©ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Αυξημένες οι αφίξεις Ρώσων τουριστών στην Τουρκία το 2024 | Αναμένεται να ξεπεράσουν τις 6 εκατ. του 2023

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Αυξημένος προβλέπεται ο αριθμός των Ρώσων ταξιδιωτών που θα επισκεφθούν εφέτος την Τουρκία, υπερβαίνοντας τα 6 εκατομμύρια που καταγράφηκαν το 2023, όπως εκτιμούν εκπρόσωποι του τουρκικού τουριστικού τομέα.

Η Τουρκία έχει αναδειχθεί στον πιο δημοφιλή προορισμό διακοπών για τους Ρώσους, ιδίως από τις αρχές της δεκαετίας του 2000, με εκατομμύρια Ρώσοι ταξιδιώτες να επισκέπτονται κυρίως τις πόλεις της Αττάλειας, της Σμύρνης και της Κωνσταντινούπολης.

Η Τουρκία υπερέχει έναντι των ανταγωνιστών της λόγω του κλίματος, της φύσης, της πλούσιας κουζίνας, των ανεπτυγμένων υποδομών και του τομέα υπηρεσιών υψηλής ποιότητας. Διαθέτει επίσης εύκολη μετακίνηση μέσω συχνών εσωτερικών πτήσεων της Turkish Airlines (THY).

Ο διευθυντής ταξιδίων του Lisav Travel, Bahattin Abi, δήλωσε στο πρακτορείο Anadolu (AA), στο περιθώριο της Διεθνούς Έκθεσης Ταξιδίων και Τουρισμού της Μόσχας, που πραγματοποιήθηκε νωρίτερα τον Μάρτιο, ότι η Τουρκία φιλοξένησε πέρυσι περίπου 6 εκατομμύρια Ρώσους τουρίστες, αριθμό που πιστεύει ότι θα ξεπεράσει το 2024.

Ο κ. Abi είπε ότι η Ρωσία είναι μια “τεράστια αγορά” και ότι “το άνοιγμα του νέου αεροδρομίου έχει εξαιρετικό αντίκτυπο στις πτήσεις διέλευσης”.

Από την πλευρά του ο Mehmet Dahaoğlu, διευθυντής στο Ίδρυμα Προώθησης Τουρισμού της Αλάνια, δήλωσε ότι το 2024 θα είναι η χρονιά της Αλάνια, η δημοτικότητα της οποίας έχει αυξηθεί μετά τον Ρωσο-ουκρανικό πόλεμο.

“Ο σημαντικότερος λόγος για τον οποίο οι διεθνείς τουρίστες επιλέγουν την Αλάνια είναι η ασφάλεια”, δήλωσε ο κ. Dahaoğlu.

Ο κ. Dahaoğlu τόνισε ότι ο τουρισμός βασίζεται σε μια λεπτή ισορροπία, λέγοντας: “Ένας από τους κύριους λόγους για τους οποίους οι άνθρωποι προτιμούν την Αλάνια είναι ότι είναι ένα ασφαλές λιμάνι και μια πόλη ειρήνης”. Ενώ, είναι και ένας προσιτός προορισμός διακοπών.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο πόλεμος Ρωσίας-Ουκρανίας έβλαψε τους προϋπολογισμούς των καταναλωτών, αλλά ο τουρκικός τουριστικός τομέας δεν έκανε συμβιβασμούς στην ποιότητα, προκαλώντας αύξηση των τιμών. Παρά τις εξελίξεις αυτές, όπως διαβεβαιώνει, η Τουρκία παραμένει ένας προσιτός προορισμός διακοπών για τους Ρώσους.

 

 

 

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *