Φωτό: Pexels

Αυξημένες τιμές και χρεώσεις τροχοπέδη στην ικανοποίηση των πελατών από τα ξενοδοχεία | Τα brands με την μεγαλύτερη ικανοποίηση | ΓΡΑΦΗΜΑ

ΜΕΛΕΤΕΣ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

Μετά από δύο πανδημικά χρόνια υψηλής ικανοποίησης από τα ξενοδοχεία, χάρη στις καλές τιμές, τις θετικές εμπειρίες από το προσωπικό, την εμπιστοσύνη στην καθαριότητα και την ασφάλεια, τα πράγματα έχουν πάρει μια στροφή προς το χειρότερο για τους επισκέπτες των ξενοδοχείων.

Οι τιμές και οι χρεώσεις αποτελούν το μεγαλύτερο πρόβλημα, σύμφωνα με τη μελέτη της J.D. Power για τον δείκτη ικανοποίησης των πελατών των ξενοδοχείων της Βόρειας Αμερικής εφέτος.

Οι τιμές έχουν αυξηθεί και πολλοί ταξιδιώτες δεν είναι ικανοποιημένοι από την αξία των χρημάτων τους.
Η μελέτη ικανοποίησης για το 2022, έδειξε πτώση 8 μονάδων στη συνολική ικανοποίηση, με συνολική βαθμολογία  822 στα 1.000. Η ίδια βαθμολογία το 2020 και το 2021 ήταν 830.

Αν και η πτώση των 8 μονάδων μπορεί να μην φαίνεται πολύ μεγάλη, είναι “στατιστικά σημαντική”, σύμφωνα με την Andrea Stokes, επικεφαλής της J.D. Power σε θέματα φιλοξενίας. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι η μελέτη είναι ευρεία όσον αφορά τον αριθμό των πελατών που συμμετείχαν σε αυτή -34.407 επισκέπτες ξενοδοχείων για διαμονή μεταξύ Μαΐου 2021 και Μαΐου 2022.

Η ικανοποίηση από το κόστος και τις χρεώσεις των ξενοδοχείων μειώθηκε κατά 18 μονάδες από το 2021, σύμφωνα με την κα. Stokesl. “Αυτή η βουτιά είναι ασυνήθιστη. Δεν βλέπουμε συχνά διψήφια ποσοστά επειδή η μελέτη μας είναι αρκετά σταθερή συνήθως από χρόνο σε χρόνο, αλλά δεν βρισκόμαστε σε μια φυσιολογική περίοδο. Νομίζω ότι εξακολουθούμε να βλέπουμε τις επιπτώσεις της πανδημίας αλλά και, φυσικά, του πληθωρισμού”, είπε.

Η μέση ημερήσια τιμή για τα επώνυμα ξενοδοχεία αυξήθηκε κατά 34,8% κατά την περίοδο της μελέτης.

Πρόσθετα βασικά ευρήματα της μελέτης

-Η ικανοποίηση από τα δωμάτια μειώνεται: Ενώ τα ξενοδοχεία εξακολουθούν να λαμβάνουν σχετικά υψηλές βαθμολογίες ικανοποίησης για την καθαριότητα των δωματίων, οι βαθμολογίες για τη διακόσμηση και την επίπλωση, τις ανέσεις στο δωμάτιο και την ποιότητα των λουτρών μειώνονται, σε σχέση με ένα χρόνο πριν.

-Περισσότεροι επισκέπτες πληρώνουν για πρόσβαση στο διαδίκτυο: Η μόνη παροχή του ξενοδοχείου που οι επισκέπτες δεν μπορούν να ζήσουν χωρίς αυτήν είναι το Wi-Fi. Η μεγάλη πλειονότητα (81%) των επισκεπτών είχε πρόσβαση στο διαδίκτυο στα δωμάτια του ξενοδοχείου τους. Ωστόσο, στο ποσοστό των επισκεπτών που πλήρωσαν επιπλέον για αυτό το προνόμιο αυξήθηκε κατά τέσσερις ποσοστιαίες μονάδες, σε σχέση με το προ-πανδημικό 2019.

-Λιγότερες αλληλεπιδράσεις με το προσωπικό: Αφού αναδείχθηκαν ως οι ήρωες της πανδημίας, βοηθώντας να διατηρηθούν τα ξενοδοχεία σε λειτουργία κατά τη διάρκεια μιας από τις πιο δύσκολες περιόδους στην ιστορία τους, το προσωπικό “πρώτης γραμμής” των ξενοδοχείων είναι πιο αδύναμο φέτος, λόγω της έλλειψης ανθρώπινου δυναμικού στον κλάδο. Ωστόσο, ενώ λιγότεροι επισκέπτες αλληλεπιδρούν με το προσωπικό της ρεσεψιόν και του πρωινού φέτος, σε σύγκριση με το 2019, εξακολουθούν να δίνουν στο προσωπικό υψηλές βαθμολογίες για την ευγένειά του.

Η μελέτη αναλύει τις απαντήσεις των επισκεπτών του ξενοδοχείου σε περισσότερες από 150 ερωτήσεις σχετικά με τη διαμονή τους και εξετάζει την απόδοση 101 επωνυμιών σε τμήματα της αγοράς, από την κατηγορία πολυτέλεια έως την οικονομική.

Κορυφαίες επιδόσεις το 2022

Οι ακόλουθες ξενοδοχειακές μάρκες κατατάσσονται στις υψηλότερες θέσεις όσον αφορά την ικανοποίηση των επισκεπτών στις αντίστοιχες κατηγορίες τους για το 2022:

Πολυτελείας: The Ritz-Carlton (885) (για δεύτερη συνεχή χρονιά)
Ανώτερης κατηγορίας: Hard Rock Hotels (883) (για δεύτερη συνεχή χρονιά)
Υψηλής κατηγορίας: Hilton Garden Inn (868)

Υψηλής κατηγορίας παρατεταμένης διαμονής: Hyatt House (857)
Ανώτερης μεσαίας κατηγορίας: Drury Hotels (877) (για 17η συνεχή χρονιά)

Ανώτερης μεσαίας κατηγορίας παρατεταμένης διαμονής: Sonesta Simply Suites (852)
Μεσαίας κατηγορίας: Wingate by Wyndham (849)
Οικονομικά: WoodSpring Suites (798)

 

 

 

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *