Αύξηση στις ξενοδοχειακές τιμές στην Ευρώπη το Σεπτέμβριο, οριακή μείωση στην Αθήνα,...

Αύξηση στις ξενοδοχειακές τιμές στην Ευρώπη το Σεπτέμβριο, οριακή μείωση στην Αθήνα, στα 113 ευρώ

trivago_logo

Οι περισσότερες από τις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, είδαν τις τιμές των ξενοδοχείων τους να σημειώνουν σημαντικές αυξήσεις τον Σεπτέμβριο του 2019, με το Βερολίνο να σημειώνει τη μεγαλύτερη άνοδο (κατά 42%).

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Δείκτη Τιμών Ξενοδοχείων (tHPI), της γνωστής metasearch μηχανής αναζήτησης trivago, η μέση τιμή για ένα στάνταρντ δίκλινο δωμάτιο ανά διανυκτέρευση, στην Αθήνα, τον Σεπτέμβριο διαμορφώνεται στα 113 ευρώ, έναντι 114 ευρώ τον Σεπτέμβριο του 2018, αλλά και 80 ευρώ τον περασμένο Μάρτιο.

money tourism photo
money tourism copyright photo

Η Μαδρίτη ακολουθεί με αύξηση 40% στις τιμές των ξενοδοχείων για τον πρώτο μήνα του φθινοπώρου μεταξύ των πόλεων που περιλαμβάνονται στον Δείκτη.

Το Βερολίνο είχε τη μεγαλύτερη αύξηση ξενοδοχειακών τιμών αυτό το μήνα στο tHPI, με το μέσο όρο του για ένα στάνταρντ δίκλινο δωμάτιο να φτάνει τα 129 ευρώ τη βραδιά, σημειώνοντας αύξηση 42% από τον Αύγουστο.

Η Μαδρίτη ακολουθεί κατά πόδας με αύξηση 40% σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα, ενώ η μέση τιμή ξενοδοχείου ανέρχεται στα 111 ευρώ ανά διανυκτέρευση.

Οι μέσες τιμές ξενοδοχείων αυξήθηκαν επίσης στο Παρίσι κατά 39% αυτό το μήνα, σε σύγκριση με τον προηγούμενο, φτάνοντας τα 173 ευρώ για ένα στάνταρντ δίκλινο δωμάτιο ανά διανυκτέρευση.

Η Ρώμη και οι Βρυξέλλες αναφέρουν μηνιαία αύξηση 26% και 25% αντίστοιχα, η οποία μεταφράζεται σε 115 ευρώ στη Ρώμη και 113 ευρώ στις Βρυξέλλες για ένα standard δίκλινο δωμάτιο. Αντίθετα, η πόλη με τη μεγαλύτερη μείωση ξενοδοχειακών τιμών σε μηνιαία βάση που αναφέρεται στο tHPI το Σεπτέμβριο είναι το Χονγκ Κονγκ, με τους ταξιδιώτες να πληρώνουν κατά μέσο όρο 93 ευρώ τη διανυκτέρευση σε στάνταρντ δίκλινο δωμάτιο -μείωση κατά 18% αυτό το μήνα, σε σύγκριση με τον Αύγουστο του 2019. Η Σεούλ ακολουθεί με μείωση 12% σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα, γεγονός που μεταφράζεται σε 94 ευρώ για διανυκτέρευση.

Το Ρέικιαβικ αναφέρει τη μεγαλύτερη πτώση στις τιμών των ξενοδοχείων αυτόν το μήνα, με 131 ευρώ, δηλαδή μείωση κατά 23% σε σύγκριση με το Σεπτέμβριο του 2018. Η Λισαβόνα ακολουθεί με ετήσια μείωση 12% , το οποίο μεταφράζεται σε 107 ευρώ για ένα standard δίκλινο δωμάτιο ανά διανυκτέρευση. Η Βιέννη κατέχει την τρίτη θέση με μείωση 7% σε σύγκριση με τον περασμένο Σεπτέμβριο, με τη μέση τιμή ξενοδοχείου να φτάνει τα 116 ευρώ. Στο άλλο άκρο του φάσματος βρίσκονται οι Βρυξέλλες και η Κωνσταντινούπολη, οι πόλεις με τη μεγαλύτερη άνοδο σε ετήσια σύγκριση. Οι ταξιδιώτες που επισκέπτονται τη βελγική πρωτεύουσα θα πληρώσουν 113 ευρώ για ένα στάνταρντ δίκλινο δωμάτιο για διανυκτέρευση, δηλαδή αύξηση 16% σε σχέση με πέρυσι.

Η Κωνσταντινούπολη παρουσιάζει αύξηση 13% σε σύγκριση με το Σεπτέμβριο του 2018, η οποία μεταφράζεται σε 72 ευρώ ανά διανυκτέρευση. Ακολουθεί η Βαρκελώνη με αύξηση 12% σε σύγκριση με τον ίδιο μήνα του περασμένου έτους, δηλαδή 148 ευρώ ανά διανυκτέρευση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ