Photo by Sora Shimazaki on Pexels

Η Blackstone εξαγοράζει την Cvent | Συναλλαγή 4,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Τη συμφωνία για την εξαγορά της από θυγατρική εταιρία ιδιωτικών επενδυτικών κεφαλαίων που διαχειρίζεται η Blackstone, έναντι 4,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων, ανακοίνωσε η Cvent Holding Corp, κορυφαίος πάροχος τεχνολογίας στον τομέα της Φιλοξενίας και των Εκδηλώσεων.

Σύμφωνα με τους όρους της συμφωνίας, οι μέτοχοι της Cvent θα λάβουν 8,50 δολάρια ανά μετοχή σε μετρητά, που αντιστοιχεί σε premium 52%, σε σχέση με τη μέση σταθμισμένη κατά όγκο τιμή της μετοχής κατά τη διάρκεια των 90 ημερών πριν από τις 30 Ιανουαρίου 2023 -την ημέρα πριν από τη δημοσίευση των αναφορών των μέσων ενημέρωσης σχετικά με μια πιθανή συναλλαγή.

Μια εξ ολοκλήρου θυγατρική της Αρχής Επενδύσεων του Άμπου Ντάμπι (ADIA) θα είναι ένας σημαντικός επενδυτής μειοψηφίας μαζί με την Blackstone, στο πλαίσιο της συναλλαγής.

Η ολοκληρωμένη σουίτα τεχνολογικών λύσεων της Cvent υποστηρίζει ολόκληρη τη διαδικασία διαχείρισης εκδηλώσεων για τη μεγιστοποίηση του αντίκτυπου των εκδηλώσεων.

Η Cvent είχε περίπου 22.000 πελάτες παγκοσμίως στους τομείς των επιχειρήσεων, των μη κερδοσκοπικών οργανισμών, της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και της φιλοξενίας, στις 31 Δεκεμβρίου 2022.

Από την ίδρυσή της το 1999, η Cvent έχει συμβάλει στη διαχείριση περισσότερων από 5 εκατομμύρια εκδηλώσεων, ενώ στις 31 Δεκεμβρίου 2022 απαριθμούσε πάνω από 302.000 ξενοδοχεία και χώρους εκδηλώσεων στο δίκτυο προμηθευτών της.

“Είμαστε ενθουσιασμένοι που μοιραζόμαστε αυτή την ανακοίνωση και ανυπομονούμε για το επόμενο κεφάλαιο μαζί με την ομάδα της Blackstone”, δήλωσε ο Reggie Aggarwal, ιδρυτής και CEO της Cvent.

“Ως μία από τις μεγαλύτερες εταιρίες ιδιωτικών κεφαλαίων στον κόσμο, η Blackstone διαθέτει βαθιά τεχνογνωσία στον κλάδο των εκδηλώσεων και της φιλοξενίας και με την υποστήριξή της, σκοπεύουμε να συνεχίσουμε να επενδύουμε στην επιχείρησή μας και να παρέχουμε τις καινοτόμες λύσεις που ανταποκρίνονται στις ανάγκες των πελατών μας και τροφοδοτούν το οικοσύστημα συναντήσεων και εκδηλώσεων”, συνέχισε.

Από την πλευρά του ο David Schwartz, ανώτερος διευθύνων σύμβουλος της Blackstone, δήλωσε: “Η συνεχιζόμενη ανάκαμψη των διοργανώσεων και των ταξιδιών είναι ένα από τα επενδυτικά αντικείμενα της Blackstone με την υψηλότερη αποδοχή. Δεδομένης της εκτεταμένης εμπειρίας μας στους τομείς της φιλοξενίας, των εκδηλώσεων και των ακινήτων, πιστεύουμε ότι η Blackstone είναι σε καλή θέση ως εταίρος ανάπτυξης για αυτή την εξαιρετική επιχειρηματική δραστηριότητα”.

Ο Martin Brand, επικεφαλής του τμήματος Ιδιωτικά κεφάλαια Βόρειας Αμερικής και παγκόσμιος συν-επικεφαλής τεχνολογικών επενδύσεων της Blackstone, πρόσθεσε: “Η Cvent είναι ηγέτης στον κλάδο και είμαστε ενθουσιασμένοι που θα συνεργαστούμε με τη διοικητική ομάδα της για να συνεχίσουμε την καινοτομία της εταιρίας και την παροχή τεχνολογικών λύσεων παγκόσμιας κλάσης στους πελάτες στον χώρο των εκδηλώσεων και της φιλοξενίας”.

Σε σχέση με τη συναλλαγή, η Vista Equity Partners, μια κορυφαία, παγκόσμια, επενδυτική εταιρία, η οποία επικεντρώνεται αποκλειστικά σε επιχειρηματικό λογισμικό, δεδομένα και επιχειρήσεις, που βασίζονται στην τεχνολογική ανάπτυξη, και βασικός μέτοχος της Cvent, συμφώνησε να επενδύσει μέρος των εσόδων της ως μη μετατρέψιμες προνομιούχες μετοχές για τη χρηματοδότηση της συναλλαγής.

“Από τότε που η Vista επένδυσε για πρώτη φορά, η Cvent έχει πραγματοποιήσει σημαντικό επιχειρηματικό μετασχηματισμό και αποτελεί απόδειξη του τρόπου με τον οποίο συνεργαζόμαστε με ιδρυτές όπως ο Reggie για να βοηθήσουμε τις επιχειρήσεις τους να επεκταθούν και να ευδοκιμήσουν”, δήλωσε ο Monti Saroya, πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της Cvent, συν-επικεφαλής του Vista Flagship Fund και ανώτερος διευθύνων σύμβουλος.

“Το πρόσφατα ψηφιοποιημένο τοπίο των εκδηλώσεων, σε συνδυασμό με την ισχυρή υφιστάμενη πελατειακή βάση της Cvent και τη δέσμευση για καινοτομία, παρείχε ένα νέο φορέα ανάπτυξης σε έναν κόσμο μετά τον Covid. Ανυπομονούμε να δούμε την εταιρία να συνεχίζει να αξιοποιεί τις ευκαιρίες που έχει μπροστά της”, πρόσθεσε.

Όροι, εγκρίσεις και χρονοδιάγραμμα

Μετά από σύσταση ειδικής επιτροπής, που αποτελείται εξ ολοκλήρου από ανεξάρτητους συμβούλους, το Διοικητικό Συμβούλιο της Cvent ενέκρινε ομόφωνα τη συμφωνία συγχώνευσης.

Η συναλλαγή αναμένεται να ολοκληρωθεί στα μέσα του 2023, με την επιφύλαξη της ικανοποίησης των συνηθισμένων προϋποθέσεων ολοκλήρωσης, συμπεριλαμβανομένης της λήψης έγκρισης από τους μετόχους της Cvent και των απαιτούμενων κανονιστικών εγκρίσεων.

Με την ολοκλήρωση της συναλλαγής, οι κοινές μετοχές της Cvent δεν θα είναι πλέον εισηγμένες στο χρηματιστήριο και η Cvent θα μετατραπεί σε ιδιωτική εταιρία.

Η Blackstone έλαβε μια πλήρως δεσμευμένη πιστωτική διευκόλυνση ύψους 1,0 δισεκατομμυρίου δολαρίων ως μέρος της χρηματοδότησης αυτής της συναλλαγής.

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *