Αεροδρόμιο Ηρακλείου

“Boom” κρατήσεων για την Ελλάδα τον Οκτώβριο στη Γερμανία

ΔΙΕΘΝΗ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

“Boom” κρατήσεων για την Ελλάδα και συνεχιζόμενη πτώση πωλήσεων για την Τουρκία και την Αίγυπτο ήταν οι δυο κυρίαρχες τάσεις ζήτησης για τα μεγαλύτερα αεροδρόμια στη γερμανική αγορά πακέτων διακοπών τον περασμένο μήνα.

91% αύξηση κρατήσεων για το Ηράκλειο, όπου βρίσκεται το κύριο αεροδρόμιο της Κρήτης και 65% αύξηση κρατήσεων για τη Ρόδο κατέγραψε η γερμανική πλατφόρμα TravelTainment τον περασμένο Οκτώβριο. Ωστόσο, τα υψηλά αυτά ποσοστά προκύπτουν εξαιτίας της περσινής πτώσης των ίδιο μήνα, καθώς τον Οκτώβριο του 2015 το Ηράκλειο, για παράδειγμα, είχε 11% πτώση κρατήσεων.

Στον αντίποδα, η Αττάλεια, το μεγαλύτερο αεροδρόμιο προορισμού σε επίπεδο όγκου, υπέστη πτώση 26% στις κρατήσεις τον Οκτώβριο και το μερίδιο αγοράς της (επί του συνόλου των κρατήσεων για τα δέκα κορυφαία αεροδρόμια) μειώθηκε από 32% το Σεπτέμβριο, σε 24% τον περασμένο μήνα.

Αντίστοιχα, πτώση 20% παρουσίασαν οι κρατήσεις για Hurghada, αλλά το αιγυπτιακό αεροδρόμιο διατήρησε την τρίτη θέση στην πρώτη δεκάδα κατάταξης, με μερίδιο 13%.

Η Palma είχε αύξηση 6% στις κρατήσεις τον περασμένο μήνα, αφήνοντας την Αττάλεια με μερίδιο 22% επί του συνόλου των κρατήσεων στη δεύτερη θέση της δεκάδας με τα μεγαλύτερα αεροδρόμια προορισμού.

Μικτή ζήτηση για τα Κανάρια Νησιά, παρατηρήθηκε τον Οκτώβριο. Η Φουερτεβεντούρα και η Νότια Τενερίφη είχαν από 2% αύξηση κρατήσεων, αλλά υπήρξε μια πτώση 4% για το Λας Πάλμας και 7% για την Arrecife.

Αξιοσημείωτα ποσοστά κατέγραψε η Μαδέρα, η οποία, μετά την ισχυρή αύξηση 36% στις κρατήσεις του Σεπτεμβρίου, ακολούθησε με μια αύξηση κατά 12% τον περασμένο μήνα. Έτσι, το νησί της Πορτογαλίας διατήρησε την ένατη θέση στην κατάταξη των δέκα μεγαλύτερων αεροδρομίων προορισμών για τις κρατήσεις γερμανικών πακέτων διακοπών.

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *