Entrance_Grand_Hall

Αυτοί είναι οι πιο περιζήτητοι προορισμοί για ταξίδια MICE

ΜΕΛΕΤΕΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Η Pacific World, μία από τις ηγετικές εταιρείες διαχείρισης στους παγκόσμιους προορισμούς, αλλά και εταιρεία  διοργάνωσης  εκδηλώσεων, έχει εντοπίσει τους πιο περιζήτητους προορισμούς για εκδηλώσεις το 2019.

Από τη Νότια Αμερική στην Ευρώπη και προς την Ασία, οι προορισμοί που βρίσκονται στην κορυφή της λίστας έχουν προσελκύσει την προσοχή των σχεδιαστών και έχουν αποδείξει την ικανότητα τους να εξυπηρετούν τα ακροατήρια MICE από όλο τον κόσμο.

«Με ένα δίκτυο που καλύπτει την υδρόγειο, η Pacific World έχει εντοπίσει τους κορυφαίους προορισμούς αυτό το έτος βάσει του αριθμού των αιτημάτων που έχουμε λάβει και των εκδηλώσεων που έχουν κλείσει για το 2019 και μετά», δήλωσε η Patricia Silvio, παγκόσμια υπεύθυνη μάρκετινγκ της Pacific World.

«Δεν είναι τυχαίο ότι οι προορισμοί που βρίσκονται στην κορυφή της λίστας μας έχουν όλα τα ισχυρά γραφεία συμβάσεων και μια σαφή στρατηγική ανάπτυξη προορισμών, καθώς και σύγχρονες υποδομές και εύκολη πρόσβαση. Είμαστε επίσης ενθουσιασμένοι για μερικούς από τους κορυφαίους του καταλόγου μας – όπως το Περού και το Μονακό – οι οποίοι έχουν πραγματοποιήσει σημαντικές επενδύσεις».

Η Pacific World έχει συντάξει τον ετήσιο κατάλογο προορισμών της με βάση τα αιτήματα και τον αριθμό των εκδηλώσεων που επιβεβαιώνονται για το 2019.

Οι κορυφαίοι παγκόσμιοι προορισμοί αφορούν τους  προορισμούς του EMEA (Europe, Middle East & Africa) και της Ασίας.

Για άλλη μια φορά, η Ισπανία εξακολουθεί να παράγει το μεγαλύτερο ενδιαφέρον παγκοσμίως, καλύπτοντας τόσο τον παγκόσμιο κατάλογο όσο και τον κατάλογο της EMEA για δεύτερη συνεχή χρονιά. Η δημοτικότητα της Ισπανίας ενισχύεται από πόλεις, οπως Βαρκελώνη, Τενερίφη και Σεβίλλη, με αποτελεσματικές στρατηγικές που απευθύνονται σε ακροατήρια MICE.
 
Η Γαλλία, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Ιταλία και το Μονακό / Νότια της Γαλλίας βρίσκονται στην κορυφή της λίστας ΕΜΕΑ.

Σημειώνεται, πως με την προοπτική των επόμενων Ολυμπιακών Αγώνων, η περιοχή των Παρισίων δεσμεύτηκε να ενισχύσει την εμπειρία των επισκεπτών, υποστηριζόμενη από ένα επενδυτικό σχέδιο ύψους 23 εκατομμυρίων ευρώ το οποίο θα ενισχύσει σημαντικά τη Γαλλία τόσο ως τουριστικό όσο και ως MICE προορισμό.

Η Ταϊλάνδη σημείωσε άνοδο φέτος φτάνοντας στη 2η θέση παγκοσμίως, ενισχυμένη από ένα ισχυρό γραφείο της Συνέλευσης και από την υποστήριξη των τοπικών και κρατικών κυβερνήσεων. Η Ταϊλάνδη κάνει εξαιρετική δουλειά στο να οριοθετήσει το κοινό και να προσαρμοστεί στις τάσεις – όπως η κοινωνική και περιβαλλοντική βιωσιμότητα.

«Τα πρόσφατα νέα είναι πως τα αποτελέσματα του παγκόσμιου δείκτη βιωσιμότητας προορισμών – που έθεσαν τη Μπανγκόκ ως τον 2ο προορισμό στην Ασία, θα ενισχύσουν την εικόνα αυτής της πόλης και θα βοηθήσουν την νέα γενιά σχεδιαστών που δίνουν προτεραιότητα στην περιβαλλοντική και κοινωνική βιωσιμότητα όταν επιλέγουν προορισμούς », λέει η Silvio.

Η Κίνα, η Ινδονησία και η Σιγκαπούρη ακολουθούν την Ισπανία στον παγκόσμιο κατάλογο. Η Κίνα παραμένει ισχυρός παίκτης στην αγορά MICE, με την εντυπωσιακή ανάπτυξη που προκαλεί όλο και μεγαλύτερο ενδιαφέρον σε ένα ευρύτερο κοινό. Καθώς όλο και περισσότερες διεθνείς και περιφερειακές αεροπορικές εταιρείες ανοίγουν νέες διαδρομές σε διάφορες πόλεις, οι περισσότεροι περιζήτητοι προορισμοί της Κίνας γίνονται πιο προσιτοί. Ομοίως, η κυβέρνηση της Ινδονησίας επενδύει σε υπάρχοντες προορισμούς – όπως το Μπαλί και το Lombok – ενώ παράλληλα αναπτύσσει νέους προορισμούς για να οδηγήσει νέο ενδιαφέρον για το MICE.

Εντυπωσιακά, το Περού συνεχίζει να ανεβαίνει σε παγκόσμια λίστα το 2019. «Το Περού εμφανίζει σταθερή ανάπτυξη», λέει η Silvio.

Πλήρης κατάλογος των κορυφαίων προορισμών είναι παρακάτω:

Παγκοσμίως οι 10 πιο περιζήτητοι προορισμοί του 2019

Ισπανία
Ταϊλάνδη
Κίνα
Ινδονησία
Σιγκαπούρη
Περού
Χονγκ Κονγκ
Ηνωμένο Βασίλειο
Νότια Κορέα
Ινδοκίνα

EMEA: Top 5 πιο περιζήτητοι προορισμοί του 2019

Ισπανία
Ηνωμένο Βασίλειο
Γαλλία
Ιταλία
Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα & Μονακό (δεμένα)

Ασία: Top 5 πιο περιζήτητοι προορισμοί του 2019

Ταϊλάνδη
Κίνα
Ινδονησία
Σιγκαπούρη
Χονγκ Κονγκ

Tagged

1 σχόλιο στο “Αυτοί είναι οι πιο περιζήτητοι προορισμοί για ταξίδια MICE

Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *