mone tourism copyright
money tourism copyright photo

Best seller ο ελληνικός Τουρισμός στη Γερμανία

ΜΕΛΕΤΕΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Διψήφια αύξηση των κρατήσεων για καλοκαιρινές διακοπές με ισχυρή άνοδο της Ελλάδας και της Τουρκίας, καλές τιμές για τη Βόρεια Αφρική, μέτρια ανάπτυξη για την Ισπανία και πτώση των πωλήσεων κατά 20% για τις ΗΠΑ.

Αυτές είναι οι βασικές τάσεις για το καλοκαίρι του 2018 στη γερμανική αγορά, σύμφωνα με ερευνητές και εμπειρογνώμονες. Βασική παράγοντες που οδηγούν σε αυτού του είδους τις αυξήσεις αποδεικνύονται η ισχυρή οικονομία, η χαμηλή ανεργία και η αύξηση των καταναλωτικών δαπανών.

Οι Γερμανοί ανυπομονούν για διακοπές, όπως δείχνουν τα στοιχεία που παρουσίασε χθες η Γερμανική Ένωση Ταξιδιωτικών Πρακτορείων, DRV. Σύμφωνα με την τελευταία ανάλυση της GfK, οι κρατήσεις στα ταξιδιωτικά πρακτορεία αυξήθηκαν κατά 16% τον Ιανουάριο, ενώ η μέση τιμή αυξήθηκε κατά 2%, προκαλώντας αύξηση κατά 18% στα έσοδα του καλοκαιριού του 2018.

«Η τάση για έγκαιρες κρατήσεις συνεχίστηκε τις πρώτες εβδομάδες του έτους», όπως επιβεβαίωσε ο πρόεδρος της DRV, Norbert Fiebig. «Οι κρατήσεις διακοπών μέχρι στιγμής μας κάνουν να πιστεύουμε πως η ζήτηση θα είναι ιδιαίτερα υψηλή το 2018 και μπορούμε να περιμένουμε περαιτέρω αύξηση των πωλήσεων καθ’ όλη τη διάρκεια του τουριστικού έτους».

Η Ελλάδα για άλλη μια φορά παίζει καθοριστικό ρόλο στην τάση αυτή και το 2018 προβλέπεται μια ακόμα χρονιά – ρεκόρ για τη χώρα. Τα έσοδα των πωλήσεων αυξήθηκαν κατά 40% σε σχέση με το ήδη ισχυρό προηγούμενο έτος και είναι ακόμη υψηλότερα από αυτά των Βαλεαρίδων Νήσων. Με αύξηση εσόδων από τις πωλήσεις κατά 30% πέρυσι, η Ελλάδα ξεπέρασε την Τουρκία και αποτελεί τον δεύτερο μεγαλύτερο προορισμό των Γερμανών τουριστών.

Αντίθετα, η Ισπανία παρουσιάζει μέτρια αύξηση των εσόδων από τις πωλήσεις κατά 4,5% φέτος, καθώς οι υψηλότερες τιμές έπληξαν τη ζήτηση. Οι πωλήσεις για τη Μαγιόρκα και τις άλλες Βαλεαρίδες Νήσους είναι μόλις 3% περισσότερες από το προηγούμενο έτος, ενώ τα Κανάρια Νησιά αυξήθηκαν κατά 7%.

“Πετάει” η Τουρκία

Η Τουρκία μέχρι στιγμής κάνει τρομερό comeback. Οι κρατήσεις έχουν διπλασιαστεί σε σχέση με πέρυσι, σύμφωνα με την GfK, παρόλο που είναι ακόμη πολύ χαμηλότερα από τα υψηλά επίπεδα του 2015.

Παρατηρώντας άλλες περιοχές, η Βόρεια Αφρική παρουσιάζει καλή ανάκαμψη καταγράφοντας διψήφιους ρυθμούς ανάπτυξης. Η Αίγυπτος (+ 64%) συνεχίζει τη δυναμική πορεία του περασμένου έτους, ενώ η ζήτηση είναι πολύ καλύτερη για την Τυνησία και το Μαρόκο. Οι επιδόσεις των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων είναι πολύ καλές (+33%).

Μεταξύ των μακρινών προορισμών, οι μέχρι στιγμής νικητές με καλούς ρυθμούς ανάπτυξης είναι ο Μαυρίκιος, η Κένυα, οι Σεϋχέλλες, η Νότια Αφρική και η Ταϊλάνδη. Αντίθετα, ο μεγαλύτερος μακρινός προορισμός, οι Η.Π.Α., παρουσιάζουν ύφεση με πτώση των εσόδων κατά 20%, που έρχεται να συμπληρώσει την περσινή του 17%, σύμφωνα με τα στοιχεία της GfK. Η ζήτηση είναι επίσης χαμηλότερη για την Καραϊβική, ειδικά για την Κούβα.

ΠΗΓΗ

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *