Αεροσκάφος της Jet2 στο αεροδρόμιο Ηρακλείου | ©ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Αύξηση 9% στους μισθούς δρομολογεί η Jet2 από τον Απρίλιο | Σε συνέχεια της περυσινής 8%

ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΜΟΝΕΥ

Αύξηση μισθού 9% στο ανθρώπινο δυναμικό του, από τον Απρίλιο, ανακοίνωσε ο όμιλος Jet2, που προστίθενται στην αύξηση κατά 8% και στο “ευχαριστήριο” μπόνους των 1.000 λιρών, που χορήγησε το 2022.

Επίσης, ο όμιλος αυξάνει τους όρους του προγράμματος συμμετοχής στα κέρδη της εταιρίας για το τρέχον οικονομικό έτος, που σημαίνει ότι οι επιλέξιμοι υπάλληλοι θα λαμβάνουν πλέον μερίδιο 6% των κερδών, αντί για 5% που ίσχυε.

Ο κ. S. Heapy με το τεύχος του ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ στο χέρι | ©ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

“Έχουμε τους καλύτερους συναδέλφους στον κλάδο, και αυτό επιβεβαιώνεται συνεχώς από τα βραβεία εξυπηρέτησης πελατών που λαμβάνουμε. Παραμένουμε δεσμευμένοι να διασφαλίσουμε ότι θα συνεχίσουμε να ακούμε και να αντιδρούμε στα σχόλιά τους καθώς η επιχείρηση εξελίσσεται, κι ελπίζουμε ότι αυτό θα συνεχίσει να μας καθιστά τον εργοδότη της επιλογής τους για τα επόμενα χρόνια”, είπε ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Jet2, Steve Heapy.

Η διευθύντρια ανθρώπινου δυναμικού του ομίλου, Miriam D’souli, είπε, μεταξύ άλλων: “Επιστρέφουμε περισσότερο από το κέρδος που αποκομίζουμε στους συναδέλφους μας για να αναγνωρίσουμε αυτό που κάνουν για εμάς. Θέλουμε να φροντίζουμε τους ανθρώπους μας και να διασφαλίζουμε ότι τους συμπεριφερόμαστε όσο καλύτερα μπορούμε. Οι περισσότεροι συνάδελφοι θα πάρουν μερίδιο από αυτό ή θα συμμετέχουν στα γενναιόδωρα προγράμματα μπόνους ή προμηθειών μας, που βασίζονται καθαρά στην απόδοση της εταιρίας, έτσι ώστε όλοι να επωφελούνται από την επιτυχία μας”.

Σύμφωνα με την D’souli, η αναθεώρηση του μισθού και οι επιστολές για το μερίδιο κέρδους αποτέλεσαν έκπληξη για τους συναδέλφους και δημιούργησαν τεράστιο θόρυβο στην εταιρία.

“Η ανταπόκριση ήταν πρωτοφανής -λάβαμε τόσα πολλά μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που μας ευχαριστούσαν, λέγοντας “Γιατί να θέλουμε να δουλέψουμε κάπου αλλού;””, είπε.

Πρόσθεσε ότι τα μέτρα είχαν καλή επιχειρηματική λογική και ενώ υπάρχουν και άλλα πράγματα που κάνουν η Jet2.com και η Jet2holidays για να βελτιώσουν την εργασιακή ζωή των εργαζομένων τους, η οικονομική πλευρά είναι επίσης πολύ σημαντική.

“Είναι μια μεγάλη επένδυση, αλλά θα την πάρουμε πίσω σε παραγωγικότητα και αφοσίωση”, δήλωσε η D’souli.

Πέρυσι, η εταιρία προέβη σε αύξηση των μισθών κατά ένα αρχικό ποσοστό 4%, για να ακολουθήσει ένα ακόμη 4%. Παράλληλα, κατέβαλε σε όλους ένα ευχαριστήριο μπόνους 1.000 λιρών για τη σκληρή δουλειά και την αφοσίωσή τους κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Ξεκίνησε, επίσης, για πρώτη φορά το 2022 ένα πρόγραμμα Sharesave, το οποίο απέσπασε βραβεία για την καινοτόμο έναρξή του και την επικοινωνία με τους συναδέλφους σε διάφορες χώρες.

Ο όμιλος χορήγησε επίσης σε όλους τους εργαζόμενους επιπλέον πέντε ημέρες ετήσιας άδειας και πρόσφερε αποκλειστικές εκπτώσεις στην Jet2holidays για τους συναδέλφους και τις οικογένειές τους “για να τους δώσει τη δυνατότητα να κάνουν τις διακοπές τους”.

Μία από αυτές τις ημέρες ετήσιας άδειας έγινε μόνιμη και προστέθηκε στα δικαιώματα όλων.

Σε επιστολή του προς τους εργαζομένους, ο κ. Heapy, ανέφερε:”Ελπίζουμε ότι θα συμφωνήσετε ότι αυτό είναι ένα θετικό ξεκίνημα της χρονιάς και ότι θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε σκληρά μαζί για να κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε για να επιτύχουμε αποτελέσματα ρεκόρ και να χτίσουμε πάνω στη φανταστική φήμη που έχουμε δημιουργήσει μαζί”.

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *