Photo by Skitterphoto on Pexels

Boeing: Έως το 2024 η επιστροφή των αεροπορικών ταξιδιών στα προ-Covid επίπεδα | Καθυστερεί η ανάκαμψη των ταξιδιών μεγάλων αποστάσεων

ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Έως το 2024 εκτιμάται η πλήρης επιστροφή των αεροπορικών ταξιδιών στα επίπεδα πριν από την πανδημική κρίση, το 2019, με τα ταξίδια μεγάλων αποστάσεων να αποτελούν ουραγό σε αυτή την ανάκαμψη, σύμφωνα με την αμερικανική κατασκευάστρια εταιρία αεροσκαφών Boeing.

Η Boeing (BA.N) αναθεώρησε τις μακροπρόθεσμες προβλέψεις της για τα αεροπορικά ταξίδια, μετριάζοντας τις πιο ζοφερές προβλέψεις της βιομηχανίας που παρατηρήθηκαν στο αποκορύφωμα του αποκλεισμού από τον κορωνοϊό, πέρυσι.

Η βιομηχανία των αερομεταφορών θα ανακάμψει στα επίπεδα του 2019 από το τέλος του 2023 έως τις αρχές του 2024, με τη ζήτηση για εσωτερικά αεροπορικά ταξίδια να καθοδηγεί αυτή την ανάκαμψη, η οποία τοποθετείται μέσα στο 2020 και τις ενδοπεριφερειακές αγορές να αναμένεται να ακολουθήσουν το 2023, με τις διεθνείς να ακολουθούν ένα χρόνο αργότερα, το 2024. Σύμφωνα με τις προβλέψεις της Boeing, οι διεθνείς πτήσεις μεγάλων αποστάσεων θα χρειαστούν μεγαλύτερο χρόνο για να ανακάμψουν, εν μέρει λόγω των επιβαλλόμενων κυβερνητικών απαγορεύσεων για τα ταξίδια.

Σύμφωνα με την Boeing, η διαθεσιμότητα και η διανομή των εμβολίων Covid-19 θα εξακολουθήσουν να είναι κρίσιμοι παράγοντες στη βραχυπρόθεσμη ανάκαμψη των αεροπορικών ταξιδιών, καθώς, όπως παρατηρείται, χώρες με πιο διαδεδομένη διανομή εμβολίων επιδεικνύουν ταχεία ανάκαμψη των αεροπορικών ταξιδιών, αφού οι κυβερνήσεις χαλαρώνουν τους εσωτερικούς περιορισμούς και ανοίγουν τα σύνορα για τα διεθνή ταξίδια.

Photo by Anugrah Lohiya on Pexels

Πέρυσι, ο αριθμός των επιβατών μειώθηκε κατά 60% στα 1,8 δισεκατομμύρια και ο κλάδος έχασε 126 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με την IATA, η οποία υποστήριξε ότι ήταν η χειρότερη χρονιά που έχει καταγραφεί για τη βιομηχανία των αερομεταφορών. Ωστόσο, σύμφωνα με τις προβλέψεις του του αεροδιαστημικού “γίγαντα”, η επιβατική κίνησης αναμένεται να αυξηθεί κατά μέσο όρο 4% ετησίως, αμετάβλητη από τις προβλέψεις που έκανε η Boeing το 2020.

Νέα αεροσκάφη αξίας τρισεκατομμυρίων δολαρίων

Η αμερικανική κατασκευάστρια εταιρία, η οποία κυριαρχεί στις πωλήσεις τζετ μαζί με την ευρωπαϊκή Airbus (AIR.PA), προέβλεψε 43.610 παραδόσεις εμπορικών αεροσκαφών τα επόμενα 20 χρόνια, αξίας 7,2 τρισεκατομμυρίων δολαρίων, αυξημένες κατά 500 μονάδες από τις 43.110 που είχαν προβλεφθεί πριν από ένα χρόνο.

Σε επίπεδο δεκαετίας, η Boeing προβλέπει 19.330 παραδόσεις αεροσκαφών, έναντι των περσινών προβλέψεων για 18.350 παραδόσεις.

Ο παγκόσμιος εμπορικός στόλος θα ξεπεράσει τα 49.000 αεροσκάφη έως το 2040, με την Κίνα, την Ευρώπη, τη Βόρεια Αμερική και τις χώρες της Ασίας-Ειρηνικού να αντιπροσωπεύουν περίπου το 20% των νέων παραδόσεων και το υπόλοιπο 20% να πηγαίνει σε άλλες αναδυόμενες αγορές.

Η ζήτηση για περισσότερα από 32.500 νέα αεροσκάφη μονού διαδρόμου είναι περίπου ίση με τις προ-πανδημικές προοπτικές, με τα συγκεκριμένα μοντέλα αεροσκαφών να εξακολουθούν να ελέγχουν το 75% των παραδόσεων στην 20ετή πρόβλεψη.

Οι αερομεταφορείς θα χρειαστούν περισσότερα από 7.500 νέα αεροσκάφη ευρείας ατράκτου έως το 2040 για να υποστηρίξουν την ανανέωση του στόλου τους, αλλά και τη μακροπρόθεσμη αύξηση της επιβατικής καθώς και της ζήτησης αεροπορικών φορτίων σε αγορές μεγαλύτερων αποστάσεων.

Αυτές οι προβλέψεις είναι ελαφρώς καλύτερες σε σύγκριση με το 2020, αλλά παραμένουν μειωμένες κατά 8%, σε σύγκριση με το 2019, σύμφωνα με την Boeing.

Σχολιάζοντας τις προβλέψεις, ο επικεφαλής στρατηγικής της Boeing, Marc Allen, δήλωσε: “Καθώς η βιομηχανία μας ανακάμπτει και συνεχίζει να προσαρμόζεται για να καλύψει τις νέες παγκόσμιες ανάγκες, παραμένουμε σίγουροι για τη μακροπρόθεσμη ανάπτυξη της αεροδιαστημικής. Μας ενθαρρύνει το γεγονός ότι, τα εμβόλια για τον Covid παραδόθηκαν από την επιστήμη νωρίτερα από το αναμενόμενο και πως οι επιβάτες δείχνουν ισχυρή εμπιστοσύνη στα ταξίδια με αεροπλάνο”.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Boeing Commercial Airplanes, Stan Deal πρόσθεσε: “Η αεροδιαστημική βιομηχανία έχει σημειώσει σημαντική πρόοδο στην ανάκαμψη των αερομεταφορών και οι προβλέψεις της Boeing για το 2021 αντικατοπτρίζουν την εμπιστοσύνη μας στην ανθεκτικότητα της αγοράς. Ενώ παραμένουμε ρεαλιστές σχετικά με τις τρέχουσες προκλήσεις, το περασμένο έτος έδειξε ότι η επιβατική κίνηση ανακάμπτει γρήγορα όταν το ιπτάμενο κοινό και οι κυβερνήσεις έχουν εμπιστοσύνη στα αεροπορικά ταξίδια. Η βιομηχανία μας συνεχίζει να εξυπηρετεί έναν ουσιαστικό ρόλο: να φέρει κοντά τους ανθρώπους και να μεταφέρει ζωτικής σημασίας προμήθειες”.

ksd PRIMAGEL
adv
Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *