airways

Η British Airways εγκαινιάζει ένα σύστημα βιώσιμων αεροπορικών καυσίμων

ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Στην αγορά πιστώσεων βιώσιμων αεροπορικών καυσίμων (SAF) μπορούν τώρα να προχωρήσουν οι επιβάτες της British Airways, ώστε να μειώσουν το αποτύπωμα άνθρακα, ως μέρος του προγράμματος βιωσιμότητας της αεροπορικής εταιρίας.

Το πιστωτικό πρόγραμμα, που ξεκίνησε σήμερα σε συνεργασία με τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό βιωσιμότητας και απαλλαγής από τον άνθρακα, Pure Leapfrog, προστίθενται στις υπάρχουσας επιλογές για τους πελάτες του αερομεταφορέα να αντισταθμίσουν τις εκπομπές τους.

Η BA δήλωσε ότι μια συνεργασία με την εταιρία πετρελαίου και φυσικού αερίου BP σήμαινε ότι έχει πρόσβαση σε αρκετά βιώσιμα αεροπορικά καύσιμα για να πραγματοποιήσει πτήσεις μειωμένου άνθρακα μεταξύ Λόιντον, Εδιμβούργου και Γλασκώβης για τη διάσκεψη COP26 του Νοεμβρίου στη Γλασκόβη.

Οι εκπομπές που παράγονται από SAFs απελευθερώνουν άνθρακα που έχει ήδη απελευθερωθεί στην ατμόσφαιρα, σε αντίθεση με τις εκπομπές που παράγονται από τα παραδοσιακά καύσιμα, που απελευθερώνουν άνθρακα, ο οποίος, προηγουμένως, ήταν “κλειδωμένος” κάτω στο έδαφος.

Μιλώντας στην έναρξη του προγράμματος “BA Καλύτερος Κόσμος”, μπροστά από ένα αεροσκάφος Airbus 320neo, ζωγραφισμένο στα χρώματα του προγράμματος βιωσιμότητας της αεροπορικής εταιρίας, ο Sean Doyle, περιέγραψε τις προσπάθειες του αερομεταφορέα να είναι πιο πράσινος. Είπε: “Μόνο μέσω συνεργασίας με την κυβέρνηση και τη βιομηχανία θα μπορέσουμε να επιτύχουμε τους στόχους μας”. Για να προσθέσει: “Κατά τη μεταφορά  από και προς στην COP26, τον Νοέμβριο, οι εκπομπές άνθρακα αναμένεται να μειωθούν έως και 80%, σε σύγκριση με τα παραδοσιακά καύσιμα των αεροσκαφών”.

“Γνωρίζουμε ότι, έχουμε ευθύνη να μειώσουμε τον αντίκτυπό μας στον πλανήτη και έχουμε ένα λεπτομερές σχέδιο για την επίτευξη καθαρών, μηδενικών εκπομπών άνθρακα έως το 2050, συμπεριλαμβανομένης της επένδυσης σε πιο αποδοτικά, αεροπορικά καύσιμα, της βελτίωσης της λειτουργικής μας αποδοτικότητας και της επένδυσης στην ανάπτυξη βιώσιμων αεροπορικών καυσίμων και αεροσκαφών μηδενικών εκπομπών ρύπων”, πρόσθεσε.

Η BA ισχυρίζεται ότι ήταν η πρώτη αεροπορική εταιρία που ανέφερε τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα σε επενδυτές το 1992 και το 2002 έγινε ο πρώτος αερομεταφορέας που συμμετείχε στο εμπόριο εκπομπών ρύπων στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Σύμφωνα με τον Doyle, τα SAF θα τροφοδοτήσουν τις πτήσεις της British Airways μέχρι το τέλος του επόμενου έτους. “Δεν εγκαταλείπουμε τη δέσμευσή μας αυτή, παρά την απίστευτη οικονομική πίεση που δεχόμαστε εξαιτίας της πανδημίας”, είπε.

Η BA αλλάζει επίσης τα οχήματά της από πετρελαιοκίνητα σε ηλεκτρικά και αφαιρεί το βάρος από τα αεροσκάφη της, εισάγοντας ελαφρύτερα καθίσματα και τρόλεϊ, περιοδικά κατά την πτήση και εγχειρίδια πτήσεων από χαρτί. Επίσης, ο αερομεταφορέας έχει δεσμευτεί να αφαιρέσει το πλαστικό μιας χρήσης και να προμηθεύει περισσότερα προϊόντα από ανακυκλωμένα υλικά και πέρυσι δεσμεύτηκε να αντισταθμίσει όλες τις εκπομπές από τις εσωτερικές πτήσεις της.

Η BA μητρική του ομίλου International Airlines Group (IAG), αναμένεται να επενδύσει 400 εκατομμύρια δολάρια τα επόμενα 20 χρόνια στην ανάπτυξη των SAF.

ksd PRIMAGEL
adv
Tagged

1 σχόλιο στο “Η British Airways εγκαινιάζει ένα σύστημα βιώσιμων αεροπορικών καυσίμων

Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *