Noble Gourmet Restaurant-Elysium Resort & Spa

Αυτοί είναι οι προσκεκλημένοι, και με αστέρια Michelin, chef του Local Gourmet Festival 2019, στο Noble

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Τέσσερις Ελληνες chef, που διαπρέπουν σε βραβευμένα εστιατόρια του εξωτερικού, θα βρίσκονται μεταξύ 19-23 Ιουλίου, στο εστιατόριο Noble, του ξενοδοχείου Elysium Resort & Spa, στη Ρόδο, στο πλαίσιο του Local Gourmet Festival 2019.

O Θάνος Φέσκος, ο Ερικ Ιβανίδης, ο Μαικ Παπαφίλης και ο Αθηναγόρας Κωστάκος, από κοινού με την ομάδα του Noble με επικεφαλής τους Γιώργο Τρουμούχη (Executive chef του Elysium Resort & Spa) και Σταμάτη Μισομικέ (Head chef του Noble), θα συνδημιουργήσουν μοναδικά μενού γευσιγνωσίας στη λογική ενός 4-hand dinner. Κάθε βράδυ, οι φιλοξενούμενοι του φεστιβάλ θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν ένα μενού 7 πιάτων: Τρία πιάτα με Ελληνικές επιρροές θα προέρχονται από τον προσκεκλημένο σεφ, τρία πιάτα θα είναι εμπνευσμένα από τη Ρόδο και θα προέρχονται από την ομάδα του Noble και ένα πιάτο κοινών σημείων γαστρονομικής αναφοράς.

ΘΑΝΟΣ ΦΕΣΚΟΣ

Ο Θάνος σπούδασε Οικονομικά και τίποτα δεν έδειξε ότι θα πετύχαινε στις κουζίνες μέχρι τη στρατιωτική του θητεία όπου συνειδητοποίησε ότι απολάμβανε τα σχόλια των συναδέλφων του για το φαγητό του. Ανακαλύπτοντας τα πάθη του ήταν η στιγμή που αποφάσισε να τελειοποιήσει την τέχνη της μεγειρικής. Οι σπουδές του στην μαγειρική και ορισμένες θέσεις εργασίας σε τοπικά εστιατόρια τελείωσαν με πρακτική άσκηση σε ένα εστιατόριο που στόχευε να κερδίσει ένα αστέρι Michelin. elysiumΤότε προέκυψε ένας διαγωνισμός αρχιτεκτονικής σοκολάτας όπου και κέρδισε την 3η θέση παγκοσμίως. Μετά από ένα ταξίδι στην Ευρώπη και την Αμερική σε αρκετά βραβευμένα εστιατόρια, σκέφτηκε ότι θα έπρεπε να εργαστεί σε ένα εστιατόριο που έχει ήδη βραβευτεί με αστέρι Michelin, και αφού έστειλε πολλές αιτήσεις πήρε την πρώτη του δουλειά στο Geranium όπου kai παρέμεινε για τρία χρόνια δουλεύοντας σε διάφορα πόστα της κουζίνας, συμπεριλαμβανομένης της ζαχαροπλαστικής. Μετά από ένα σύντομο χρονικό διάστημα στην Αθήνα, όπου εργάστηκε στο εστιατόριο Hytra, δεν μπόρεσε να αντισταθεί στην προσφορά του Rasmus Kofoed να επιστρέψει στο Geranium της Κοπεγχάγης (3 αστέρια Michelin) ως Βοηθός Επικεφαλής Σεφ όπου είναι και εργάζεται μέχρι σήμερα.

ΕΡΙΚ ΙΒΑΝΙΔΗΣ

Η αγάπη για την παράδοση της Μικράς Ασίας απ’όπου προέρχεται και των Χανίων Κρήτης όπου μεγάλωσε τον οδήγησαν να ακολουθήσει τα χνάρια της μητέρας του η οποία ασχολούνταν με τη μαγειρική. Επέλεξε να φοιτήσει σε μια τουριστική σχολή της Αθήνας, στη Le Monde, παράλληλα εργαζόταν σε διάφορα εστιατόρια γεμίζοντας εμπειρίες. Όπως πιστεύει και εκείνος η δουλειά του έγινε γρήγορα χόμπι και όταν το χόμπι σου γίνεται πάθος το φτάνεις στα άκρα. Πρωτοξεκίνησε  την καριέρα του με μια πρακτική στο Elysium Resort & Spa της Ρόδου.

elysiumΜαγεμένος από τις μαγειρικές του ξενοδοχείου επηρεάστηκε και θέλησε να εξερευνήσει τον κόσμο της μαγειρικής. Έτσι, έφτασε στο Pure C με δυο αστέρια Michelin ** σαν πρακτικάριος με όρεξη να δεχθεί νέες γνώσεις και να αναπτύξει τις επιδεξιότητες του. Εργαζόμενος σκληρά εκεί συνέχισε το μαγειρικό του ταξίδι για δυο χρόνια.

Γνωρίζοντας πολλούς καταξιωμένους στο χώρο της γαστρονομίας δέχτηκε πρόταση να συνεργαστεί στο άνοιγμα ενός εστιατορίου στη Γάνδη του Βελγίου. Έπειτα από επιμονή και συνεχή προσπάθεια, έκανε γαστρονομικά ταξίδια σε Ευρώπη και Ασία. Είχε την ευκαιρία να δουλέψει σε μεγάλα του χώρου εστιατόρια όπως ( Maemo ***, Oud Sluis ***, Beijin TRB , Changai Wujie * , Ottolenghi London ) . Άξιο σημείωσης, είναι η συμμετοχή του στον διαγωνισμό San Pellegrino 2017 εκπροσωπώντας Βέλγιο με μια δημιουργία εμπνευσμένη από τις παραδόσεις της Κρήτης. Ταυτόχρονα, η ομάδα του OAK με Sous Chef τον ίδιο κατάφερε να κατακτήσει το πρώτο αστέρι Michelin μετά από 3 χρόνια.

Τον τελευταίο χρόνο έχει αναλάβει το νέο εστιατόριο Door73 στο Βέλγιο και επιτελεί τον ρόλο του Head Chef με γνώμονα πάντα την Ελληνική φιλοξενία δίνει την ευκαιρία στο κόσμο να γευτεί την Ελληνική κουλτούρα σερβίροντας τους γεύσεις εμπνευσμένες από τις Μικρασιατικές και Ελληνικές μυρωδιές μέσα στο concept Food Sharing πάντα με σεβασμό και αγάπη στα μαγειρικά αγαθά.

ΜΑΙΚ ΠΑΠΑΦΙΛΗΣ

Ο Μαικ Παπαφίλης είναι Chef de partie στο βραβευμένο με 3 αστέρια Michelin εστιατόριο L’Ambroisie στο Παρίσι. elysium

Έχει εργαστεί σε σημαντικά εστιατόρια όπως το Geranium (3 αστέρια Michelin) στην Κοπεγχάγη, στο Epicure (3 αστέρια Michelin) στο Παρίσι, στο Le Meurice (3 αστέρια Michelin) επίσης στο Παρίσι, στο L’esperance (2 αστέρια Michelin) στο Bandon δίπλα στον chef Marc Meneau, καθώς και σε άλλα γνωστά εστιατόρια ανά τον κόσμο.

ΑΘΗΝΑΓΟΡΑΣ ΚΩΣΤΑΚΟΣ

Ο Αθηναγόρας Κωστάκος ήταν για δέκα χρόνια και μέχρι πρόσφατα επικεφαλής σεφ στο βραβευμένο «Bill and Coo» στη Μύκονο. Επιπλέον, έχει εργαστεί σε πολλά φημισμένα εστιατόρια ως executive σεφ, συμπεριλαμβανομένων των Scorpios (Μύκονος), Branco (Μύκονος) και Mazi (Notting Hill).

elysiumΟ Κώστακος είναι γνωστός στην πατρίδα του ως νικητής του Top Chef, της ελληνικής έκδοσης της εξαιρετικά επιτυχημένης αμερικανικής τηλεοπτικής σειράς, στην οποία οι κορυφαίοι σεφ ανταγωνίζονται μεταξύ τους σε μια σειρά προκλήσεων. Σήμερα είναι Chef Patron στο εστιατόριο Meraki στο Λονδίνο με διάκριση The Michelin Plate.

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *