Αρχική > ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ > ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ: Αυτός αγόρασε το εμπορικό σήμα της Thomas Cook για 11 εκατ. λίρες
fosun

ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ: Αυτός αγόρασε το εμπορικό σήμα της Thomas Cook για 11 εκατ. λίρες

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Ο κινεζικός όμιλος Fosun απέκτησε πριν από λίγο, το εμπορικό σήμα Thomas Cook για 11 εκατομμύρια λίρες.

Η συμφωνία περιλαμβάνει επίσης τα domain names για το διαδίκτυο, εφαρμογές λογισμικού, λογαριασμούς κοινωνικών μέσων και άδειες που σχετίζονται με τις μάρκες Thomas Cook, Casa Cook, Cook’s Club και άλλες σχετικές, στις περισσότερες διεθνείς αγορές.

FosunΥπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με πληροφορίες, ο όμιλος της TUI προσπάθησε ανεπιτυχώς να εξαγοράσει το url, Thomas Cook.

Ο όμιλος Fosun, ο οποίος ήταν ο μεγαλύτερος μέτοχος της Thomas Cook πριν από την κατάρρευσή του και κατέχει το Club Med, είχε προσπαθήσει να σώσει τον ταξιδιωτικό γίγαντα, σε μια συμφωνία διάσωσης με τράπεζες και άλλους δανειστές.

Ωστόσο, η συμφωνία απέτυχε, αφού οι τράπεζες ζήτησαν πρόσθετη χρηματοδότηση έκτακτης ανάγκης.

thomasΟ Qian Jiannong, πρόεδρος του Fosun Tourism Group, δήλωσε: “Η ομάδα πάντα πίστευε στην αξία της μάρκας Thomas Cook. Η εξαγορά της μάρκας Thomas Cook θα επιτρέψει στον Όμιλο να επεκτείνει το τουριστικό επιχειρηματικό του έργο, χάρη στην εκτεταμένη αναγνωρισιμότητα της Thomas Cook και την ισχυρή δυναμική ανάπτυξης του κινεζικού εξερχόμενου τουρισμού. Εν τω μεταξύ, η εισαγωγή νέων εμπορικών σημάτων ξενοδοχείων θα εμπλουτίσει περαιτέρω την προσφορά επιλογών διαμονής για τουριστικούς προορισμούς από τον Όμιλο, θα διαφοροποιήσει τις ξενοδοχειακές μας δραστηριότητες και θα βελτιώσει το οικοσύστημα FOLIDAY, προσφέροντας στους πελάτες μας ποιοτική εμπειρία διακοπών ανά τον κόσμο. Μετά την εξαγορά αυτή, ο Όμιλος θα επικεντρωθεί στην επέκταση των επιχειρήσεων, χρησιμοποιώντας τις νεοαποκτηθείσες μάρκες Thomas Cook για να δημιουργήσει συνέργειες με τις υπάρχουσες επιχειρήσεις του Ομίλου”.

Η εξέλιξη έρχεται εν μέσω συνεχιζόμενων επικρίσεων για την κατάρρευση του παλαιότερου ταξιδιωτικού πράκτορα της Βρετανίας τον περασμένο μήνα.

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *