pnai

Αύξηση της χρηματοδότησης του δήμου Ρόδου, από την ΠΝΑΙ για έργα ανάπλασης

ΦΟΡΕΙΣ

Με απόφαση του Περιφερειάρχη, Γιώργου Χατζημάρκου, αυξάνεται κατά 422.624,00 ευρώ ο αρχικός προϋπολογισμός των 4.928.000 ευρώ, για τη χρηματοδότηση των δράσεων της Στρατηγικής Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης , περιοχής Κόβα, του Δήμου Ρόδου, από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου,  ο οποίος ανέρχεται πλέον σε 5.350.624 ευρώ.  

H αύξηση του προϋπολογισμού της Στρατηγικής  με το ποσό των  422.624,00 ευρώ, γίνεται στο πλαίσιο της τεχνικής αναθεώρησης των Επιχειρησιακών Προγραμμάτων του ΕΣΠΑ, με το οποίο ενισχύθηκε η επενδυτική προτεραιότητα που αφορά «Δράσεις βιώσιμης αστικής ανάπτυξης» κατά την 1η αναθεώρηση του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Νότιο Αιγαίο 2014 – 2020».

Υπενθυμίζεται ότι το σύνολο των πόρων του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος Νοτίου Αιγαίου, που αφορούν σε δράσεις βιώσιμης αστικής ανάπτυξης, διατέθηκαν στον Δήμο Ρόδου με πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη, Γιώργου Χατζημάρκου, ο οποίος εισηγήθηκε την τροποποίηση του Ε.Π. στην Επιτροπή Παρακολούθησης, ώστε να αποφευχθεί ο κατακερματισμός των πόρων και να καταστεί δυνατή η υλοποίηση του έργου αυτού  που αναμορφώνει και αναβαθμίζει την παραλιακή ζώνη της πόλεως Ρόδου.

Βασική παρέμβαση στο πλαίσιο της Στρατηγικής, είναι  επέκταση του ξύλινου πεζόδρομου επί της οδού Αυστραλίας ως το λιμάνι της Ακαντιάς, συνολικού προϋπολογισμού 1.250.000 ευρώ.

Η Στρατηγική Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης περιοχής Κόβα, Δήμου Ρόδου, σκοπό έχει την ανάπλαση και αναβάθμιση του παραλιακού μετώπου της πόλεως Ρόδου με παράλληλη ενίσχυση της επιχειρηματικότητας στην εν λόγω περιοχή.

Περιλαμβάνει κατασκευή παραλιακού πεζοδρομίου, χώρων στάθμευσης, πεζοδρόμους, ανάπλαση πλατειών και κατασκευή κόμβων, καθώς επίσης και δράσεις στήριξης νέων επιχειρηματιών και αυτοαπασχολούμενων και ολοκληρωμένες δράσεις/παρεμβάσεις για ευπαθείς ομάδες .

Η Στρατηγική Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης περιοχής Κόβα, Δήμου Ρόδου, συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης  στο πλαίσιο των Αξόνων προτεραιότητας  1 (Ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και της καινοτομίας) και 2 (Αειφορική ανάπτυξη και διαχείριση πόρων) και από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο, στο πλαίσιο του Άξονα προτεραιότητας 4 (Προώθηση της Κοινωνικής Ένταξης).

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *