abta

Αύξηση 15% στον Τουρισμό έως το 2027 vs 2019 βλέπει η ABTA στη Βρετανία

ΜΕΛΕΤΕΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΦΟΡΕΙΣ

Τελευταία οικονομική έρευνα αποκαλύπτει τη συμβολή των εξερχόμενων ταξιδιών στην οικονομία του Ηνωμένου Βασιλείου και τις δυνατότητες ανάπτυξης

Η ABTA δημοσίευσε τα κύρια ευρήματα από την τελευταία της έρευνα σχετικά με την οικονομική συνεισφορά στο Ηνωμένο Βασίλειο από τα εξερχόμενα ταξίδια, με τα πλήρη ευρήματα να δημοσιεύονται τον επόμενο μήνα σε κοινή έκθεση με την UKinbound.

Σύμφωνα με την ανάλυση, η οποία διενεργήθηκε από την York Aviation για λογαριασμό της ABTA, με το σωστό φορολογικό και πολιτικό πλαίσιο, η βιομηχανία εξερχόμενων ταξιδιών στο Ηνωμένο Βασίλειο προβλέπεται να αναπτυχθεί κατά 15% έως το 2027, από τα επίπεδα του 2019.

Η μελέτη αποκαλύπτει επίσης ότι η βιομηχανία εξερχόμενων ταξιδιών του Ηνωμένου Βασιλείου: 

  • συνεισφέρει £49 δις για την οικονομία του Ηνωμένου Βασιλείου ετησίως (Ακαθάριστη Προστιθέμενη Αξία).
  • υποστηρίζει 720.000 θέσεις εργασίας σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο.
  • εισφέρει 6,9 δισ. £ ετησίως φορολογικά έσοδα στο Υπουργείο Οικονομικών της Βρετανίας
  • 51 δισεκατομμύρια λίρες ξοδεύονται κάθε χρόνο από τους καταναλωτές στο Ηνωμένο Βασίλειο πριν ξεκινήσουν τα ταξίδια τους στο εξωτερικό.

Τα στοιχεία έρχονται καθώς ο υπουργός Οικονομικών την περασμένη εβδομάδα παρουσίασε την ατζέντα της κυβέρνησης του Ηνωμένου Βασιλείου για ανάπτυξη, με την έρευνα της ABTA να δείχνει ότι, με το σωστό κυβερνητικό πλαίσιο, η ανάπτυξη της βιομηχανίας εξερχόμενων ταξιδιών του Ηνωμένου Βασιλείου πρόκειται να ξεπεράσει τους περισσότερους άλλους τομείς της οικονομίας του ΗΒ.

Ένα σημαντικό και διαρκές μέρος του έργου της ABTA είναι να καταδεικνύει στους πολιτικούς την πολύτιμη συμβολή της βιομηχανίας εξερχόμενων ταξιδιών στην οικονομία του Ηνωμένου Βασιλείου. Τα ευρήματα θα στηρίξουν το έργο της ABTA με την κυβέρνηση και τους πολιτικούς σε όλο το φάσμα, συμπεριλαμβανομένων των αποκεντρωμένων διοικήσεων. Τα βασικά στοιχεία έχουν ήδη κοινοποιηθεί στον Πρωθυπουργό, τον υπουργό Οικονομικών, τον υπουργό Επιχειρήσεων και τον υπουργό Μεταφορών.

Αυτή είναι η τέταρτη φορά που η ABTA αναθέτει σε βάθος έρευνα αυτού του είδους και είναι η πιο ολοκληρωμένη και λεπτομερής ανάλυση σε αυτόν τον τομέα μέχρι σήμερα. Αυτή η έρευνα βασίζεται σε ταξιδιωτικά στοιχεία του 2019, που είναι το τελευταίο πλήρες σύνολο διαθέσιμων δεδομένων, με πρόβλεψη για το πώς θα είναι τα ταξίδια σε πέντε χρόνια. 

Ο Mark Tanzer, Διευθύνων Σύμβουλος της ABTA – The Travel Association δήλωσε: «Υπάρχει πάντα ο κίνδυνος να αγνοηθεί η πολύτιμη συνεισφορά των εξερχόμενων ταξιδιών στην οικονομία του Ηνωμένου Βασιλείου επειδή λανθασμένα εκλαμβάνεται ως ένας κλάδος που αφαιρεί αξία από την οικονομία, ενώ αυτό δεν θα μπορούσε να απέχει περισσότερο από την αλήθεια. Τα εξερχόμενα ταξίδια είναι ένας τεράστιος υποστηρικτής των θέσεων εργασίας και συνεισφέρουν στην οικονομία και τα δημόσια οικονομικά. Θα συνεχίσουμε να το αναφέρουμε σε αυτήν την κυβέρνηση και στους βουλευτές. Προφανώς ο κλάδος εξακολουθεί να ανακάμπτει από τον αντίκτυπο της πανδημίας και υπάρχουν προκλήσεις συμπεριλαμβανομένου του κόστους ζωής και της ευρύτερης οικονομικής κατάστασης. Αλλά η επιστροφή στη ζήτηση καθώς οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί άρθηκαν στις αρχές του έτους δείχνει πόσο σημαντικές είναι οι διακοπές για τους ανθρώπους και τα πρώτα σημάδια είναι ότι θα συνεχίσουν να αποτελούν προτεραιότητα.  

Η πλήρης έκθεση θα δημοσιευθεί τον Οκτώβριο, η οποία θα περιγράφει τη συνδυασμένη συνεισφορά από τα διεθνή ταξίδια και θα επιτρέψει την αξιολόγηση της αξίας του ταξιδιού και του τουρισμού σε κάθε εκλογική περιφέρεια σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο.

Tagged

1 σχόλιο στο “Αύξηση 15% στον Τουρισμό έως το 2027 vs 2019 βλέπει η ABTA στη Βρετανία

Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *