cruise royal caribbean

Αυξάνεται η ζήτηση στον Κρουαζιέρα |Λειτουργούν τα πρωτόκολλα

ΔΙΕΘΝΗ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Τα πρωτόκολλα υγείας λειτουργούν, η ικανοποίηση των ταξιδιωτών στα κρουαζιερόπλοια είναι υψηλή και η πληρότητα αυξάνεται. Αυτό το συμπέρασμα προέκυψε κατά τη διάρκεια διεξαγωγής του Seatrade’s State of the Global Industry, με τους ηγέτες της κρουαζιέρας, για πρώτη φορά, να μην ασχολούνται με τα αρνητικά της πανδημίας

Σύμφωνα με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο του Royal Caribbean Group, Richard Fain, τα πλοία αναμένεται να επιστρέψουν στο 100% της πληρότητάς τους, στις βασικές αγορές, μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους. “Κάθε μέρα, προχωράμε όλο και περισσότερο όσον αφορά στην αποτελεσματικότητα των πρωτοκόλλων μας”, δήλωσε ο Fain.

“Οι άνθρωποι έχουν μετακινηθεί από τη νοοτροπία μηδενικού κινδύνου”, πρόσθεσε από την πλευρά του ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Carnival Corp. & plc., Arnold Donald, σύμφωνα με τον οποίο έχουν συνηθίσει να αντιμετωπίζουν κινδύνους στην καθημερινή τους ζωή, ενώ όσοι έχουν ταξιδέψει είναι “άνετοι” με το περιβάλλον, επειδή γνωρίζουν πόσο μεγάλη προσοχή λαμβάνεται στο σκάφος. “Το πιο ισχυρό εργαλείο μάρκετινγκ που υπάρχει είναι από στόμα σε στόμα”, είπε με νόημα ο Donald.

“Η ικανοποίηση των πελατών μας είναι εκπληκτική”, υποστήριξε ο Fain. “Όλοι υποθέσαμε ότι το ‘ριμπάουντ’ θα τροφοδοτήσουν έμπειρους ταξιδιώτες, ωστόσο, η Royal Caribbean προσελκύει πραγματικά τους πρωτοεμφανιζόμενους χάρη στα πρωτόκολλα και τις καινοτομίες που εφαρμόζει”, πρόσθεσε.

Το 80% του παγκόσμιου στόλου κρουαζιέρας εν ενεργείας μέχρι το τέλος του έτους

Ο κλάδος των κρουαζιερόπλοιων είχε τον Ιούνιο το 16% του στόλου του εν ενεργεία, ποσοστό που τώρα έχει αυξηθεί στο 56% και αναμένεται να φτάσει στο 80% μέχρι τα τέλη Δεκεμβρίου, με 220 ποντοπόρα πλοία να μεταφέρουν επιβάτες μέχρι τότε, δήλωσε στην κεντρική ομιλία του ο πρόεδρος της CLIA Global, Pierfrancesco Vago. Βγαίνοντας στη σκηνή για αυτή τη ζωντανή εκδήλωση στο Μαϊάμι, ο Vago σήκωσε τα χέρια του και είπε: “Γεια σου, Μαϊάμι! Είναι υπέροχο που επέστρεψες!”.

“Άλλες βιομηχανίες εξετάζουν πώς τα καταφέραμε”, δήλωσε η πρόεδρος και διευθύνουσα σύμβουλος της CLIA, Kelly Craighead, σημειώνοντας πως ναι μεν ο ιός εξελίσσεται συνεχώς, όμως, την ίδια στιγμή εξελίσσονται και τα πρωτόκολλα της βιομηχανίας.

Η Craighead τόνισε επίσης την οικονομική σημασία της κρουαζιέρας για τους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο, δείχνοντας ένα βίντεο με εργαζόμενους όπως ένας φορτο-εκφορτωτής πλοίων στο λιμάνι του Μαϊάμι, ένας καταστηματάρχης στο Τζούνο της Αλάσκας, το πλήρωμα ενός πλοίου και οι αξιωματικοί που εκφράζουν την εκτίμησή τους για τις δουλειές τους στη βιομηχανία της κρουαζιέρας, υποστηρίζοντας ότι με την εργασία τους μπορούν να στηρίξουν τις οικογένειές τους.

Όσον αφορά τις νέες εταιρίες όπως η Virgin Voyages, ο Fain ανέφερε ότι, οι νέοι “παίκτες” ωφελούν επειδή τραβούν την προσοχή. “Προσθέτουν περισσότερο στη ζήτηση παρά στην προσφορά”, είπε. Ο πραγματικός ανταγωνισμός, σύμφωνα με τον Fain, είναι οι διακοπές στην ξηρά.

“Είμαστε μια μικροσκοπική βιομηχανία με 30 εκατομμύρια επιβάτες ετησίως πριν από τον Covid, ενώ υπάρχει η ευκαιρία για πάνω από μισό δισεκατομμύριο άτομα το χρόνο που κάνουν διακοπές”, πρόσθεσε ο Arnold Donald.

Στο επίκεντρο το ESG

Οι ηγέτες της κρουαζιέρας μίλησαν επίσης για τη σημασία των κριτηρίων ESG και είπαν ότι εξακολουθούν να αποτελούν προτεραιότητα ακόμη και κατά τη διάρκεια της πανδημίας, με το σύνολο των εκπροσώπων να υποστηρίζουν ότι, εργάζονται για τη μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα.

Ο Vago προκάλεσε τις κυβερνήσεις να βοηθήσουν στην ανάπτυξη εναλλακτικών καυσίμων για την επίτευξη του στόχου της απαλλαγής από τον άνθρακα. Ενώ, από την πλευρά του ο επικεφαλής της Carnival ανέφερε την ανάληψη πρωτοβουλιών, όπως η κατασκευή πλοίων LNG, μια γέφυρα για μειωμένες εκπομπές, η χρήση συστημάτων καθαρισμού καυσαερίων, η χρήση μπαταριών λιθίου και βιοκαυσίμων, μεταξύ άλλων.

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *