυν Ουζμπεκιστάν)

Ιδιότητα: Αντιστράτηγος, υποδιοικητής της Νότιας Στρατιωτικής Περιοχής

Φύλο: άρρεν

Ο Alexey Avdeev είναι υποδιοικητής της Νότιας Στρατιωτικής Περιοχής (SMD) της Ρωσίας, η οποία έχει εμπλακεί σε στρατιωτικές ενέργειες κατά της Ουκρανίας.

Η Ουκρανία αποτελεί εσχάτως τον βασικό στόχο της Νότιας Στρατιωτικής Περιοχής. Για τον λόγο αυτό, σχηματίστηκε η 8η στρατιά και επεκτάθηκε η παρουσία της Νότιας Στρατιωτικής Περιοχής στην επικράτεια της παρανόμως προσαρτηθείσας χερσονήσου της Κριμαίας. Από τα μέσα Οκτωβρίου του 2021, ξεκίνησε μια άνευ προηγουμένου στρατιωτική συγκέντρωση ρωσικών στρατιωτικών δυνάμεων στα ουκρανικά σύνορα ή κοντά σε αυτά, καθώς και εντός της ουκρανικής περιοχή της Κριμαίας που τελεί υπό κατοχή. Στο πλαίσιο αυτό, πολλοί παρατηρητές και υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής εξέφρασαν ανησυχίες για ενδεχόμενη νέα ρωσική εισβολή στην Ουκρανία ή άλλες επιθετικές ενέργειες. Στρατεύματα της Νότιας Στρατιωτικής Περιοχής πραγματοποίησαν στρατιωτικές ασκήσεις σε περιοχές που περιβάλλουν την Ουκρανία και μετέφεραν πυροβολικό και τακτικά συγκροτήματα στη χερσόνησο της Κριμαίας. Μετά από την απόφαση του Vladimir Putin να αναγνωρίσει τις αποκαλούμενες “Λαϊκή Δημοκρατία του Ντονέτσκ” και “Λαϊκή Δημοκρατία του Λουχάνσκ”, στρατιώτες της Νότιας Στρατιωτικής Περιοχής εισήλθαν στο έδαφος των δύο αυτοανακηρυχθεισών δημοκρατιών. Η Νότια Στρατιωτική Περιοχή διηύθυνε στρατιωτικές ασκήσεις των ενόπλων δυνάμεων των αποσχισθεισών “δημοκρατιών”.

Ως εκ τούτου, ο Alexey Avdeev έχει καταστεί υπεύθυνος για την ενεργό υποστήριξη ή υλοποίηση ενεργειών ή πολιτικών που υπονομεύουν ή απειλούν την εδαφική ακεραιότητα, την κυριαρχία και την ανεξαρτησία της Ουκρανίας καθώς και τη σταθερότητα και την ασφάλεια στην Ουκρανία.

28.2.2022

692.

Rustam Usmanovich MURADOV

(МУРАДОВ Рустам Усманович)

Ημερομηνία γέννησης: 21.3.1973

Τόπος γέννησης: Dagestan, Ρωσία

Ιδιότητα: Αντιστράτηγος, υποδιοικητής της Νότιας Στρατιωτικής Περιοχής

Φύλο: άρρεν

Ο Rustam Muradov είναι αντιστράτηγος και υποδιοικητής της Νότιας Στρατιωτικής Περιοχής (SMD), η οποία έχει εμπλακεί σε στρατιωτικές ενέργειες κατά της Ουκρανίας.

Η Ουκρανία αποτελεί εσχάτως τον βασικό στόχο της Νότιας Στρατιωτικής Περιοχής. Για τον λόγο αυτό, σχηματίστηκε η 8η στρατιά και επεκτάθηκε η παρουσία της Νότιας Στρατιωτικής Περιοχής στην επικράτεια της παρανόμως προσαρτηθείσας χερσονήσου της Κριμαίας. Από τα μέσα Οκτωβρίου του 2021, ξεκίνησε μια άνευ προηγουμένου στρατιωτική συγκέντρωση ρωσικών στρατιωτικών δυνάμεων στα ουκρανικά σύνορα ή κοντά σε αυτά, καθώς και εντός της ουκρανικής περιοχή της Κριμαίας που τελεί υπό κατοχή. Στο πλαίσιο αυτό, πολλοί παρατηρητές και υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής εξέφρασαν ανησυχίες για ενδεχόμενη νέα ρωσική εισβολή στην Ουκρανία ή άλλες επιθετικές ενέργειες. Στρατεύματα της Νότιας Στρατιωτικής Περιοχής πραγματοποίησαν στρατιωτικές ασκήσεις σε περιοχές που περιβάλλουν την Ουκρανία και μετέφεραν πυροβολικό και τακτικά συγκροτήματα στη χερσόνησο της Κριμαίας. Η Νότια Στρατιωτική Περιοχή διηύθυνε στρατιωτικές ασκήσεις των ενόπλων δυνάμεων των αποσχισθεισών “δημοκρατιών”. Μετά από την απόφαση του Vladimir Putin να αναγνωρίσει τις αποκαλούμενες “Λαϊκή Δημοκρατία του Ντονέτσκ” και “Λαϊκή Δημοκρατία του Λουχάνσκ”, στρατιώτες της Νότιας Στρατιωτικής Περιοχής εισήλθαν στο έδαφος των δύο αυτοανακηρυχθεισών δημοκρατιών. Στις 24 Φεβρουαρίου 2022, η Ρωσία πραγματοποίησε στρατιωτική εισβολή πλήρους κλίμακας στην Ουκρανία.

28.2.2022

Ως εκ τούτου, ο Rustam MURADOV έχει καταστεί υπεύθυνος για την ενεργό υποστήριξη ή υλοποίηση ενεργειών ή πολιτικών που υπονομεύουν ή απειλούν την εδαφική ακεραιότητα, την κυριαρχία και την ανεξαρτησία της Ουκρανίας καθώς και τη σταθερότητα και την ασφάλεια στην Ουκρανία.

693.

Andrey Ivanovich SYCHEVOY

(Андрей Иванович СЫЧЕВОЙ)

Ημερομηνία γέννησης: 16.5.1969

Τόπος γέννησης: χωριό Troitskaya, περιοχή Krymsky, περιφέρεια Krasnodar, ΕΣΣΔ

Ιδιότητα: Αντιστράτηγος, διοικητής της 8ης Φρουράς συνδυασμένης οπλικής δύναμης του στρατού της Νότιας Στρατιωτικής Περιοχής

Φύλο: άρρεν

Ο Andrey Sychevoy είναι αντιστράτηγος και διοικητής της 8ης Φρουράς συνδυασμένης οπλικής δύναμης του στρατού της Νότιας Στρατιωτικής Περιοχής, η οποία έχει συμμετάσχει σε στρατιωτικές δράσεις εναντίον της Ουκρανίας.

Η Ουκρανία αποτελεί εσχάτως τον βασικό στόχο της Νότιας Στρατιωτικής Περιοχής. Για τον λόγο αυτό, σχηματίστηκε η 8η στρατιά και επεκτάθηκε η παρουσία της Νότιας Στρατιωτικής Περιοχής στην επικράτεια της παρανόμως προσαρτηθείσας χερσονήσου της Κριμαίας. Από τα μέσα Οκτωβρίου του 2021, ξεκίνησε μια άνευ προηγουμένου στρατιωτική συγκέντρωση ρωσικών στρατιωτικών δυνάμεων στα ουκρανικά σύνορα ή κοντά σε αυτά, καθώς και εντός της ουκρανικής περιοχή της Κριμαίας που τελεί υπό κατοχή. Στο πλαίσιο αυτό, πολλοί παρατηρητές και υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής εξέφρασαν ανησυχίες για ενδεχόμενη νέα ρωσική εισβολή στην Ουκρανία ή άλλες επιθετικές ενέργειες. Στρατεύματα της Νότιας Στρατιωτικής Περιοχής πραγματοποίησαν στρατιωτικές ασκήσεις σε περιοχές που περιβάλλουν την Ουκρανία και μετέφεραν πυροβολικό και τακτικά συγκροτήματα στη χερσόνησο της Κριμαίας. Η Νότια Στρατιωτική Περιοχή διηύθυνε στρατιωτικές ασκήσεις των ενόπλων δυνάμεων των αποσχισθεισών “δημοκρατιών”. Μετά από την απόφαση του Vladimir Putin να αναγνωρίσει τις αποκαλούμενες “Λαϊκή Δημοκρατία του Ντονέτσκ” και “Λαϊκή Δημοκρατία του Λουχάνσκ”, στρατιώτες της Νότιας Στρατιωτικής Περιοχής εισήλθαν στο έδαφος των δύο αυτοανακηρυχθεισών δημοκρατιών. Στις 24 Φεβρουαρίου 2022, η Ρωσία πραγματοποίησε στρατιωτική εισβολή πλήρους κλίμακας στην Ουκρανία.

28.2.2022

Ως εκ τούτου, ο Andrey Sychevoy έχει καταστεί υπεύθυνος για την ενεργό υποστήριξη ή υλοποίηση ενεργειών ή πολιτικών που υπονομεύουν ή απειλούν την εδαφική ακεραιότητα, την κυριαρχία και την ανεξαρτησία της Ουκρανίας καθώς και τη σταθερότητα και την ασφάλεια στην Ουκρανία.

694.

Gennady Nikolayevich TIMCHENKO

(Геннадий Николаевич ТИМЧЕНКО)

Ιδιότητα: Ιδιοκτήτης του ιδιωτικού επενδυτικού ομίλου Volga Group

Ημερομηνία γέννησης: 9.11.1952

Τόπος γέννησης: Leninakan, Σοβιετική Ένωση (νυν: Gyumri, Αρμενία)

Ιθαγένεια: αρμενική, ρωσική, φινλανδική

Φύλο: άρρεν

Ο Gennady Timchenko είναι παλαιός γνώριμος του Προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας Vladimir Putin και περιγράφεται γενικά ως άτομο της εμπιστοσύνης του.

Επωφελείται από τους δεσμούς του με τους ρώσους ιθύνοντες. Είναι ιδρυτής και μέτοχος του Volga Group, ενός επενδυτικού ομίλου με χαρτοφυλάκιο επενδύσεων σε βασικούς τομείς της ρωσικής οικονομίας. Το Volga Group συνεισφέρει σημαντικά στη ρωσική οικονομία και στην ανάπτυξή της.

Είναι επίσης μέτοχος της Bank Rossiya που θεωρείται η προσωπική τράπεζα των ανώτατων αξιωματούχων της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Μετά την παράνομη προσάρτηση της Κριμαίας, η Bank Rossiya έχει ανοίξει υποκαταστήματα σε όλη την Κριμαία και τη Σεβαστούπολη, εδραιώνοντας με τον τρόπο αυτόν την ενσωμάτωση των δύο περιοχών στη Ρωσική Ομοσπονδία.

Επιπλέον, η Bank Rossiya έχει σημαντική συμμετοχή στο National Media Group, το οποίο, με τη σειρά του, ελέγχει τηλεοπτικούς σταθμούς που υποστηρίζουν ενεργά τις αποσταθεροποιητικές πολιτικές της ρωσικής κυβέρνησης στην Ουκρανία.

28.2.2022

Είναι συνεπώς υπεύθυνος για την υποστήριξη δράσεων και πολιτικών οι οποίες υπονομεύουν την εδαφική ακεραιότητα, την κυριαρχία και την ανεξαρτησία της Ουκρανίας.

Είναι επίσης υπεύθυνος για την παροχή οικονομικής και υλικής στήριξης σε ρώσους ιθύνοντες υπεύθυνους για την προσάρτηση της Κριμαίας και την αποσταθεροποίηση της ανατολικής Ουκρανίας και είχε οφέλη από αυτούς

695.

Alexey Alexandrovits MORDASCHOV

(Алексей Александрович МОРДАШОВ)

Ιδιότητα: Πρόεδρος της Severstal και της Severgroup

Ημερομηνία γέννησης: 26.9.1965

Τόπος γέννησης: Cherepovets, Ρωσία

Ιθαγένεια: Ρώσος

Φύλο: άρρεν

Συνεργάτες: Yuriy KOVALCHUK· Nikolay SHAMALOV

O Alexey Mordaschov επωφελείται από τους δεσμούς του με τους ρώσους ιθύνοντες. Είναι πρόεδρος της εταιρίας Severgroup. Η εταιρία αυτή είναι μέτοχος της Bank Rossiya, με μερίδιο γύρω στο 5,4 % το 2017. Η τράπεζα αυτή θεωρείται η προσωπική τράπεζα των ανώτατων αξιωματούχων της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Μετά την παράνομη προσάρτηση της Κριμαίας, η Bank Rossiya έχει ανοίξει υποκαταστήματα σε όλη την Κριμαία και τη Σεβαστούπολη, εδραιώνοντας με τον τρόπο αυτόν την ενσωμάτωση των δύο περιοχών στη Ρωσική Ομοσπονδία.

Επιπλέον, η Severgroup έχει σημαντική συμμετοχή στο National Media Group, το οποίο, με τη σειρά του, ελέγχει τηλεοπτικούς σταθμούς που υποστηρίζουν ενεργά τις αποσταθεροποιητικές πολιτικές της ρωσικής κυβέρνησης στην Ουκρανία.

Επιπλέον, η Severgroup είναι ιδιοκτήτρια της εταιρείας JSC Power machines, η οποία είναι υπεύθυνη για την πώληση τεσσάρων ανεμογεννητριών στην κατεχόμενη χερσόνησο της Κριμαίας.

28.2.2022

Είναι συνεπώς υπεύθυνος για την υποστήριξη δράσεων και πολιτικών οι οποίες υπονομεύουν την εδαφική ακεραιότητα, την κυριαρχία και την ανεξαρτησία της Ουκρανίας.

Είναι επίσης υπεύθυνος για την παροχή οικονομικής και υλικής στήριξης σε ρώσους ιθύνοντες υπεύθυνους για την προσάρτηση της Κριμαίας και την αποσταθεροποίηση της ανατολικής Ουκρανίας και είχε οφέλη από αυτούς.

696.

Peter Mikhaylovich FRADKOV

(Петр Михайлович ФРАДКОВ)

Ιδιότητα: Πρόεδρος της PJSC Promsvyazbank

Ημερομηνία γέννησης: 7.2.1978

Τόπος γέννησης: Μόσχα, Ρωσία

Φύλο: άρρεν

Ο Petr Fradkov είναι πρόεδρος της PJSC Promsvyazbank και το μοναδικό εκτελεστικό όργανο της τράπεζας. Η Promsvyazbank είναι ρωσική τράπεζα κρατικής ιδιοκτησίας, η οποία παρέχει οικονομική στήριξη στον ρωσικό αμυντικό τομέα και στον ρωσικό στρατό, που φέρει την ευθύνη για τη μαζική ανάπτυξη ρωσικών στρατευμάτων κατά μήκος των συνόρων με την Ουκρανία και για την παρουσία ρωσικών στρατευμάτων στη χερσόνησο της Κριμαίας.

Η Promsvyazbank λαμβάνει απευθείας οδηγίες από τον Πρόεδρο της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Vladimir Putin, και, ως εκ τούτου, παρέχει οικονομική και υλική στήριξη στους ρώσους ιθύνοντες που ευθύνονται για την αποσταθεροποίηση της ανατολικής Ουκρανίας και την παράνομη προσάρτηση της Κριμαίας.

Η Promsvyazbank δραστηριοποιείται στη χερσόνησο της Κριμαίας.

Είναι συνεπώς υπεύθυνος –ως πρόεδρος της Promsvyazbank– για την υποστήριξη δράσεων και πολιτικών οι οποίες υπονομεύουν την εδαφική ακεραιότητα, την κυριαρχία και την ανεξαρτησία της Ουκρανίας.

28.2.2022”

2.   Οντότητες

Ονομασία

Πληροφορίες ταυτοποίησης

Αιτιολογία

Ημερομηνία καταχώρισης

“56.

Gas Industry Insurance Company SOGAZ

(Акционерное общество “Страховое общество газовой промышленности” АО “СОГАЗ”)

Διεύθυνση: Sakharov boulevard 10, Moscow, 107078, Russian Federation

Τηλέφωνο:

+7 8(495) 234-44-24

+7 8 800 333 0 888

Δικτυακός τόπος: https://sogaz.ru

Ηλεκτρονική διεύθυνση: [email protected] · [email protected]

Η συμμετοχική εταιρεία “Gas Industry Insurance Company SOGAZ” ασφάλισε την κατασκευή της σιδηροδρομικής υποδομής που συνδέει τη γέφυρα στα στενά του Kerch και του λιμένα του Taman και αντασφάλισε την κατασκευή της γέφυρας στα στενά του Kerch. Ως εκ τούτου, υποστήριξε την παγίωση της παράνομης προσάρτησης της χερσονήσου της Κριμαίας στη Ρωσική Ομοσπονδία, με αποτέλεσμα την περαιτέρω υπονόμευση της εδαφικής ακεραιότητας, της κυριαρχίας και της ανεξαρτησίας της Ουκρανίας.

28.2.2022»

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *