airways

BA: Ακύρωση πτήσεων από/προς το Heathrow το Πάσχα

ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Την ακύρωση περίπου 32 πτήσεων ημερησίως από και προς το Heathrow κατά την έναρξη των διακοπών του Πάσχα, ανακοίνωσε η British Airways, καθώς το λονδρέζικο αεροδρόμιο προετοιμάζεται για μια 10ήμερη απεργία των εργαζομένων του στον τομέα της ασφάλειας.

Η απεργία ορισμένων μελών του συνδικάτου Unite, που αντιδρούν για τους μισθούς θα διαρκέσει από τις 31 Μαρτίου έως τις 9 Απριλίου και θα επηρεάσει τον τερματικό σταθμό 5.

Το Heathrow είχε δώσει εντολή στην BA να μειώσει το πρόγραμμά της κατά 5% τις ημέρες της απεργίας, με τις περισσότερες επηρεαζόμενες υπηρεσίες να αφορούν δρομολόγια μικρών αποστάσεων πολλαπλών συχνοτήτων.

Η BA ανέφερε σε ανακοίνωσή της: “Μετά την απαίτηση του Heathrow να μειώσουμε τον αριθμό των επιβατών που ταξιδεύουν κατά την περίοδο της προτεινόμενης απεργίας των υπαλλήλων του, δυστυχώς χρειάστηκε να κάνουμε ορισμένες προσαρμογές στο πρόγραμμά μας. Ζητήσαμε συγγνώμη από τους πελάτες των οποίων τα ταξιδιωτικά σχέδια επηρεάστηκαν και τους προσφέραμε μια σειρά επιλογών, συμπεριλαμβανομένης της επανακράτησης σε νέα πτήση με τη δική μας ή άλλη αεροπορική εταιρία, ή την υποβολή αιτήματος για πλήρη επιστροφή χρημάτων. Οι ομάδες μας συνεχίζουν να συνεργάζονται στενά με το Heathrow για να διασφαλίσουν την ομαλή διεξαγωγή των ταξιδιών των πελατών μας”.

Από την πλευρά του εκπρόσωπος του Heathrow είπε ότι θα διαθέσει επιπλέον προσωπικό για να αντισταθμίσει τις επιπτώσεις της απεργίας, προσθέτοντας: “Δεν θα αφήσουμε αυτές τις άσκοπες απεργίες να επηρεάσουν τις σκληρά κερδισμένες διακοπές των επιβατών μας”.

Σε δηλώσεις του την περασμένη εβδομάδα, ο περιφερειακός συντονιστής της Unite, Wayne King, προειδοποίησε ότι οι απεργιακές κινητοποιήσεις θα προκαλέσουν τεράστια αναστάτωση και καθυστερήσεις στο Heathrow καθ’ όλη τη διάρκεια του Πάσχα, αλλά αυτή η διαμάχη είναι εξ ολοκλήρου ευθύνη της HAL [Heathrow Airport Ltd], η οποία είχε κάθε ευκαιρία να κάνει μια δίκαιη μισθολογική προσφορά, αλλά δεν το έκανε.

Ωστόσο, εκπρόσωπος του αεροδρομίου απάντησε πως οι επιβάτες μπορούν να είναι καθησυχασμένοι ότι ο αεροπορικός κόμβος έχει στη διάθεσή του σχέδια έκτακτης ανάγκης, που θα διατηρήσουν το αεροδρόμιο ανοιχτό και λειτουργικό, παρά τις περιττές απειλές για απεργιακές κινητοποιήσεις από την Unite.

“Προτείναμε μια αύξηση μισθού που θα “χτυπάει” τον πληθωρισμό κατά 10%, η οποία το κοινό θα αναγνωρίσει ότι είναι δίκαιη και η πλειοψηφία των συναδέλφων μας έχει πει στη Unite ότι δεν αξίζει να απεργήσουμε γι’ αυτό”, υπογράμμισε.

Από την πλευρά του ο ταξιδιωτικός συντάκτης της Which?, Rory Boland, σημείωσε πως η απόφαση της British Airways να ακυρώσει πτήσεις ως αποτέλεσμα της επικείμενης απεργίας στο Heathrow θα είναι εξαιρετικά απογοητευτική για τους πελάτες, των οποίων τα πασχαλινά ταξιδιωτικά σχέδια θα μπορούσαν να επηρεαστούν.

“Η British Airways πρέπει να διασφαλίσει ότι εκπληρώνει τις νόμιμες υποχρεώσεις της προς τους επιβάτες της και, όπως υποσχέθηκε, να τους προσφέρει τη δυνατότητα επιστροφής χρημάτων ή αλλαγής δρομολογίου -ακόμη και αν αυτό σημαίνει ότι πρέπει να τους εξασφαλίσει ότι θα πετάξουν με αντίπαλο αερομεταφορέα”, είπε.

Ενώ το Heathrow, πρόσθεσε, έχει θέσει σε εφαρμογή μέτρα έκτακτης ανάγκης, δεν μπορεί να αποκλειστεί περαιτέρω διαταραχή των πτήσεων. Σε περίπτωση περαιτέρω ακυρώσεων ή καθυστερήσεων, οι αεροπορικές εταιρίες πρέπει να διασφαλίσουν ότι οι ταξιδιώτες γνωρίζουν τα δικαιώματά τους για βοήθεια.

“Όποιος εξακολουθεί να επιθυμεί να κάνει κράτηση για πτήση κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, μπορεί να θέλει να εξετάσει εναλλακτικά αεροδρόμια”, συμπλήρωσε ο κ. Boland.

Tagged

1 σχόλιο στο “BA: Ακύρωση πτήσεων από/προς το Heathrow το Πάσχα

Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *