theoxaropoulos

Αυτός είναι ο νέος υπουργός Τουρισμού

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΦΟΡΕΙΣ

Ο κ. Θανάσης Θεοχαρόπουλος, πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, που πρόσφατα επισημοποίησε την συνεργασία του με τον ΣΥΡΙΖΑ, είναι ο εκλεκτός του πρωθυπουργού για τη θέση του υπουργού Τουρισμού, στην θέση της παραιτηθείσας Έλενας Κουντουρά.

Ο κ. Θεοχαρόπουλος είναι βουλευτής Επικρατείας στην σημερινή Βουλή, ενώ τον Δεκέμβριο είχε καταψηφίσει τον προϋπολογισμό της κυβέρνησης. Πρόσφατα δε και προκειμένου να προχωρήσει η συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ, ο κ, Θεοχαρόπουλος διέγραψε την μισή κεντρική επιτροπή του κόμματος, προκαλώντας έντονες αντιδράσεις.

Σημειωτέον ότι ο κ. Θεοχαρόπουλος είχε διατελέσει ειδικός γραμματέας Κοινοτικών Πόρων και Υποδομών του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, στην κυβέρνηση Σαμαρά…

Υπενθυμίζεται ότι η Έλενα Κουντουρά, η οποία προερχόταν από το κόμμα των Ανεξάρτητων Ελλήνων, αλλά συνέχισε να στηρίζει την κυβέρνηση μετά την αποχώρηση του Πάνου Καμμένου, υπέβαλε χθες την παραίτησή της από τη θέση της υπουργού προκειμένου να αφοσιωθεί, όπως ανακοίνωσε, «στο νέο μεγάλο αγώνα για το μέλλον της χώρας μας στην Ευρώπη, ως υποψήφια ευρωβουλευτής».

Ο νέος υπουργός σήμερα στις 19:00 το απόγευμα θα ορκιστεί για να αναλάβει άμεσα τα καθήκοντά του.

Σε ανακοίνωση της προεδρίας της Δημοκρατίας αναφέρονται τα εξής: «Ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκοπίου Παυλόπουλου και παρουσία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, σήμερα 4 Μαΐου 2019 και ώρα 19:00, θα ορκισθεί ο Αθανάσιος Θεοχαρόπουλος ως υπουργός Τουρισμού».

Παράγοντας του Τουρισμού, σχολιάζοντας την υπουργοποίηση Θεοχαρόπουλου δήλωσε: “Η επιλογή του νέου υπουργού δεν έχει καμία σχέση με τις ανάγκες του Τουρισμού, ενόψη μάλιστα της νέας τουριστικής περιόδου που μπαίνει στην τελική ευθεία και είναι μια πολιτική επιβράβευση  για τη στήριξη που παρείχε στην Προοδευτική Συμμαχία και την ανταπόκρισή του στο κάλεσμα που έκανε ο πρωθυπουργός σε δυνάμεις από την κεντροαριστερά”.

Το βιογραφικό

Το βιογραφικό του νέου υπουργού, όπως είναι αναρτημένο στην ιστοσελίδα της Βουλής, και στο οποίο πέραν κάποιας αόριστης ακαδημαϊκής καριέρας, δεν αναφέρει οποιαδήποτε εργασιακή εμπειρία, έχει ως ακολούθως:

Τόπος και Ημερομηνία γέννησης:
Βέροια, 05-11-1978
Επάγγελμα:
Γεωπόνος. Διδάκτωρ Αγροτικής Οικονομίας.
Σπουδές:
Κάτοχος Διδακτορικού και Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης (PhD και M.Sc) Αγροτικής Οικονομίας και Πτυχιούχος της Γεωπονικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.
Ξένες γλώσσες:
Αγγλική.
Κοινοβουλευτικές Δραστηριότητες

• Βουλευτής Επικρατείας – Ανεξάρτητος, από τον Ιανουάριο του 2019.
• Βουλευτής Επικρατείας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης στις εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2015 (έως τον Ιανουάριο του 2019).

Πολιτικές / Κοινωνικές Δραστηριότητες

• Πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς. Θέση στην οποία εκλέχθηκε στο 4ο Συνέδριο του κόμματος, τον Ιούνιο του 2015.
• Διετέλεσε Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης από το 2015 έως τον Ιανουάριο του 2019.
• Διετέλεσε Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής της Δημοκρατικής Αριστεράς από τον Ιανουάριο του 2014 έως και τον Φεβρουάριο του 2015, θέση στην οποία εκλέχθηκε σε δύο διαδοχικά Συνέδρια της ΔΗΜΑΡ (2ο και 3ο).
• Διετέλεσε Ειδικός Γραμματέας Κοινοτικών Πόρων και Υποδομών του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων από τον Ιούλιο του 2012 έως τον Ιούλιο του 2013.
• Συμμετέχει στην Δημοκρατική Αριστερά από την ίδρυσή της, ως μέλος της Νομαρχιακής Γραμματείας Ημαθίας, μέλος του Περιφερειακού οργάνου Κεντρικής Μακεδονίας και Υπεύθυνος του Τομέα Αγροτικής Πολιτικής.
• Έχει εργαστεί σε Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας και του εξωτερικού.
• Έχει διδάξει, σε ακαδημαϊκό επίπεδο, ένα σημαντικό εύρος μαθημάτων στον Τομέα της Αγροτικής Πολιτικής, της Αγροτικής Ανάπτυξης και της Ευρωπαϊκής Ολοκλήρωσης.
• Έχει συμμετάσχει σε πλήθος ερευνητικών προγραμμάτων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και των Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων, με αντικείμενο την πολιτική ανάπτυξης και την οικονομική περιβάλλοντος.
• Στις επιστημονικές του δημοσιεύσεις περιλαμβάνονται περισσότερα από 50 επιστημονικά άρθρα σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά, συνέδρια και διεθνή επιστημονικά βιβλία.
• Είναι μέλος διεθνών και πανελλήνιων επιστημονικών και επαγγελματικών ενώσεων, όπως της Διεθνούς Ένωσης Μάνατζμεντ Γεωργικών Επιχειρήσεων, της Ένωσης Ευρωπαίων Γεωργοοικονομολόγων, του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, της Ελληνικής Εταιρείας Αγροτικής Οικονομίας.

Ανακοίνωση της ΝΔ

Με καυστικό σχόλιο αντέδρασε η Νέα Δημοκρατία, η οποία  προτείνει στην κυβέρνηση να υιοθετήσει το σλόγκαν «live your myth in Syriza», μετά την ανακοίνωση υπουργοποίησης του Θανάση Θεοχαρόπουλου στη θέση του υπουργείου Τουρισμού.

Στην ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία σχολιάζει ακόμα ότι σύσσωμη η ελληνική κοινωνία και ο απόδημος ελληνισμός «που αγωνιούσαν για την τύχη του κ. Θεοχαρόπουλου, επιτέλους νιώθουν ανακουφισμένοι».

Πιο αναλυτικά, η ανακοίνωση του γραφείου Τύπου της ΝΔ, έχει ως εξής: «Σύσσωμη η ελληνική κοινωνία και ο απόδημος ελληνισμός που αγωνιούσαν τους τελευταίους μήνες για την τύχη του Θανάση του Θεοχαρόπουλου σήμερα νιώθουν επιτέλους ανακουφισμένοι. Του προτείνουμε να υιοθετήσει ως νέο σλόγκαν στο υπουργείο Τουρισμού που αναλαμβάνει το “live your myth in Syriza”».

Tagged

3 σχόλια στο “Αυτός είναι ο νέος υπουργός Τουρισμού

  1. Τελικά το Υπ. Τουρισμού κατάντησε να είναι το …λάφυρο της «αποστασίας» και το … «αργύρια ν» ( λόγω Πάσχα..!!) της προσφοράς προς την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ!! Μπράβο κύριε Πρωθυπουργέ..μεγάλη σημασία δώσατε στην αποδοτικότερη βιομηχανία της χώρας μας..!! Ιδιαίτερα αυτή την χρονιά με «ανοιχτή» Τουρκία και Αίγυπτο..!! Όλα στην υπηρεσία πολιτικών σκοπιμοτήτων.. !! Και δεν είναι πρώτη φορά για ένα υπουργείο που επιβάλλεται απόλυτη συναίνεση!! Ελπίζω κύριε ΚΜητσοτάκη να μην απογοητεύσετε και σεις…!!

  2. Εργαζομαι στον τουρισμό, με πολλά χρόνιΑ σε αερογραμμες πρακτορες Ε.Ο.Τ. Θα προσπαθήσω να είμαι σύντομος. καθε Υπουργός νοιάζεται για το ΤΩΡΑ. Αρα δουλειά σοβαρη δεν θα γίνει ποτέ. Εαν τουλαχιστον άφηναν υπαλλήλους και στελέχη (όσους έχουν την γνώση και διάθεση) να εργαστούν κατι θα γινόταν. Συνήθως σύμβουλοι και Υπουργοί ελέγχουν και επιβαλουν ασφυκτικα συμφωνίες σε αγορές που δεν γνωρίζουν. Παράδειγμα, συμφωνία Υπουργών με Τ.Ο. ΠΧ TUI με σκοπό να φέρουν τουρίστες (αλλα ποιούς τουρίστες) με ενίσχυση των μεγαλων και εξόντωση των μικρων Τ.Ο. Αναγκάια μέχρι ενός σημείου , καταστροφική μακροχρονια για Ελλάδα έτσι όπως εξελίχθηκε τα τελευταία χρόνια. Αλλά όλα τα γνωρίζουν οι Θεές Υπουργοί , οπότε μην στεναχωριέστε , εαν ο άνθρωπος δεν έχει γνώσεις , μπορέι και να ρωτήσει κανεναν μπας και μαθει…
    Ευχαριστώ Θωμας

Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *